سن اعتیاد در ایران 24 سال است

کد خبر: 1194306

اعتیاد در ایران همواره مساله پرچالشی بوده است. از آمارهای متعدد کشفیات گرفته تا بالا و پایین شدن سن اعتیاد در ایران و البته مواد مخدر پرمصرف در ایران حالا اما اسکندر مومنی دبیرستاد مبارزه با مواد مخدر نشست خبری امروز خود گفته است سن اعتیاد در ایران 24 سال است.

سن اعتیاد در ایران 24 سال است

قاچاق مواد با هواپیمای ناتو

او در نشست خبری امروز خود داده‌های جالب توجه دیگری هم در جمع خبرنگاران اعلام کرد. یکی از آنها که برای اولین بار عنوان می‌شود این بود که به گفته او مدارک موثقی وجود دارد «که برخی از هواپیماهای ناتو، قاچاق رسمی مواد مخدر می‌کردند.»

اسکندر مؤمنی؛ دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین گفت  ایران در همسایگی کشوری قرار دارد که رتبه اول تولید تریاک و شیشه و رتبه دوم حشیش را در دنیا دارد.

سن اعتیاد در ایران 24 سال

مؤمنی با بیان اینکه در ایران میانگین سن اعتیاد 24 سال و چند ماه است و در دنیا این عدد 19 سال است، گفت: سالانه 107 هزار نفر بر اثر سوءمصرف مواد مخدر در جهان جان خود را می‌دهد و در ایران این عدد 4 تا 5 هزار نفر است.

وی با بیان اینکه در آمریکا طی 4-5 سال اخیر نرخ شیوع اعتیاد 2 برابر شده است، گفت: تریاک همچنان در صدر مصرف در ایران است و 80 درصد از معتادان مواد مخدر سنتی استفاده می‌کنند و 20 درصد مواد مخدر صنعتی استفاده می‌کنند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: حدود 30 درصد از جوانانی که دچار اعتیاد شدند اعلام کرده‌اند که هیچ زمان فکر نمی‌کردیم با مصرف یک یا دو بار مواد مخدر معتاد شویم و حدود 30 درصد هم به دلیل اینکه قدرت "نه" گفتند نداشتند به دام اعتیاد افتادند.

متجاهر،6 ماهه درمان نمی‌شود

وی ادامه داد: بزرگترین چالش مبارزه با مواد مخدر و درمان معتادان "قانون" است، به عنوان مثال قانون می‌گوید معتاد متجاهر را باید 3 ماه و در زمان خاص 6 ماه نگهداری شود، مگر می‌شود فردی که به تجاهر رسیده است 6 ماهه درمان شود؟!

مؤمنی بیان کرد: در سال‌های گذشته مراکز تولید مواد مخدر صنعتی در ایران داشتیم و اکنون باید بگوییم این مراکز خیلی کم شده است تا حدی که می‌شود گفت اصلاً مرکز تولید مواد مخدر صنعتی نداریم.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تنها دهه‌ای که کاهش شیوع مواد مخدر داشتیم، دهه 60 بوده است، آن هم به دلیل دفاع مقدس و ترویج روحیه شهادت در بین مردم بود اما در دهه‌ها پیشین و حال از کار فرهنگی برای پیشگیری غافل شده‌ایم.

چه تعداد معتاد داریم؟

مؤمنی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه بیشترین کشفیات مواد مخدر در چه استان‌هایی است، گفت: 74 درصد کشفیات مواد مخدر ایران در استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، کرمان و یزد رخ می‌دهد.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در ایران حدود 2 میلیون و 400 هزار مصرف‌کنند مداوم مواد مخدر داریم، گفت: در تهران ظرفیت کاملی برای نگهداری معتادان متجاهر وجود دارد؛ در سال 97 ظرفیت پذیرش 4 هزار نفر در تهران وجود داشت و اکنون به 26 هزار نفر ظرفیت افزایش پیدا کرده است.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد