موزه‌گردی در حال و هوای تهران قدیم +تصاویر

کد خبر: 815006

تلاقی روز جهانی موزه‌ها با تعطیلات آخر هفته فرصت مناسبی است که از طرح رایگان موزه گردی استفاده کنیم و به همراه خانواده سری به موزه‌ها بزنیم، مجموعه باغ ملی تهران می‌تواند یک بسته کامل موزه‌گردی در روز تعطیل باشد.

موزه‌گردی در حال و هوای تهران قدیم +تصاویر

خبرگزاری فارس: ۲۸ اردیبهشت ماه روز جهانی موزه‌ها است و به همین مناسبت بازدید از موزه‌های زیرمجموعه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری رایگان است، امسال این روز مصادف با روز جمعه شده است و هرچند دومین روز از ماه مبارک رمضان است و ممکن است کمی بی رمق باشید، اما هوای خوبی که اردیبهشت، بهشتی امسال داشت می‌تواند انگیزه یک موزه گردی تقریبا رایگان باشد.

دو مسیر پرتراکم برای موزه گردی در تهران وجود دارد که پیشنهاد‌های ما برای یک برنامه موزه گردی آخر هفته است.

مسیر اول محدوده خیابان امام خمینی (ره) است که در این گزارش به آن می‌پردازیم.

حرکت موزه گردی‌تان را بر اساس است راهنما از خیابان امام خمینی و سی تیر شروع کنید، مسیر جذابی است.

حال و هوای تهران قدیم در آن جاری است و پر است از اغذیه فروشی‌ها.

موزه ملی ایران با آثار موزه لوور پاریس در انتظار شماست

برخی از آثار یکی از معتبرترین موزه‌های جهان به موزه مادر ایران منتقل شد تا عاشقان تاریخ باستان بتوانند بخشی از گنجینه‌های معتبر‌ترین موزه اروپا را به جای اطراف خیابان شانزلیزه، در اطراف خیابان سی‌تیر تهران در موزه هنر‌های باستان تماشا کنند. فرصتی مغتنم برای کسانی که می‌خواهند جذاب‌ترین آثار تمدن‌های بزرگ از جمله ایران، رم، یونان، بین النهرین و مصر را در کنار صد‌ها اثر تاریخی به نمایش درآمده در موزه ملی ایران نظاره گر باشند.

موزه‌گردی در حال و هوای تهران قدیم

موزه‌گردی در حال و هوای تهران قدیم

موزه ملک، فرصتی برای عاشقان خط و کتابت و سلفی!

موزه ملک در یک قدمی موزه ملی ایران در مجموعه باغ ملی تهران قرار دارد، البته این موزه خصوصی است و ممکن است مجانی نباشد، اما دیدنش خالی از لطف نیست، اگر از دوستداران سلفی و اشتراک گذاری عکس در فضای مجازی هستید حیات موزه ملک جان می‌دهد برای سلفی!

نمایشگاه‌های دائمی هنر‌های لاکی، نمایشگاه دائمی آثار خاندان غفاری و کمال الملک، نمایشگاه دائمی خوشنویسی و نگارگری، سکه و تمبر هم از جمله جاذبه‌های موزه ملک در کنار رویداد‌های خاصی است که در طول سال مستمراً در این مجموعه که متعلق به آستان قدس است برپاست. کتابخانه و موزه ملی ملک از سوی زنده یاد حاج حسین آقا ملک، وقف بر آستان قدس رضوی شده و یکی از مؤسسات تابع آن است.

موزه‌گردی در حال و هوای تهران قدیم

موزه ارتباطات با الگوبرداری از موزه‌های تخصصی اروپایی

کمی بالاتر در همان مجموعه باغ ملی، موزه ارتباطات یا همان موزه پست و تلگراف قرار دارد. این موزه با الگوبرداری از موزه‌های تخصصی اروپایی در سال ۱۳۱۱ تأسیس شده است موزه ارتباطات مکانی مناسبی جهت بازدید مشتاقان از آثار تاریخی و کهن است. در این موزه آثار متعددی از پیشینه ارتباطات و فنآوری اطلاعات در کشور ارایه شده است که نشان دهنده روند تکاملی موضوع در بستر تاریخ است.

موزه‌گردی در حال و هوای تهران قدیم

موزه‌گردی در حال و هوای تهران قدیم

بازدید از آبگینه‌ها در ساختمان موزه هشت ضلعی آبگینه

ساختمان موزه هشت ضلعی است و در باغی به مساحت ۷۰۰۰ مترمربع قرار دارد. طرح‌های در و پنجره‌های نفیس که بسیار خوب نگه‌داری شده‌اند، یادآور معماری عصر سلجوقی است. موزه آبگینه هم می‌تواند انتخاب جذابی در مسیر پر ترافیک موزه‌های تهران در خیابان سی تیر باشد.

این موزه در ۲ طبقه با ۵ تالار ساخته شده است که در دو تالار طبقه یک شیشه و سفال مربوط به دوران قبل از اسلام و در سه تالار طبقه دوم آثار دوران اسلامی به نمایش گذاشته شده است.

ساختمان موزه آبگینه بر پایه آمیزه‌ای از معماری ایرانی و اروپایی ساخته شده است. طراحی پلکان آن به شیوه روسی است، اما هنر معماری ایرانی در منبت کاری‌های در‌ها و پله‌ها، گچبری‌های سقف‌ها و ستون‌ها و آیینه کاری‌هایی آن دیده می‌شود.

موزه‌گردی در حال و هوای تهران قدیم

با مجموع دیدن این موزه‌ها در حوالی خیابان امام خمینی و سی تیر، دیگر زمانی برای بازدید نخواهد ماند، اما اگر باز هم سراغ موزه‌های دیگری را بگیرید باید بگویم می‌توانید موزه عبرت را هم در مجموعه تاریخی باغ ملی یا همان میدان مشق ببینید.

بازآفرینی مخوف‌ترین شکنجه گاه‌های تاریخ ایران تعریف این مجموعه است که اگر دل دیدنش را داشتید پیشنهاد جالبی است.

موزه‌گردی در حال و هوای تهران قدیم

موزه‌گردی در حال و هوای تهران قدیم

موزه‌گردی در حال و هوای تهران قدیم

این بنا نخستین زندان مدرن ایران است که در دوران پهلوی اول در سال ۱۳۱۱ توسط مهندسان آلمانی تکمیل شد و به عنوان نخستین زندان مدرن در ایران شروع به کار کرد. بعد‌ها این محل اولین زندان اختصاصی زنان شد و بعد زندان کمیته مشترک ضد خرابکاری نام گرفت و توسط ساواک مورد استفاده بود. پس از انقلاب اسلامی «بازداشتگاه توحید» نام گرفت و سرانجام در سال ۱۳۸۱ به موزه تبدیل شده و «موزه عبرت» نامیده شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد