کد خبر : 46946 / /
/

حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان واریز معوقات | حقوق بازنشستگان مستمری بگیر

جلسه مهم درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان | وزیر کار با این خبر دل بازنشستگان را شاد کرد

مرتضوی گفت: قرار است حقوق بازنشستگانی که در چارچوب قانون همسان‌سازی شده، تأمین منابع شود و امیدواریم تا پایان سال بدهی‌ در این خصوص نداشته باشیم.

جلسه مهم درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان | وزیر کار با این خبر دل بازنشستگان را شاد کرد

حقوق بازنشستگان | مهدی عسگری، نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس گفت: براساس این مصوبه مقرر شد تا طی ۳ سال اول برنامه هفتم، حقوق بازنشستگان بصورت پلکانی به ۹۰ درصد حقوق شاغلان (همتراز آنها) افزایش یابد.یکی از عوامل مهم در تعیین حقوق بازنشستگان، سابقه کاری آنهاست. سال‌های کاری فرد در سازمان یا شرکتی که در آن کار می‌کرده است، به عنوان یک شاخص مهم برای محاسبه حقوق بازنشستگی استفاده می‌شود. در ایران، برای محاسبه حقوق بازنشستگان از یک فرمول استاندارد استفاده می‌شود که نرخی از حقوق ماهانه و سابقه کار را در نظر می‌گیرد.

سید صولت مرتضوی ظهر با حضور در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری، در برنامه «ارزیابی عملکرد و پاسخگویی برخط وزیر رفاه» پاسخگوی سوالات و مشکلات مردم شد.

اولین تماس‌گیرنده، شهروندی بود که در خصوص وضعیت نامناسب حقوق و مزایای مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و همچنین جایگاه و ماهیت این سازمان در دولت و مجلس انتقاد کرد که وزیر رفاه ضمن گرامیداشت سالروز حمایت از معلولان گفت: این مطالبات، مطالبات انباشته شده سنواتی است که رسوب کرده است. همکاران ما در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای اقدامات خوبی انجام داده‌اند. مهمترین گامی که برداشته شد، افزایش ضریب حقوقی همکاران در سازمان و فوق‌العاده‌ها بود.

وی ادامه داد: کار بسیار بزرگی که انجام شد، درآمد و هزینه در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای است. اکنون مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای می‌توانند با بخش خصوصی و شرکت‌های بزرگ انعقاد قرارداد و از آن محل منابعی به دست آورده و آن را در حوزه جاری هزینه کنند.

وزیر کار و رفاه افزود: نظام آموزشی ما باید در طرحی نو متحول شود. یکی از شیوه‌های تحول در نظام آموزشی کشور، گذر از آموزش‌های نظری و گرایش به آموزش‌های عملی از جمله آموزش‌های فنی و حرفه‌ای است، بستر کار هم در نظام آموزشی ما فراهم شده و مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای از دستگاه‌هایی است که می‌تواند ایده‌ها را به پدیده تبدیل کند.

مرتضوی افزود: خوشبختانه اساسنامه سازمان نیز به استناد اصل ۸۵ قانون اساسی در کمیسیون مربوطه به تصویب رسید؛ ابلاغ شده و اگر ایراداتی هم دارد برطرف خواهند شد.

مرتضوی در ادامه در پاسخ به سوال یکی دیگر از تماس‌گیرندگان در خصوص مسائل مربوط به اشتغال، رفاه، مسائل بیمه‌ای و لوازم پزشکی معلولان نیز اظهار کرد: باید عزم خود را جزم کنیم تا بنا به تعبیر مقام معظم رهبری، بیمار به جز رنج بیماری، رنج دیگری را نکشد. دو سال گذشته هم به مراکز نگهداری معلولان کمک‌های ویژه‌ای شده است و فراخور توان مالی، افزایش مستمری مناسبی انجام شده است؛ البته همه اذعان داریم کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد.

وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از انواع دارو تحت پوشش دستگاه‌های بیمه‌گر هستند. ممکن است برخی از نیاز‌های شما تحت پوشش قرار نگرفته باشد که به رییس بهزیستی دستور پیگیری‌های لازم را می‌دهم.

وزیر رفاه با بیان اینکه به واسطه دستورات موکد آیت‌الله رییسی، هیچ مددجوی نیازمندی پشت نوبت سازمان بهزیستی نیست گفت: به عبارتی طی دو سال گذشته، ۵۲۰ هزار نفر از معلولان نیازمند کمک، تحت پوشش قرار گرفتند و این اقدامات ارزنده ادامه دارد.

مرتضوی بیان کرد: البته در حوزه مسکن اقدامات خوبی صورت گرفته و ۳۲ هزار واحد مسکونی طی دو سال گذشته ساخته شده است.

یکی دیگر از تماس‌گیرندگان از جامعه بازنشستگان بود که نکاتی درخصوص جلسه‌ای که قرار بود با دکتر ترکی، رییس سابق صندوق بازنشستگی کشوری برای حل مشکلات بازنشستگان به ویژه بحث بیمه و معیشت بازنشستگان برگزار شود، مطرح و گفت که آن جلسه برگزار نشد.

در این راستا وزیر رفاه گفت: متعاقب آن، در سفر استانی به استان البرز، دکتر ترکی و سایر همکاران را آنجا دعوت کردیم و در حضور استاندار چندین ساعت پای سخنان جامعه بازنشستگان نشستیم. آنجا چند بحث مطرح شد که یکی از مباحث در خصوص بیمه تکمیلی بود. در سال ۱۴۰۲ هم شرح خدمات بیمه تکمیلی و هم منابع آن به شدت افزایش یافت.

وی تصریح کرد: درخصوص مستمری و همسان‌سازی بازنشستگان، بخشی انجام شده و برای بخش دیگر، هفته گذشته دو جلسه با حضور نمایندگان آحاد مختلف بازنشستگان و یک جلسه هم با حضور سازمان برنامه و بودجه داشتیم. امروز نیز یک جلسه داشتیم که جلسه امروز بنا به دلایل مختلف و حسب درخواست برخی دستگاه‌ها، مقرر شد تا پایان هفته، این جلسه برگزار شود و حقوق بازنشستگانی که در چارچوب قانون همسان‌سازی ایجاد شده، تأمین منابع شود و امید است تا پایان سال توفیق داشته باشیم بدهی به بازنشستگان بابت این موضوع نداشته باشیم.

حقوق بازنشستگان

همسان‌سازی ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در دستان شورای نگهبان

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: نظر دولت این است که برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان منابع مالی ندارد و بر این اساس، احتمال دارد این مصوبه از سوی شورای نگهبان رد شود.

ولی اسماعیلی با اشاره به تصویب موضوع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان در طول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه، اظهار داشت: مجلس در مصوبه‌ای مقرر کرد که به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب‌سازی، حقوق بازنشستگان طی سه سال با ۹۰ درصد حقوق و فوق العاده‌های مستمر شاغلان مشابه و همتراز متناسب‌سازی شود.

وی بیان کرد: منبع درآمد برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مواردی چون عرضه اوراق بهادار و پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی است. ما به دنبال آن بودیم که همسان سازی حقوق بازنشستگان به گونه‌ای در مجلس تصویب شود که قابلیت اجرا داشته باشد و مصوبه‌ای دقیق و محکم باشد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین بر اساس یکی دیگر از مصوبات مجلس، سازمان تأمین اجتماعی مکلف شد در طول سه سال اول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه، نسبت به متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان و شاغلان اقدام کند و حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی هم متناسب‌سازی شود.

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا مجلس در مصوبه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان قید کرد که این کار در سه سال انجام شود، گفت: بر اساس مصوبه مجلس، مقرر شد این افزایش حقوق و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان از سال ۱۴۰۳ انجام شود، به این صورت که در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد تا ۹۰ درصد یاد شده متناسب‌سازی انجام شود.

اسماعیلی تصریح کرد: دولت با همسان‌سازی حقوق بازنشستگان طی یک سال هم مخالف بود و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور این موضوع را در صحن مجلس مطرح کرد. در این شرایط که دولت با این کار مخالف بود، ما نمی‌توانستیم دولت را مکلف کنیم که در یک سال حقوق بازنشستگان را با ۹۰ درصد حقوق شاغلان هم تراز همسان‌سازی کند. دولت می‌گوید که منابع مالی برای این کار ندارد و به دلیل محدودیت‌های مالی نمی‌تواند همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته مجلس شورای اسلامی منابع پایداری از جمله فروش اموال مازاد دولت، عرضه اوراق بهادار و پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی را برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفت، اما دولت می‌گوید این منابع هم کفاف نمی‌دهد. اگر مجلس در مصوبه خود مقرر می‌کرد که همسان‌سازی حقوق بازنشستگان طی یک سال انجام شود، قطعاً دولت قبول نمی‌کرد و زیر بار این کار نمی‌رفت.

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به مخالفت دولت با همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، این مصوبه در شورای نگهبان تأیید یا رد می‌شود، گفت: احتمال دارد که شورای نگهبان این مصوبه را قبول نکرده و رد کند./مهر

حقوق بازنشستگان

دولت افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1403 را چقدر تعیین کرد؟

مرتضوی وزیر کار گفت: افزایش حقوق بازنشستگان از محل مطالبات صندوق‌های بازنشستگی امکان پذیر نیست و معادل این ارقام قبلا هزینه شده است.

«مرتضوی»، وزیر کار و رفاه اجتماعی به تسنیم گفت: مجلس اگر افزایش حقوق بازنشستگان را تصویب کرده است، باید منابع آن را هم مشخص کند، وگرنه به مشکل می خوریم.

افزایش حقوق بازنشستگان از محل مطالبات صندوق‌های بازنشستگی امکان پذیر نیست و معادل این ارقام قبلا هزینه شده است.

مرتضوی به خبرنگار جماران هم گفته است: «متأسفانه آن چیزی که از شرکت‌ها بدست می‌آید با آن چیزی که معدل هزینه‌ها از جمله مستمری آن‌ها هستند چیزی دیگری را نشان داده می‌شود.»

پیشنهاد جدید مجلس برای افزایش حقوق بازنشستگان و کارمندان

مجتبی یوسفی درباره تصمیمات اخیر مبنی بر معافیت مالیاتی حقوق و دستمزد اظهار کرد: هنوز بودجه رسماً تقدیم مجلس نشده و یکشنبه هفته آینده با حضور رئیس‌جمهور لایحه بودجه رسماً تقدیم مجلس می‌شود.

وی افزود: بودجه ۱۴۰۳ نسبت به سال‌های گذشته ۲ مرحله‌ای بررسی می‌شود و دو مرحله‌ای نیز تقدیم مجلس می‌شود.

یوسفی ادامه داد: هنوز هیچ عددی قطعی نشده؛ چون هنوز لایحه بودجه ۱۴۰۳ به مجلس تقدیم نشده است و صحبت‌های مطرح شده نیز غیررسمی است؛ ولی بدین معنا نیست که واقعیت ندارد؛ بلکه لایحه باید تقدیم شود و بعدا مصوبات یکی یکی به گوش مردم می‌رسد. افزایش ۱۸ درصدی حقوق کارکنان دولت نیز به صحبت‌های غیررسمی از سوی دولت و برخی مطلعان می‌پردازد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: چند نکته را به‌صورت غیررسمی شنیده‌ایم و پیشنهاد دولت مبنی بر افزایش ۱۸ درصدی بوده و حداقل معافیت مالیتی نیز ۱۰ میلیون تومان است که سالی ۱۲۰ میلیون تومان می‌باشد.

یوسفی اضافه کرد: این مسئله در لایحه پیشنهادی دولت به‌صورت غیررسمی آمده است که باید وارد فرایند تقدیم لایحه به مجلس شود و گزارش در کمیسیون تلفیق آماده گردد و رسماً اعلام شود که نظر مجلس چیست.

وی خاطرنشان کرد: گلایه شاغلین و بازنشستگان این است که در حال حاضر باید افزایش حقوق‌ها به‌صورت نقدی یا غیرنقدی هماهنگ با جریان هزینه‌ها برای کارمندان و بازنشستگان باشد که نظر نمایندگان مجلس نیز هست؛ ولی شخصاً معتقدم حتماً باید به معیشت کارمندان و کارگران و بازنشسته‌ها پرداخت و لایحه براین‌اساس پیش‌بینی شود./تسنیم

افزایش چند برابری حقوق بازنشستگان با طرح جدید دولت

سید صولت مرتضوی با اعلام اینکه یکی از دغدغه اصلی دولت افزایش رفاه و معیشت بازنشستگان است، گفت: دولت جدا از افزایش مستمری بازنشستگان، باهدف افزایش بهبود شرایط اقتصادی همه هموطنان، برای افزایش اشتغالزایی و مهار و کاهش تورم تلاش می‌کند.

وی درخصوص مصوبه متناسب سازی مستمری بازنشستگان برنامه هفتم نیز گفت: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی، هر تکلیفی که مجلس یا دولت مصوب کنند را اجرایی می‌کنند، اما باید تصمیم‌های کلان کشور به گونه‌ای مصوب شوند که مدیران در هنگام اجرا مصوبات، با حدقل مشکلات مواجه شوند.

وزیر تعاون کا و رفاه اجتماعی در پایان پیشنهاد داد: نمایندگان مجلس منابع مشخصی را متناسب سازی حقوق بازنشستگان پیش بینی کنند، تا این مصوبه ضمانت اجرایی بیشتری پیدا کند، چراکه افزایش مستمری‌ها بدون در نظر گرفتن منابع مالی مشخص نه تنها مشکل صندوق‌های بازنشستگی را حل نمی‌کند، بلکه مشکلی به مشکلات حال حاضر صندوق‌ها اضافه می‌کند.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.