کشف محوطه باستانی در شهرری
مسؤول مرکز باستان شناسی ادارهکل میراث فرهنگی استان تهران با بیان اینکه طرح حفاظتی پهنه باستانی ری انجام میشود، گفت: بدون این طرح کار حفاظت از میراث تمدن فرهنگی ری در زیر سطح زمین سخت است.
قدیر افروند مسؤول مرکز باستان شناسی ادارهکل میراث فرهنگی استان تهران با اشاره به خمرههای باستانی کشف شده در ری، اظهار داشت: طرح حفاظتی پهنه باستانی ری اجرا میشود چراکه پهنه باستانی ری نیاز به این طرح دارد.
وی افزود: از سوی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران به پژوهشگاه و پژوهشکده باستان شناسی پیشنهاد دادیم که نظر به ضرورت موضوع و جدی بودن آن با استقبال مواجه شد و طرح آن در مرحله تهیه و تصویب است و بدون آن کار حفاظت از میراث تمدن فرهنگی ری در زیر سطح زمین سخت است.
مسؤول مرکز باستان شناسی ادارهکل میراث فرهنگی استان تهران ادامه داد: از اوایل قرن ۱۹ حدود حصار یا باروی ری مشخص است که در این محدوده تا عمق ۶-۷ متری آثار خوبی داریم که از دل چنین اتفاقاتی طرح حفاظتی پهنه باستانی ری بیرون آمده که باید پیگیری شود.
وی با بیان اینکه در این اثر باستانی کشف شده ساختار معماری آن چنانی و قابل توجهی مشهود نیست و قضاوت بسیار زود است، تصریح کرد: برای اظهار نظر قطعی و دقیق و منتظر نظریه هیئت باستان شناسی هستیم و ملاک ما تحلیل آثار بهدست آمده با احتیاط و روشهای حفاظتی و آزمایش و پژوهشهای مربوطه و گزارشهای علمی است که تا حداکثر یک ماه دیگر مشخص میشود.
افروند با بیان اینکه قرون اولیه تا حمله مغول دوره رونق و توسعه ری بسیار بوده پس زمان احتمال زیاد برای این خمرهها دوره سلجوقیان است، گفت: این ساختار در طول تاریخ آسیب دیده که باید دید چه بلایی سرش آمده و چرا ناقص است و همچنین بهنظر میرسید که چیز ارزشمندی نمیتوان در این اثر تاریخی یافت، شاید یک خانه معمولی باشد.
وی خاطرنشان کرد: موضوع کار مطالعاتی و پژوهشی است و قطعات یافت شده سفال یا تکههای فلزی به درد مردم نمیخورد، ولی برای مورخان خط و هنر و برای مطالعه پژوهش و نوشتن تاریخ تمدن ری بسیار اهمیت دارد.
شیء گرانبهایی در خمرههای ری وجود ندارد
در ادامه محسن سعادتی سرپرست پروژه باستان شناسی محله اقدسیه شهرری در گفتگو با خبرنگار فارس در ری با اشاره به خمرههای باستانی کشف شده در ری، اظهار داشت: بعد از توقف عملیات عمرانی مجوز باستانشناسی از طرف پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور صادر شد که بر اساس اقدامات اولیه بقایای معماری، آجرفرشهای مخدوش و پراکنده، بقایای سیستم فاضلاب و آبرسانی، بقایای فراوانی از شیشه و سفال پیدا شده که احتمالا مربوط به دوره سلجوقی است.
وی افزود: خمرهها را از بالا شروع کردیم که به کف برسیم و سوال بود که دفن شده یا پیدا شده که معلوم شد دفن شده و به مرور زمان پر از استخوان، شیشه، آجر و سفال شده است که مربوط به ذخیره آذوقه است و زمانی که کاملا بیرون آمد بر اساس دادههای جدید میتوان دقیق اظهارنظر کرد.
سرپرست پروژه باستان شناسی محله اقدسیه شهرری با بیان اینکه این محوطه بخشی از شهر باستانی ری به نام ربض (حومه) است، ادامه داد: اشیا گران بها و سکه یافت نشده و بعید است که شی گرانبهایی پیدا شود در این مکان، چون مردم عادی زندگی میکردند و بیشتر بحث مطالعاتی و موزهای مطرح است.
دیدگاه تان را بنویسید