سهام عدالت | سهام عدالت مرحله دوم | ارزش سهام عدالت
جاماندگان سهام عدالت این خبر را جدی بگیرند | آخرین مهلت ثبت نام جاماندگان سهام عدالت + جزییات
مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: سهامداران توجه داشته باشند اخبار سهام عدالت را تنها از مراجع معتبر رسمی پیگیری کنند.
سهام عدالت سهام شرکت های دولتی است که با تصمیم دولت در اختیار افراد کم توان جامعه قرار داده شده است. ثبتنام سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ کلید خورد و این پروسه تا پایان سال ۱۳۹۴ به ایستگاه آخر رسید نیمی از جمعیت ایران دارای سهام عدالت هستند با آزاد سازی سهام عدالت مالکیت آن بر عهده افراد گذاشته تا سهام خود را بفروشند یا سهامداری کنند سهامداران سهام عدالت باید با ثبت نام در سامانه سجام نسبت به دریافت کد بورسی اقدام تا از مزایای سهامشان بهره مند شوند.
حاجی وند با اعلام این موضوع، گفت: سهامداران سهام عدالت برای دریافت سود سهام عدالت نیازمند به ثبت نام جدیدی نیستند و افرادی که سال گذشته سود خود را دریافت کرده اند امسال هم میتوانند دریافت کنند.
او گفت: برخی از افراد ممکن است شماره شبای بانکی مسدودی داشته باشند که میتوانند با مراجعه به سامانه سجام شماره شبای جدید خود را وارد کنند و امسال هم منتظر دریافت سود بر اساس اعلام رسمی که از رسانههای معتبر و رسمی انجام میشود باشند.
حاجی وند در خصوص ثبت نام برای دریافت سهام عدالت هم گفت: فعلا هیچ ثبت نامی برای سهام عدالت وجود ندارد این که در برخی از سایتها تبلیغات ثبت نام انجام میشود تماما کلاهبرداری است و افراد نباید هزینه و مدرکی را جهت ثبت نام ارائه کنند.
سود سهام عدالت چه زمانی واریز می شود؟
او در خصوص زمان و میزان احتمالی سود سهام عدالت جدید هم بیان کرد: به صورت سنتی مجامع شرکتها که برگزار میشود این سود شناسایی و دریافت میشود و بعد از اطلاع رسانی به حساب افراد از طریق سپرده گذاری واریز خواهد شد تا زمانی که مجامعها تشکیل نشود نمیتوان برآورد دقیقی از میزان و زمان سود سهام عدالت ارائه کرد و مردم باید منتطر بمانند. در آخر سهامداران توجه داشته باشند اخبار سهام عدالت را تنها از مراجع معتبر رسمی پیگیری کنند./ تسنیم
تعدادی از مردم در سال ۱۳۸۵ موفق به دریافت سهام عدالت نشدند جاماندگان سهام عدالت شامل افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سه دهک درآمدی امسال صاحب سهام می شوند سود سهام عدالت 1400 امسال دوبرابر شده و مرحله اول سود سهام عدالت به سهامداران واریز شد و مرحله دوم تا آخر اسفند واریز می شود دارندگان سهام عدالت می توانند بدون ضامن از بانک ها وام خرد بگیرند
سهام عدالت از مالکیت و تصدیگری دولت خارج میشود. سهام عدالت متشکل از سهام ۴۹ شرکت بورسی و غیربورسی است؛ افراد میتوانند ارزش سهام عدالت خود را از طریق سامانه سهام عدالت مشاهده کنند. سهام عدالت گونهای یارانه است که از طریق شرکتهای تعاونی عدالت استانی به مشمولان آن واگذار میشود. هدف از عرضه سهام عدالت، گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران اعلام شده است.
باغستانی در پاسخ به این پرسش که آیا کم کاری صورت گرفته؟ می گوید: کم کاری مطرح نیست نیاز به تعامل بین دستگاه های مختلف است و دستگاهی کوتاهی نمی کند.
سید احسان خاندوزی در حشایه پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دولت از ابتدی شروع کار خود در ظرفیتهایی که میتوان به شکل قانونی از رمزارزها برای کمک به شرایط تجاری کشور استفاده کرد اصرار داشت، عنوان کرد: در این راستا یک متن خوبی با همکاری سایر نهادها از جمله بانک مرکزی و وزارت نیرو تهیه و ارسال شد، این متن در نوبت تصویب هیات دولت قرار دارد، بعد از تصویب آن میتوان یک گام جدید را در عرصه استفاده از رمزارزها. یکی از محورهایی که در برنامه هفتم مورد نظر دولت و مجلس است، تعیین تکلیف رمزارزها است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه فعالان بازار سرمایه در عمل در طول یک سال و نیم گذشته مشاهده کردهاند توافق خوبی بین دولت و مجلس وجود دارد، عنوان کرد: بازار سرمایه یکی از ظرفیتهای اساسی نظام مالی کشور است. زمانی که دولت شروع به کار کرد حدود ۷۶۰ نهاد مالی فعال بود امرز بیش از ۹۳۰ نهاد مالی فعال هستند. در یکی از شفافترین دورههای بازار سرمایه یکی از مطالبات جدی فعالان اقتصادی پیشبینی پذیر بودن، عدم تغییر مکرر مقررات و آییننامههای فعالیتهای تولیدی است که چشم انداز سوداپری صنایع بورسی را در کشور تضمین کند.
مهدی شریفیان، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره روز کارگر و مطالبات جامعه کارگری گفت: کارگران از آسیبپذیرترین و مظلومترین اقشار جامعه هستند که به دلیل فشارهای اقتصادی ناشی از تورم و تحریم بیشترین فشار و زیان را متحمل میشوند.
وی افزود: موضوعی که کارگران را رنج میدهد نبود امنیت شغلی، نبود رفاه و حتی نبود بیمه و بیمههای درمان تکمیلی است. در برخی از واحدهای تولیدی با کارگران قراردادهای 3 ماه و حتی یک ماهه منعقد میکنند که این وضعیت شغلی آنها را در شرایط ابهام قرار میدهد. در واقع حق قشر کارگر نیست که هم مشقتهای اقتصادی را تحمل کنند و هم مشقتهای شغلی و نبود امنیت شغلی را.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به عدم تطابق حقوق و مزایای کارگران با تورم اشاره کرد و در این رابطه گفت: متأسفانه در اکثر مواقع حقوق و دستمزد کارگران متناسب با تورم افزایش پیدا نکرده که امسال فاصله میان حقوق کارگران با تورم شدت بیشتری داشته است و در این شرایط کارگر چگونه باید امرار معاش کند؟
شریفیان در این این رابطه ادامه داد: وقتی ما از جوانی جمعیت، نشاط اجتماعی و از بین بردن فاصله طبقاتی سخن میگوییم باید از لحاظ درآمدی خانوادهها تأمین باشند و بتوانند حداقل ضروریات زندگی را به راحتی تأمین کنند ولی با توجه به اجاره سرسامآور مسکن، قیمت بالای ارزاق و مواد خوراکی و حتی هزینههای حمل و نقل، خب در این شرایط جوانی که کارگر است به سختی ازدواج میکند یا زوجینی که شرایط مالی مناسبی ندارند به سختی بچهدار میشوند. اگر میخواهیم قانون مجلس در زمینه جوانی جمعیت و مطالبات رهبر معظم انقلاب در فرزندآوری به صورت کامل محقق شود حتماً باید قشر کارگر را که بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند تأمین شوند.
وی بیان کرد: جامعه کارگری انتظار زیادی از دولت ندارد و فقط برخورداری از امنیت شغلی، بیمه پایه و بیمههای مکمل و نیز تأمین مسکن مناسب را طلب میکنند و واقعاً هم مطالبه آنها مطالبه به حقی است. البته طی سالهای گذشته در مجلس برای پاسخگویی به مطالبات کارگران گامهایی برداشته شده ولی چون در جنبههایی ضعف اجرایی و نظارتی وجود داشته این قوانین به صورت اجرا نشده است و جامعه کارگری مطمئن باشد که مجلس برای پاسخگویی به مطالبات این عزیزان تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به ضعفهای قانون کار گفت: قطعاً قوانین بدون ایراد نیستند و باید اصلاح شوند و قانون کار هم از این مقوله مجزا نیست. برخی از منتقدان قانون کار میگویند که این قانون منجر به اختلاف میان کارفرما و کارگر شده و در اکثر اوقات بیعدالتی را به وجود میآورد و یا اینکه حق کارگر را تضییع میکند و یا کارفرما را مقابل کارگر قرار میدهد. به نظر من اصلاح برخی قوانین ضروری است و بهتر است مطابق منافع کارگر و کارفرما اصلاح شود.
شریفیان درباره خروج برخی کارگران از چرخه فعالیتهای کارگاهی و تولیدی عنوان کرد: در سالهای گذشته به دلیل افزایش افسارگسیخته تورم، شاهد هستیم حقوقها کفاف زندگی نصف ماه کارگران را نمیدهد و کارگر محاسبهای انجام میدهد و میبیند روزی هشت ساعت و بعضاً بیشتر کار میکند اما دستمزدی که در آخر ماه دریافت میکند جوابگوی زندگیاش نیست و به همین دلیل تصمیم میگیرد مستقل برای خود کسب و کاری راه بیندازد و یا اینکه اگر کسب و کاری هم نتواند راه بیندازد یک دستگاه موتور سیکلت یا خودرویی خریداری کرده و در تاکسیهای اینترنتی فعالیت میکند و وقتی مشاهده میکند درآمد رانندگی بیشتر از کارگری است عطای کارگری را به لقایش میبخشد.
وی گفت: وقتی کارگران ایرانی به دلیل پایین بودن حقوق و دستمزد از فعالیت تولیدی خارج میشوند، کارفرما به سمت کارگران مهاجر افغانستانی روی میآورد تا خلأ نیروی کار را جبران کند
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تأکید کرد: دولت و نمایندگان کارگری واهمه دارند مبادا با افزایش بیشتر حقوق کارگران، کارفرما مجبور به تعدیل نیرو شود. در اصل میتوان با انجام اصلاحات اقتصادی، کاهش تورم و حمایت دولت از واحدهای تولیدی حقوق کارگران را متناسب با تورم افزایش داد و هم اینکه تعدیل نیرو صورت نگیرد.
شریفیان در پایان گفت: از سوی دیگر بهتر است دولت برای حمایت از کارگران، به آنها سهام شرکتهای دولتی را واگذار کند تا از این طریق از سودهای دورهای این شرکتها بهرهمند شوند و هم اینکه بعد از چند سال اگر نیاز به فروش سهام داشتند آن را بفروشند و بخشی از مشکلات زندگیشان را حل و فصل کنند./تسنیم
سود سهام عدالت
اخیر مجید عشقی، رئیس سازمان بورس پرداخت سود سهام عدالت را مشروط به مشخص شدن چگونگی تقسیم سود کرده. او در گفتگو با خبرنگاران توضیح داده است که برای پرداخت این مبلغ ابتدا باید در مورد دو نکته تصمیمگیری شود؛ نحوه و زمانبندی تقسیم سود. در این صورت است که میتوان برای پرداخت سود سهام عدالت تصمیم گرفت.
او البته وعده داده است که مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت برگزار میشوند. او گفته است که «تلاش میکنیم مسائل مربوطه را تا پایان تیر نهایی کنیم تا فرایند برگزاری این مجامع آغاز شود.»
در این شرایط، انتظار برخی افراد برای دریافت سود سهام عدالت به بهانهای برای کلاهبرداری از آنها تبدیل شد. فارس در این مورد نوشت: «برخی سودجویان با پشتیبانی اخبار ساختگی مبنی بر واریز سود سهام عدالت در عید قربان لینک آلودهای را در فضای مجازی منتشر کردند، که در ازای پرداخت ۵ یا ۱۰ هزار تومان بهعنوان مالیات وعده پرداخت ۵ الی ۷ میلیون تومانی سود مربوطه را در اپلیکیشن فیک با اسم سهام عدالت مطرح کردند.»
بر اساس این گزارش، روز عید قربان لینکهای آلودهای با عنوان دریافت سود سهام عدالت در پیامرسانهای خارجی پخش شد، که با تاکید بر اخبار مذکور مخاطبان را ترغیب میکرد تا وضعیت سهام خود را با باز کردن لینک بررسی کنند. سپس دریافت سود پنج یا هفت میلیونی را منوط به پرداخت ۵ الی ۱۰ هزار تومان مالیات دانسته و در همین حین با باز کردن لینک و دانلود اپلیکیشن فیک اطلاعات کاربر در اختیار کلاهبردار سایبری قرار گرفته است. بنابراین متقاضی، هم مبلغ فوق را پرداخت کرده و هم پیام محتوی لینک آلوده برای مخاطبان را دریافت کرده است که سلسله کلاهبرداری را گسترش میدهد. این درحالی است که انتشار اخبار فیک در پایگاههای خبری مختلف تاثیر بسزایی در جلب مردم برای اعتباربخشی به این پیامهای آلوده داشت.
، امسال اخباری برای عیدی دولت در اعیاد قربان و غدیر نیز منتشر شدند که منبع موثقی برای آنها وجود نداشت. تیرماه سال گذشته بود که برخی رسانهها از پرداخت یارانه عید قربان خبر دادند اما بعدا معلوم شد که چنین یارانهای صحت ندارد و قرار است همان یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار واریز شود. سال جاری هم همین خبر تکرار شد.
همچنین در روزهای اخیر برخی از رسانهها از واریز یارانه عید غدیر خبر دادند. اما پیگیریهای تجارتنیوز نشان داد که پرداخت یارانه عید غدیر صحت ندارد و تا این لحظه هیچ مقام مسئولی چنین خبری را اعلام نکرده است.
ماجرای پرداخت یارانه و یا عیدی غدیر در سال گذشته هم خبرساز شده بود. اما سال گذشته هم دولت هیچ یارانه جدیدی پرداخت نکرد و امسال هم مانند سال گذشته قرار نیست یارانه جدیدی پرداخت شود.
تنها یارانهای که اکنون پرداخت میشود یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان است که بیستم هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود. البته دولت سال گذشته و سال قبل از آن، دو یارانه مناسبتی هم برای مردم واریز کرد. اما بعید است که امسال دولت بخواهد چنین یارانهای واریز کند.
ماجرای دریافت وام با سهام عدالت به کجا رسیده است؟
اما ماجرای دریافت وام با سهام عدالت به کجا رسیده است؟ مرداد ماه سال گذشته سامانه توثیق الکترونیک (هوشمند ستاره) راهاندازی شد و قرار بر این شد که سهامداران بتوانند با ارزش سهام خود تسهیلات دریافت کنند و در واقع سهام آنها، وثیقه وام بانکی شود و حتی فراتر از آن، امکان صدور قرار وثیقه سهام برای دستگاههای قضایی فراهم شود اما با گذشت یک سال از راهاندازی این سامانه اما همچنان بانکها تمایلی برای توثیق سهام ندارند در حالی که قرار بود سهام عدالت هم نقش وثیقه را داشته باشند تا دارندگان آن از وام بانکی استفاده کنند.«محمد باغستانی» مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) درباره همکاری بانکها با سامانه ستاره برای وثیقه قرار دادن سهام و پرداخت تسهیلات با این وثیقه اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از بانکها در حال مذاکره برای استفاده از این سامانه هستند و برخی از بانکها هم از این توثیق استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه حتی بانکهای خصوصی هم برای به کارگیری سامانه ستاره و استفاده از این امکان در حال مذاکره هستند، گفت: برخی از بانکها در حال پیاده سازی این سرویس در سامانههای خود هستند. اما اینکه از لحاظ کسب و کار این امکان چقدر ارزنده و جذاب است و بانکها با چه مدلی این سرویس و خدمات را پیاده سازی کنند، به سیاستهای خود آن بانک مربوطه برمیگردد.