کد خبر : 48143 / /
/

حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان کشوری

خبر داغ آخرهفته از تعیین مبلغ نهایی افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ | رقم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد | مبلغ افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان 1/575/000تومان شد

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، خبرهای مهم و جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان اعلام کرده است.

خبر داغ آخرهفته از تعیین مبلغ نهایی افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ | رقم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد | مبلغ افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان 1/575/000تومان شد

حقوق بازنشستگان | با متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از طریق افزایش مالیات مخالفیم چون تورم ایجاد می‌کند.یکی از عوامل مهم در تعیین حقوق بازنشستگان، سابقه کاری آنهاست. سال‌های کاری فرد در سازمان یا شرکتی که در آن کار می‌کرده است، به عنوان یک شاخص مهم برای محاسبه حقوق بازنشستگی استفاده می‌شود. در ایران، برای محاسبه حقوق بازنشستگان از یک فرمول استاندارد استفاده می‌شود که نرخی از حقوق ماهانه و سابقه کار را در نظر می‌گیرد.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، خبرهای مهم و جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان اعلام کرده است.

حقوق بازنشستگان حداقل بگیر در سال جاری ۲۷ درصد افزایش یافت اما با تورمی که در شروع سال به وجود آمد اثر افزایش حقوق بانشستگان به مرور خنثی شد و این موضوع اعتراض بازنشستگان را به همراه داشت. از این رو بازنشستگان تلاش‌هایی را برای افزایش مجدد حقوق خود در سال ۱۴۰۲ انجام دادند که این تلاش‌ها بی نتیجه ماند​.

حقوق بازنشستگان

خبر جدید مجلس درباره افزایش حقوق بازنشستگان

همچنین معطل ماندن بحث همسان‌سازی حقوق بازنشستگان که از مطالبات جدی بازنشستگان است نیز باعث افزایش نارضایتی‌های این قشر از جامعه شد و این انتظار را ایجاد کرد که در سال آتی هم بحث افزایش حقوق آنها متناسب با میزان تورم پیگیری شود و هم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان که در برنامه هفتم توسعه هم به آن تاکید شده است به نتیجه برسد.

میزان افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳

به تازگی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس از موافقت اعضای این کمیسیون با افزایش ۲۵ درصدی متوسط حقوق شاغلان و بازنشستگان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ خبر داده‌ است.

حسین گودرزی اعلام کرد این موافقت در نشست عصر روز یکشنبه ۱۰ دی ماه کمیسیون اجتماعی مجلس پیرامون بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ حاصل شده است.

سخنگوی کمیسین اجتماعی مجلس اعلام کرده است: علاوه بر این و بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، به طور متوسط ۳ و نیم درصد حق عائله‌مندی به حقوق شاغلان اضافه خواهد شد که برای حقوق‌بگیران کف، بیشتر از حقوق‌بگیران سقف خواهد بود. این افزایش فارغ از ۴۰ درصد جبران متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان خواهد بود.

لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در حال حاضر در کمیسیون‌های تخصصی و سپس در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه بررسی می‌شود. پس از اتمام بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق، گزارش این کمیسیون در صحن مجلس شورای اسلامی بررسی خواهد شد و مصوباتی لازم‌الاجرا است که در صحن مجلس تصویب و سپس در شورای نگهبان تأیید شود.

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان به کجا رسید؟

در مقطعی از سال جاری اخباری مبنی بر حذف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از برنامه هفتم توسعه منتشر شد که باعث ایجاد موجی از نگرانی در میان بازنشستگان شد. حسن صادقی، رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در واکنش به این اتفاق گفت: در برنامه توسعه هفتم نه‌تنها چیزی را تحت عنوان همسان‌سازی حقوق نمی‌بینیم، بلکه ناهمسان‌سازی را مشاهده می‌کنیم.

با این حال مدتی بعد برخی از نمایندگان مجلس چنین موضوعی را رد کرده و گفتند همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه حذف نشده و در دست پیگیری است. قالباف، رئیس نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز وعده دارد بحث همسان‌سازی به طور جدی دنبال شود.

اکنون بررسی اصلاحیه لایحه بودجه نشان می‌دهد که در اصلاحیه لایحه بودجه منابع اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شده و مقرر شده است ۵۰ همت از منابع درآمدی از محل افزایش یک‌درصدی مالیات بر ارزش افزوده به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اختصاص یابد.

بر این اساس بررسی اصلاحیه لایحه بودجه نشان می‌دهد منابع لازم برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از افزایش یک‌درصدی به نرخ پایه مالیات ارزش افزوده تأمین خواهد شد. افزایش یک‌درصدی نرخ پایه مالیات ارزش افزوده ۵۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید ایجاد کرده بود.

آصفری، نماینده مجلس نوشت: دولت منابع دیگری مثل افزایش فروش نفت و همچنین درآمد دولت از محل مولدسازی اموال شرکت‌ها و نهادها در چهارچوب طرح مولدسازی، منابع لازم برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را تامین کند.

افزایش حقوق بازنشستگان از محل اجرای متناسب‌سازی یکی از بحث‌های بودجه سال ۱۴۰۳ است که نمایندگان مجلس نسبت به درنظر گرفته نشدن منابع آن در بودجه انتقاد داشتند. اما دولت در واکنش به این انتقاد، بحث افزایش ۱ درصدی مالیات بر ارزش افزوده را مطرح کرد تا منابع اجرای این طرح تامین شود، اما بخش قابل ملاحظه‌ای از نمایندگان با این شیوه نیز مخالفت کردند.

محمدحسن آصفری (نماینده مردم اراک و عضو فراکسیون کارگری مجلس) در رابطه با این بحث دولت در بودجه ۱۴۰۳ اظهار کرد: ما به طور جدی با افزایش حقوق بازنشستگان از طریق اجرای متناسب‌سازی با افزایش مالیات بر ارزش افزوده مخالف هستیم زیرا این روش به افزایش تورم خواهد انجامید.

وی با بیان اینکه «این درست نیست که ما با افزایش مالیات بر ارزش افزوده مثلا ۱۰۰ هزار تومان به هزینه‌های زندگی کارگر و بازنشسته اضافه کنیم تا مثلا ۲۰ هزار تومان به دریافتی آنان اضافه کنیم» تصریح کرد: افزایش حقوق بازنشستگان و اجرای متناسب‌سازی نباید بهانه‌ای برای افزایش فشار تورمی به معیشت مردم شود و بخش عمده نمایندگان مجلس با آن مخالف هستند زیرا نوعی نقض غرض در آن وجود می‌آید. دولت باید منابع دیگری به جز مالیات را که از سفره مردم است، برای اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در نظر بگیرد.

عضو فراکسیون کارگری ادامه داد: ما معتقدیم دولت می‌تواند به جای فشار مالیاتی به مردم، و به ویژه اقشار فرودست، از منابع دیگر غیرمالیاتی مثل افزایش فروش نفت و همچنین درآمد دولت از محل مولدسازی اموال شرکت‌ها و نهادها در چهارچوب طرح مولدسازی، منابع لازم برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را تامین کند.

متناسب سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ چه می‌شود؟

بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ قرار است که بیمه شدگان و مستمری بگیران مشمول قانون کار و تامین اجتماعی از ابتدای سال جدید در موقع خرید مایحتاج و لوازم مورد نیاز خود یک درصد مالیات ارزش افزوده بیشتر بپردازند ولی منابع حاصله به جیب دولت برود و برای متناسب‌سازی بازنشستگان کشوری و لشگری و.. هزینه شود!

وزیر اقتصاد در پیشنهادی جدید، از تصمیم عجیب دولت برای تامین اعتبار متناسب‌ سازی حقوق بازنشستگان از جیب مردم خبر داده است؛ متناسب‌سازی‌ای که بازهم به روال همیشه، شامل «همه» نمی‌شود و سر بازنشستگان کارگری بی‌کلاه می‌ماند! اواخر آذرماه، احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد، برای افزایش مستمری بازنشستگان در طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان قرار شد، یک درصد به نرخ مالیات ارزش افزوده اضافه شود و از ۹ درصد کنونی به ۱۰ درصد افزایش یابد.

هزینه متناسب سازی حقوق بازنشستگان را مردم می‌دهند؟

اگر طبق آنچه اسناد قانونی می‌گویند «حقوق بازنشستگان براساس نرخ تورم و سبد هزینه‌های زندگی افزایش یابد» دیگر هیچ نیازی به متناسب‌سازی یا اصطلاحِ هم‌ردیفِ آن همسان‌سازی نیست. امروز تورم جاری بیش از ۴۵ درصد است و دولت بازهم در نسخه‌ی اصلاحیه‌ی لایحه بودجه ۱۴۰۳، کف افزایش حقوق سال آینده را ۱۸ درصد در نظر گرفته است و در عین حال قصد دارد از جیب خود مردم از جمله بازنشستگان، منابعی فراهم کند تا حقوق بازنشستگان را افزایش دهد.

پیشنهاد افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده، منتقدان و مخالفان بسیار دارد؛ حتی برخی نمایندگان مجلس با این پیشنهاد تعدیلی مخالفت کرده‌اند. نادر مرادی، فعال صنفی کارگران شاغل و بازنشسته در این باره گفته است: دولت با افزایش مالیات بر ارزش افزوده به بهانه‌ی اجرای متناسب‌سازی، دست در جیب همه‌ی مردم از جمله بازنشستگان صندوق‌ها کرده است تا مثلاً حقوق برخی بازنشستگان افزایش یابد؛ او می‌پرسد: چرا مردم باید هزینه‌های ناترازی صندوق‌های بازنشستگی را که مقصر اصلی آن دولت است، بپردازند؟ چرا منِ کارگر سی سال به یک صندوق پول بپردازم، اما زمان بازنشستگی از مستمری برابر خط فقر برخوردار نباشم و دولتی که سال‌هاست به منابع من در صندوق دست‌درازی کرده، بگوید یک درصد مالیات بیشتر بپرداز شاید، شاید برایت متناسب‌سازی را اجرا کردم!

محمدحسین فرهنگی، نماینده تبریز در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ اظهار کرد: مهم‌ترین اشکال این لایحه آن است که دولت، منابع خوبی را برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در نظر نگرفته است. افزایش میزان مالیات بر ارزش افزوده، به این معناست که ما مالیات بر ارزش افزوده را از خود بازنشستگان و از جیب آنان می‌گیریم و بعدا به خود آنان پس می‌دهیم؛ بهتر است این اتفاق نیفتد.

رقم افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳

غنی نظری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دولت با اشاره به رقم افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ گفت: ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی به صندوق تامین اجتماعی بدهی دارد و باید مطالبات بازنشستگان از این محل جبران شود اما این موضوع در بودجه دیده نشده است. باید برای همسان سازی حقوق بازنشستگان از منابع صندوق ها استفاده شود نه اینکه با افزایش مالیات بر ارزش افزوده از جیب شاغل ها برداریم و به جیب بازنشستگان بگذاریم. با افزایش ۱۸ درصدی حقوق بازنشستگان مخالفم چون متناسب با تورم نیست؛  همچنین مخالف افزایش ۴۹ درصدی درآمدهای مالیاتی هستم.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.