منبع فروشندگان سوالات کنکور کجاست؟

کد خبر: 1231413

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا گفت: امسال با کمک رسانه‌ها و ارتقای سواد رسانه‌ای مردم آمار جرائم کنکوری و تعداد مالباختگان در حوزه فروش سوالات کنکور و به طور کلی تخلفات این حوزه روند کاهشی داشته است.

منبع فروشندگان سوالات کنکور کجاست؟

سرهنگ رامین پاشایی معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا به این پرسش که آیا در سال ۱۴۰۲ تخلفات حول موضوع کنکور سراسری افزایش داشته است، پاسخ منفی داد و معتقد بود که امسال در نتیجه اطلاع‌رسانی خوب رسانه‌ها این جرائم این حوزه کمتر هم شده است. 

سرهنگ پاشایی اظهار کرد: ابتدا لازم است براین توضیح تاکید کنم که وقتی صحبت از تخلفات با موضوع کنکور سراسری می‌شود، منظور این نیست که در فرآیند کنکور تخلفی رخ داده باشد، بلکه منظور افرادی هستند که در پوشش کنکور یا به بهانه آن اقدام به سودجویی و انجام اقدامات مجرمانه کرده‌اند. منشا چنین اقدامات مجرمانه‌ای نیز به حدود یک دهه قبل و شروع توسعه اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در کشور بازمی‌گردد. از آن زمان تاکنون ماهمواره در ایام منتهی به کنکور با پدیده فروش سوال‌های کنکور و ... مواجه می‌شویم. 

وی ادامه داد:‌ در واقع اگر بخواهم بهتر بگویم، مجرمان سایبری اقدام به مانیتورینگ و رصد رویدادها و فضای مجازی کرده و هربار با دستمایه قرار داده هر یک از رویدادها یا موضوعات روز در فضای مجازی اقدام به کلاهبرداری از مردم می‌کنند، راهکار مقابله با این افراد سودجو ارتقاء دانش و سواد رسانه‌ای مردم و به خصوص کاربران شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی است. حالا این‌بار هم نزدیکی به کنکور بهانه‌ای برای افراد سودجو شده است، کما اینکه تا همین چند روز پیش یکی از بهانه‌های آنان فروش سوالات امتحان نهایی بود.

پررنگ شدن حضور سودجویان در فضای مجازی 

معاون پلیس فتا فراجا با بیان اینکه پس از شیوع کرونا و استفاده بیشتر مردم از فضای مجازی، حضور سودجویان برای ارتکاب چنین اقدامات مجرمانه‌ای نیز افزایش یافت، خاطرنشان کرد:‌ متاسفانه عمدتا پیام رسان‌های غیربومی به محلی برای افراد سودجو بدل شده است. در همین موضوع کنکور تیم‌های رصد پلیس فتا موارد متعددی از انتشار آگهی‌های فروش سوالات کنکور سراسری را مورد شناسایی قرار داده و با آن برخورد هم کردند.

پاشایی با بیان اینکه پلیس فتا همواره در تلاش است تا خود را یک گام از مجرمان سایبری جلوتر نگه‌دارد، گفت: ما هم در پلیس فتا، تقویم عملیاتی و رویدادی داریم و برابر با آن اقدام به رصد و پایش فضای مجازی کرده و با متخلفان برخورد می‌کنیم. ما در آستانه کنکور در کارگروه‌های ویژه تخصصی و عملیاتی با مجرمان سایبری در حوزه فروش سوال‌های کنکور مقابله کردیم. این کارگروه‌ها در پلیس‌ فتای تمام شهرها و استان‌ها دایر شده است.

منبع فروشندگان سوالات کنکور کجاست؟

وی در پاسخ به این پرسش که آیا فروشندگان سوالات کنکور سراسری ۱۴۰۲ به این سوالات دسترسی دارند یا خیر نیز گفت:‌ به طور قطع می‌توانم بگویم که حداقل در سال‌های اخیر هیچ‌گاه سوالات کنکور سراسری تا قبل از شروع آزمون لو نرفته و کسی از آن خبر نداشته است. این‌ها درپی تدابیر شدیدی است که از سوی سازمان سنجش برای قرنطینه لحاظ شده و پلیس نیز در آن مشارکت دارد. پس با چنین شرایطی باید بگویم که افراد سودجو نیز هیچ ارتباطی با منابع سوالات ندارند و ادعایشان کذب است.

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا ادامه داد:‌ در این شرایط افراد سودجو چندین روش را انتخاب کرده و بر اساس آن از مردم کلاهبرداری می‌کنند. اول اینکه ادعای فروش سوالات کنکور را مطرح کرده و پس از دریافت پول دیگر پاسخگوی تماس مشتریان نخواهند بود. دوم اینکه مشتریان خود را به درگاه‌های جعلی هدایت کرده و اقدام به تخلیه کامل حساب بانکی آنان می‌کنند و حالت سوم هم این است که سوالات سال‌های گذشته یا حتی سوالات غلط را به عنوان سوالات کنکور به مشتریان خود می‌فروشند و از این طریق ضرر جبران ناپذیری را به این افراد وارد می‌کنند.

 

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد