معبدی برای هندوها در بندرعباس! +عکس

کد خبر: 796546

گردشگرانی که در نوروز به جزیره قشم و دیگر جزایر خلیج فارس می‌روند بد نیست یکی دو روزی هم در بندرعباس توقف کنند؛ شهری که فقط از آن گذر می‌کنند و زیبایی‌هایش را کمتر می‌بینند.

معبدی برای هندوها در بندرعباس! +عکس
خبرگزاری مهر: گردشگران زیادی نوروز امسال به جزیره قشم، بندر لنگه و جزیره هنگام رفته و می‌روند، اما چه تعداد از این افراد که با قطار و یا راه‌های زمینی خود را به این جزایر می‌رسانند در بندر عباس توقف می‌کنند؟ چقدر از آن‌ها می‌دانند که می‌توان چند روزی را هم در این شهر بندری تفریح کرد؟ بندرعباس مرکز استان هرمزگان است، جایی که تهرانی‌ها برای رسیدن به آن می‌توانند سوار هواپیما‌هایی شوند حدود دو ساعت تا مقصد راه است و یا با قطار به ایستگاه راه آهن بندرعباس پس از ١٦ ساعت برسند. البته استاندار بندرعباس چند روز گذشته در میان خبرنگاران اعلام کرد که قرار است این مسیر ده ساعته شود، اما اکنون برای رسیدن به بندرعباس با قطار که کم هزینه‌تر از هواپیماست باید چیزی حدود ۵۰ هزار تومان هزینه کرد.
بندرعباس سه هتل ۵ ستاره دارد که می‌توان روی اقامت در آن‌ها حساب باز کرد، البته یکی از این هتل‌ها که نام جزیره‌ای از استان هرمزگان را بر خود دارد، هزینه‌های متفاوتی را برای اتاق‌های خود در نظر گرفته است. هرچه اتاق هتل‌ها در طبقات بالاتر قرار گیرد بر این هزینه افزوده می‌شود و هر چه پایین‌تر باشد هزینه هم کمتر، چون منظره شهر از طبقات پایین دیگر لذت طبقات بالا را ندارد. مراکز اقامتی دیگری نیز در بندرعباس وجود دارد که شامل هتل‌های درجه ۳ به پایین و یا هتل آپارتمان‌ها می‌شود. مسجد و حمامی‌به نام گله‌داری در شهر بندرعباس جاذبه‌های تاریخی زیادی دارد که می‌تواند برای آن‌هایی که دوست دارند از فرهنگ بندری‌ها اطلاعات بیشتری به دست آورند مفید باشد. مثل مسجد گله داری که متعلق به مسلمانان سنتی ساکن در بندرعباس است که می‌بایست قبل از ورود به آن به آن‌ها احترام گذاشته و در هنگام نماز وارد مسجد نشد پیش از آن هم باید اجازه ورود گرفت. مسجد گله‌داری دارای ۳۶ ستون مزین به گچبری است که در خیابان امام خمینی بندرعباس و در محله قلعه شاهی واقع شده است و توسط حاج عبدالرحیم گله داری ساخته شده و س. از آن در سال ۱۳۳۸ توسط حاج شیخ احمد گله داری مرمت شد. حمام گله داری هم یک بنای قابل توجه دیگری است که در بخش مرکزی بندر عباس و در محله‌ای به نام بازاراوزی‌ها قرار دارد این حمام تنها حمام باقی مانده از بافت قدیمی‌شهر است و اکنون به عنوان موزه مردم شناسی مورد استفاده قرار می‌گیرد قبل از اینکه به دیدن این حمام بروید می‌بایست از زمان باز بودن موزه خبر داشته باشید ممکن است ساعت ۵ بعد از ظهر بروید و با در بسته روبه رو شوید. معبدی برای هندو‌ها در بندرعباس ‌ می‌توان در ایام نوروز اگر بلیت قطار برای این شهر ساحلی پیدا کردید یکی دو روزی برایش وقت بگذارید می‌توان به معبد هندو‌ها رفت این معبد یکی از معدود معبد‌های مخصوص هندوهاست که در آن اشیای تاریخی نگهداری می‌شود و ساختمان سفید رنگش نیز دارای یک گنبد زیباست که شب‌ها نورپردازی می‌شود.
برای ورود به این معبد باید دو هزار تومان پرداخت کرد. به شرطی که در آن باز باشد و بتوان داخل شد درحالی که اکنون مردم تنها می‌توانند از فضای بیرونی رایگان آن استفاده کنند. چون هنوز داخل آن را مرمت نکرده اند و درش به روی گردشگران بسته است مگر اینکه کسی بخواهد بخشی از آن را که دیوار شیشه‌ای دارد ببیند در این صورت با چند تکه سنگ گوشه موزه مواجه خواهد شد. بازار محلی بندر عباس درست رو به روی این معبد قرار دارد بازاری که در آن می‌توان خوراکی‌های محلی و سوغات مردم این شهر را پیدا کرد در آن یافت، چون هر روز به خصوص بعداز ظهر‌ها مردم هر آنچه که دارند را می‌آورند و کنار مغازه داران به فروش می‌رسانند. بازار ثبت ملی شده میناب اینجا تنها بازار بندرعباس نیست. اگر میخواهید سوغات این شهرستان را از تولید کنندگانش بخرید می‌توانید پنج شنبه‌ها صبح زود نزدیک شهرداری سوار تاکسی‌های شوید که از شهر بندرعباس به میناب می‌روند است تاکسی‌ها دوازده هزار تومان میگیرند و شما را یک ساعت دیگر به میناب میرساند این بازار در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است.
در این بازار به واقع می‌توان از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را پیدا کرد هر محلی هرآنچه برای فروش دارد در معرض نمایش گذاشته تا خریدار پیدا کند از پارچه‌های دست دوز که برای لباس سنتی بانوان استفاده می‌شود تا حصیربافی‌های زنان. در اینجا شیره خرما، کشمش و ماهی و میگو ارزان و به وفور پیدا می‌شود در این بازار سنتی حتی گوسفند و میش هم معامله خواهد شد. می‌توان تا ظهر آنجا ماند و از غذا‌های محلی میناب خورد و دوباره همان جایی که تاکسی پیاده کرد سوار شد و به شهر بندرعباس برگشت.
سمبوسه بندری چه کسی هست که به بندرعباس برود و فلافل و سمبوسه بندر را امتحان نکند. این غذا‌های لذیذ را باید تنها در ساحل سورو پیدا کرد ساحلی که می‌گویند دست نخورده‌ترین و سالم‌ترین ساحل شهر است زیبایی این ساحل را می‌توان در روز دید، اما تا شب ایستاد و غروب خورشید را وقتی سمبوسه تند بندری در دست دارید ببینید آنجاست که شناور‌ها کم کم شروع به روشن کردن چراغ‌هایشان می‌کنند. همان اطراف رستوران‌های زیادی وجود دارد که در آن قله ماهی طبق می‌کنند و ماهی جنوبی از هر نوعی که دوست داشته باشید را می‌توانید در طبقه دوم هر رستورانی که مشرف به دریاست سفارش دهید و هنگام شب میل کنید. رنگینگ هم نوغی دیگر از خوراکی‌های جذاب بندری‌هاست اهالی این شهر خرما را با شیره و کمی‌آرد مخلوط کرده و وسط آن را گردو می‌گذارند و به همراه دم نوش سبوس برنج برای مهمانان فراهم می‌کنند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد