حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان همسان سازی | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
بازنشستگان حتما بخوانند | خبر مهم اول صبحی درباره افزایش حقوق بازنشستگان | افزایش ۳.۵ درصدی حق عائله مندی حقوق بازنشستگان
پس از بحثهای فراوان در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان، سرانجام از مجلس خبر میرسد که حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ با افزایش ۲۵ درصدی مواجه میشود. این در حالی است که اخیراً میزان افزایش حقوق کارمندان ۱۸ درصد اعلام شد.
حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان حداقل بگیر در سال جاری ۲۷ درصد افزایش یافت اما با تورمی که در شروع سال به وجود آمد اثر افزایش حقوق بانشستگان به مرور خنثی شد و این موضوع اعتراض بازنشستگان را به همراه داشت. از این رو بازنشستگان تلاشهایی را برای افزایش مجدد حقوق خود در سال ۱۴۰۲ انجام دادند که این تلاشها بی نتیجه ماند.همچنین معطل ماندن بحث همسانسازی حقوق بازنشستگان که از مطالبات جدی بازنشستگان است نیز باعث افزایش نارضایتیهای این قشر از جامعه شد و این انتظار را ایجاد کرد که در سال آتی هم بحث افزایش حقوق آنها متناسب با میزان تورم پیگیری شود و هم همسانسازی حقوق بازنشستگان که در برنامه هفتم توسعه هم به آن تاکید شده است به نتیجه برسد.
میزان افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳
به تازگی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس از موافقت اعضای این کمیسیون با افزایش ۲۵ درصدی متوسط حقوق شاغلان و بازنشستگان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ خبر داده است.
حسین گودرزی اعلام کرد این موافقت در نشست عصر روز یکشنبه ۱۰ دی ماه کمیسیون اجتماعی مجلس پیرامون بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ حاصل شده است.
سخنگوی کمیسین اجتماعی مجلس اعلام کرده است: علاوه بر این و بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، به طور متوسط ۳ و نیم درصد حق عائلهمندی به حقوق شاغلان اضافه خواهد شد که برای حقوقبگیران کف، بیشتر از حقوقبگیران سقف خواهد بود. این افزایش فارغ از ۴۰ درصد جبران متناسبسازی حقوق بازنشستگان خواهد بود.
لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در حال حاضر در کمیسیونهای تخصصی و سپس در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه بررسی میشود. پس از اتمام بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق، گزارش این کمیسیون در صحن مجلس شورای اسلامی بررسی خواهد شد و مصوباتی لازمالاجرا است که در صحن مجلس تصویب و سپس در شورای نگهبان تأیید شود.
همسانسازی حقوق بازنشستگان به کجا رسید؟
در مقطعی از سال جاری اخباری مبنی بر حذف همسانسازی حقوق بازنشستگان از برنامه هفتم توسعه منتشر شد که باعث ایجاد موجی از نگرانی در میان بازنشستگان شد. حسن صادقی، رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در واکنش به این اتفاق گفت: در برنامه توسعه هفتم نهتنها چیزی را تحت عنوان همسانسازی حقوق نمیبینیم، بلکه ناهمسانسازی را مشاهده میکنیم.
با این حال مدتی بعد برخی از نمایندگان مجلس چنین موضوعی را رد کرده و گفتند همسانسازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه حذف نشده و در دست پیگیری است. قالیباف، رئیس نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز وعده دارد بحث همسانسازی به طور جدی دنبال شود.
اکنون بررسی اصلاحیه لایحه بودجه نشان میدهد که در اصلاحیه لایحه بودجه منابع اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان مشخص شده و مقرر شده است ۵۰ همت از منابع درآمدی از محل افزایش یکدرصدی مالیات بر ارزش افزوده به همسانسازی حقوق بازنشستگان اختصاص یابد.
بر این اساس بررسی اصلاحیه لایحه بودجه نشان میدهد منابع لازم برای همسانسازی حقوق بازنشستگان از افزایش یکدرصدی به نرخ پایه مالیات ارزش افزوده تأمین خواهد شد. افزایش یکدرصدی نرخ پایه مالیات ارزش افزوده ۵۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید ایجاد کرده بود.
افزایش حقوق بازنشستگان
ماه گذشته تاریخ واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی ۱۴۰۲ بر اساس حروف الفبا از بیستم آغاز و تا سی ام ادامه داشت. پیش بینی می شود که تاریخ واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی دی ماه ۱۴۰۲ نیز مانند ماه گذشته باشد.
بیمهشدگان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی با ورود به سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به آدرس https://es.tamin.ir (https://es.tamin.ir/) و ورود به بخش «فیش حقوقی مستمریبگیران» و «مشاهده فیش حقوقی مستمریبگیران» میتوانند فیش حقوقی خود را در ماههای مختلف مشاهده و چاپ کنند.
رضا فیضینژاد در مصاحبه با ایسنا، در این باره اظهار کرد: باتوجه به پیگیرهای انجام شده در برنامه هفتم توسعه، اگر موضوع متناسبسازی اجرا شود، حقوق بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری باید به صورت ۹۰ درصد شاغل همتراز پرداخت شود که ۴۰ درصد آن باید در سال اول اعمال شود.
وی ادامه داد: میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز به گونهای است که در سال اول ۴۰ درصد، در سال دوم ۷۰ درصد و در سال سوم برنامه ۱۰۰ درصد این ۹۰ درصد پرداخت خواهد شد.
معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری افزود: با تصویب برنامه هفتم توسعه و اجرای آن در سال ۱۴۰۳، برای اعمال متناسبسازی حقوق بازنشستگان و اعمال ۴۰ درصد شاغل همتراز در حقوق بازنشستگان طی سال اول به ۴۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است. به عبارتی در سال ۱۴۰۳ علاوه بر بودجه جاری، فقط برای اجرای متناسبسازی به ۴۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است که در مجموع پنج سال (برنامه هفتم توسعه)، مبلغی معادل بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار را شامل میشود./اقتصاد آنلاین
حساب حقوق بازنشستگان از امروز پر پول می شود
مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد گفت: صندوق فولاد همسان سازی و متناسب سازی را با اتکا به منابع داخلی خود اجرا نمود و حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان را برای این منظور هزینه کرد.
سید حجت کاظمی در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه با ارائه تحلیل جامعی از وضعیت صندوق های بازنشستگی در کشور گفت: ما باید به سمت نظام لایه بندی رفاه اجتماعی حرکت کنیم و بر اساس اطلاعات دقیق و به روز شده بانک اطلاعاتی رفاه ایرانیان از طریق آزمون وسع و پنجره واحد افراد را در لایه ها قرار دهیم.
وی عدم رشد سن و سابقه بازنشستگی همگام با دنیا در حالی که سن امید به زندگی به 77 سال رسیده یک چالش عمده نظام بازنشستگی کشور دانست و گفت: صندوق های بازنشستگی در کشورما نیازمند نظام تنظیم بخشی هستند تا در این نظام تنظیم بخشی کار کارشناسی توسط خبرگان انجام شده و بر اساس آن تصمیمات مدبرانه ای اتخاذ شود.
کاظمی با تشریح وضعیت صندوق بازنشستگی فولاد گفت: این صندوق حدود 4 هزار بیمه پرداز با سابقه حدود 27 الی 30 سال و حدود 86 هزار بازنشسته دارد و چون ورودی و بیمه پرداز جدید ندارد عملا صندوق بسته ای است و ضریب پشتیبان برای آن معنا ندارد که این موضوع یکی از اصلی ترین چالش های صندوق است.
وی افزود: با توجه به اجرای اصل 44 با خصوصی سازی صنایع فولادی نظیر ذوب آهن و فولاد خوزستان تعدیل هایی صورت گرفت که این نیروهای تعدیل شده مستمری بگیران صندوق شدند. ضمن اینکه با توجه به ماهیت سخت و زیان آور مشاغل بسیاری از بازنشستگان صندوق آنها با سنوات خدمتی کمتری بازنشسته شدند.
وی با اشاره به انتقال صندوق فولاد از وزارت صمت به وزارت کار در سال 91 طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه در آن زمان دارایی های صندوق را به گونه ای نسنجیدند که بار تعهدات صندوق را پوشش دهد.
کاظمی گفت: بر اساس گزارش سازمان حسابرسی در سال 97 صندوق فولاد 54 هزار میلیارد تومان طلب دولت دارد که ارزش کنونی آن بر اساس محاسبات اکچوئری بالای 70 هزار میلیارد تومان است.
تا کنون دولت سه هزار میلیارد تومان بدهی خود را پرداخت کرده در حالی که اگر در سال 99 که اوج رونق بورس بود طلب صندوق فولاد پرداخت می شد صندوق می توانست با سرمایه گذاری های مولد و پربازده مشکلات خود را برطرف کند.
کاظمی سه عامل پایداری صندوق ها را ورودی، خروجی و سرمایه گذاری دانست و گفت صندوق فولاد چون ورودی ندارد تنها اتکایش باید به مدیریت دارایی ها باشد و خوشبختانه در این خصوص گام های اساسی برداشته ایم.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد گفت: در سال جاری برای اولین بار بودجه صندوق فولاد از جدول 9 متفرقه بودجه کلان به جدول 7 ذیل اعتبارات وزارت کار انتقال یافت. ضمن اینکه بودجه امسال با رشد 71 درصدی از 5600 میلیارد تومان به 9800 میلیارد تومان افزایش یافت.
وی با اشاره به وجود 6 هزار بازنشسته صعب العلاج در صندوق فولاد که به دلیل مشاغل سخت در اعماق معادن دچار بیماری هستند گفت در سال جاری سرانه درمان بازنشستگان فولاد دو برابر و فرانشیز صفر شده و تعداد مراکز درمان طرف قرارداد گسترش یافته است. ه
کاظمی گفت همچنین با اختصاص یارانه سفر، در سال جاری حدود 15 هزار بازنشسته از این یارانه استفاده کرده اند. از سوی دیگر کارت های رفاهی حکمت را به بازنشستگان ارائه و برای آنان شارژ کرده ایم و به 10 هزار بازنشسته وام ضروری بدون ضامن پرداخت کرده ایم که این رقم تا پایان سال افزایش می یابد. مجموعه این عوامل موجب رضایتمندی بازنشستگان عزیز شده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد گفت: در سال 99 که هیات وزیران اجرای همسان سازی را برای صندوق ها تصویب کرد یک نوع بی مهری به صندوق فولاد و برخی دیگر از صندوق ها صورت گرفت که این صندوق می بایست از محل منابع داخلی خود همسان سازی را اجرا کند و صندوق فولاد به رغم کسری منابع توانست این کار بزرگ را انجام داد و حدود 10 هزار میلیارد تومان را بابت اجرای همسان سازی و اصلاحیه آن از محل منابع داخلی خود هزینه نماید.
کاظمی گفت: این کار مهم در حالی انجام شد که صندوق فولاد در ماه حدود 1100 تا 1200 میلیارد تومان هزینه دارد که تنها 700 میلیارد تومان را از دولت دریافت می کند و مابقی آن کسری است که با مدیریت تامین نقدینگی آن را تامین می کنیم و با لطف خدای بزرگ حقوق ها را بدون حتی یک روز تاخیر پرداخت می کنیم در حالی که در سالهای گذشته حقوق این عزیزان برای دو یا سه ماه به تعویق می افتاد.
وی افزود: سه شرکت ما از زیان خارج شده است. شرکت دخانیات نیز چند ماه دیگر از زیان خارج میشود و برخی شرکتها نیز در حال بورسی شدن هستند. تمرکز خود را بر مدیریت دارایی ها گذاشته ایم و با اجرای طرح های توسعه ای معدنی در شرکت های سنگ آهن و اسفندقه سودآوری آنها را افزایش خواهیم داد.
اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی در مورد افزایش حقوق بازنشستگان
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت که در سال جاری ۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت میشود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی ن گفت: در پیشنهادات دولت موضوعاتی مطرح شده و باید سهم مجلس نیز در این خصوص دیده شود تا بتوان تصمیم گیری کرد.
چندی پیش نمایندگان مجلس با متناسبسازی حقوق بازنشستگان در طول اجرای برنامه هفتم موافقت کردند. قرار است حقوق بازنشستگان به ۹۰درصد حقوق و فوقالعادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز برسد. برای عدالت در پرداخت حقوق بازنشستگان و نیز متناسبسازی حقوق آنها طبق هدف عنوان شده دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه هفتم اقدام لازم را بهعمل آورد. این افزایش در سال اول معادل ۴۰درصد و در سالهای بعد هرکدام ۳۰درصد خواهد بود.
تصویب متناسبسازی حقوق بازنشستگان
آییننامه اجرایی این بند به تصویب هیات وزیران میرسد. پیش از تصویب متناسبسازی حقوق بازنشستگان، داوود منظور، رئیس سازمان برنامهوبودجه اگرچه با افزایش حقوق بازنشستگان موافقت کرد، اما درعین حال از اختلاف میان دولت و مجلس برسر اجرا و ابهامات آن سخن گفت. او گفت: بهبود معیشت و متناسبسازی پرداختی بازنشستگان و شاغلان اتفاق نظر بین دولت و مجلس شورای اسلامی است، بنابراین دولت برهمین اساس در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ ضریب افزایش حقوق بازنشستگان را بالاتر از شاغلان تعیین کرده است. به گزارش «ایسنا»، وی با اشاره به مذاکرات کارشناسی در تلفیق برسر این موضوع گفت: اصل موضوع بر این است که مجلس و دولت در موضوع بهبود معیشت و متناسبسازی پرداختی بازنشستگان و شاغلان اتفاق نظر دارد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: از زمانی که موضوع همسانسازی و متناسب سازی حقوق بازنشستگان به میان آمده هر تعهدی که به موجب قانون بر دوش ما گذشته است انجام داده ایم و معتقدیم منابع متناسب سازی باید خارج از صندوق تأمین شود اما به تعهدات خود در قبال بازنشستگان عمل خواهیم کرد.
میرهاشم موسوی شامگاه شنبه دوم دیماه ۱۴۰۲ در جریان بازدید از بیمارستان تامیناجتماعی شهید چمران ساوه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه تادیه بدهی به سازمان تامین اجتماعی یکی از رویکردهای دولت سیزدهم است اظهار کرد: در دو سال گذشته بالغ بر ۱۷۰ هزار میلیارد تومان از بدهی های دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شده و امسال نیز برای پرداخت ۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت در قالب واگذاری سهام به این سازمان هدفگذاری شده است. بر این اساس طی ۲.۵ سال گذشته مبلغ تادیه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی مجموعا بالغ بر ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به دریافت سهام های خوب در این مدت گفت: واگذاری سهام پتروشیمی شازند در قالب تصفیه بدهی یکی از اقدامات بوده است که موجب ایجاد ارزش افزوده و تعهدات بین النسلی خواهد شد و در حوزه سرمایهگذاری ها بازدهی خوبی برای سازمان خواهد داشت.
وی بیان کرد: احکامی هم در برنامه هفتم برای تادیه بدهی دولت پیش بینی شده است که امیدواریم در پنج ساله برنامه هفتم مسیر واگذاری ها و تادیه بدهی دولت بیش از پیش ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به سفر خود به ساوه نیز گفت: توسعه خدمات از برنامه های خدمت محور سازمان تامین اجتماعی است. خدمات مهم این سازمان شامل درمان رایگان که با حمایت دولت توسعه یافته است و در ساوه نیز در بخش های ویژه بیمارستان چمران با هزینه ای بالغ بر ۳۵ میلیارد تومان خدمات توسعه ای انجام شده است. همچنین هزار متر مربع زمین با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان برای احداث انبار دارویی واگذار شده که مراحل احداث پایانی را طی میکند و با تجهیز انبار دارویی این ظرفیت به بیمارستان افزوده خواهد شد.
موسوی افزود: احداث درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی در مجاورت بیمارستان در زمینی به وسعت سه هزار و ۵۰۰ متر مربع در دستور کار است و با صرف اعتباری بالغ بر ۱۱۰ میلیارد تومان به یک مرکز درمانی فوق تخصصی تبدیل خواهد شد که هماکنون عملیات اجرایی آن پیشرفت ۳۰ درصدی دارد و قرار است تا آبانماه سال آینده به بهره برداری برسد.
وی همچنین گفت: تجهیز بیمارستان تأمین اجتماعی شهید چمران ساوه در قالب برنامه سطح بندی انجام خواهد شد و هم اکنون بروزترین دستگاه رادیولوژی و سی تی اسکن دیجیتال در این مرکز درمانی مستقر شده و با بکارگیری نیروی متخصص کیفی ترین خدمات به مردم ارائه خواهد شد. تلاش خواهیم کرد تا این مرکز درمانی در قالب برنامه سطح بندی و آمایش سرزمینی از دستگاه MRI هم برخوردار شود./اقتصاد آنلاین