حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان مستمری بگیران | حقوق بازنشستگان در سال جدید
فوری | واریز پول به حساب بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تیرماه چقدر افزایش می یابد ؟
روز گذشته مستمری خرداد بازنشستگان لشگری واریز شد.
سقف و کف حقوق بازنشستگان اعلام شد.جدول افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۲ منتشر شد. بازنشستگان تامین احتماعی که بیش از ۳۰ سال از عمر ارزشمند خود را صرف خدمت به جامعه کرده اند اکنون توقع حمایت بیشتری از مسئولان دارند و این میزان افزایش حقوق بازنشستگان تامین احتماعی ۱۴۰۲ را کافی نمی دانند. امیدواریم مسئولان در صدد افزایش دوباره حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی درآیند تا شاید بخشی از زحمات این قشر بازنشسته جبران شود.مبلغ دقیق افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را در ادامه خبر آزاد بخوانید.
پرداخت حقوق بازنشستگان صندوقهای لشگری و کشوری به آخرین روزهای ماه موکول شده است. عصر روز گذشته (سی خرداد)، حقوق بازنشستگان لشگری به حساب آنها واریز شد.
برخی بازنشستگان صندوق کشوری روز گذشته حقوق خرداد خود را دریافت کردند. ادامه واریز حقوق بازنشستگان کشوری با ارسال پیامک از سوی بانک صادرات از ساعت ۵ صبح امروز آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
افزایش 30 درصدی حقوق بازنشستگان
سه میلیون و 600 هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسانسازی حقوق بازنشستگان هستند.حقوق بازنشستگان1401 همانند پاداش بازنشستگی برای افراد مختلف متفاوت است . حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی 1401 مقداری از حقوق بازنشستگان کشور ی کمتر می باشد.
صولت مرتضوی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره پرداخت نشدن حقوق افزایشیافته برخی از بازنشستگان اظهار کرد: همکاران ما در سازمان تامین اجتماعی معتقد هستند که کاملا اجرا شده است اما برخی از بازنشستگان معتقد هستند که اجرا نشده است. یک کارگروه تشکیل شده تا به این مسئله حتما رسیدگی شود و اگر حق با بازنشستگان باشد، کم و کسری که وجود دارد اعمال میشود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه بازنشستگان اعتراضات خود را چگونه باید به ثبت برسانند؟ تصریح کرد: این امر راه و چهارچوب دارد. شما به عنوان رسانه شکایت آنها را مطرح میکنید و این به منزله مطالبه این گروه از جامعه است.
حسن ایزدان (بازرس کانون بازنشستگان کارگری تهران) در این رابطه میگوید: احکام حقوقی جدید بازنشستگان تامین اجتماعی در سامانه بارگذاری شده و هم قابل رویت است و هم قابل دریافت، منتها دریافت آن کمی دشوار است. او اضافه میکند:
بازنشستگان با گوشی همراه نمیتوانند احکام را دریافت کنند باید با کامپیوتر یا لب تاب این کار را انجام دهند؛ ضمن اینکه اگر اپلیکشنِ «تامین من» را روی گوشیهای همراه خود نصب کنند، دانلود امکانپذیر میشود. به گفته بازرس کانون بازنشستگان، چندین روز است که احکام در سامانه بارگذاری شده و پرداختها براساس احکام حقوقی جدید آغاز شده است. رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در توئیتی به جلسه ویژه کمیسیون اصل نود با وزیر ارتباطات در رابطه با حقوق بازنشستگان این وزارتخانه اشاره کرد. نصراله پژمان فر (رئیس کمیسیون اصل نود) در مجلس شورای اسلامی در توئیتر خود نوشت: «امروز در جلسه ویژه کمیسیون اصل نود با وزیر ارتباطات، طبق وعده مدیران مخابرات مصوب شد، از ماه آینده، ماهیانه رفاهیات معوق بازنشستگان مخابرات پرداخت شود.
همچنین از محل فروش اموال مازاد نیز مطالبات بازنشستگان عزیز مخابرات پرداخت شود.» صولت مرتضوی در گفتوگو با ایلنا، درباره آخرین وضعیت پرداخت بدهی دولت به صندوق تأمین اجتماعی گفت: خوشبختانه در طول مدتی که دولت سیزدهم مسئولیت را تقبل کرده بخش عمدهای از مطالبات صندوق تأمین اجتماعی از دولت وصول شده است. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: سال قبل در ۲ مرحله یکبار ۸۸ هزار میلیارد تومان و یکبار ۱۲۰ هزار میلیارد تومان وصولی داشتهایم که میشود گفت تقریبا در طول تاریخ بینظیر بوده است. نمیخواهم بگویم کم نظیر؛ بلکه بینظیر بوده است.
وی یادآور شد: اما مطالبات انباشته از سنوات قبل به لحاظ تکالیف بدون پشتوانهای که ایجاد شده موجب شده که صندوقها هنوز مطالبه دارند؛ آقای رئیسجمهور هم دستور داده است حتی در جلسه اخیر اقتصادی دولت تاکید کردند که حتما برنامهریزی زمانبندی برای پرداخت مطالبات سازمان تامین اجتماعی طراحی شود و ما هم سمعا و طاعتا پیگیر هستیم. هم ما، وزارت اقتصاد، هم سازمان برنامه و سایر دستگاهها پیگیر این دستور هستیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در این دولت مطالبات به شدت کاهش پیدا کرده است، اظهار داشت: برای دریافت باقی مطالبات هم ما در بودجه سال ۱۴۰۲ یک ۷۰ هزار میلیارد تومان حداقلی داریم حالا تمهیدات دیگری به عمل میآید که بتوانیم انشاالله در یک برنامه زمانی مشخص مطالبات سازمان تامین اجتماعی را از دولت به شدت کاهش دهیم.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نامهای به رئیس جمهور، در خصوص ایرادات به مصوبه ضریب حقوق کارکنان و بازنشستگان دولت در سال 1402 توضیحاتی ارائه کرد. در این نامه آمده است: حضرت حجتالاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر رئیسی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران بازگشت به رونوشت تصویبنامه هیئت محترم وزیران به شماره 3607/ت 61124 هـ مورخ 15/1/1402 موضوع تعیین ضریب حقوق کارکنان و بازنشستگان دستگاههای اجرایی در سال 1402 متعاقب بررسیها و اعلام نظر مقدماتی هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین و مستندا به صدر ماده واحده و تبصره 4 الحاقی به قانون نحوه اجرا اصول هشتاد و پنجم و یکصد و سی هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی و ماده 10 آییننامه اجرایی آن، مراتب متضمن اعلام نظر قطعی جهت اقدام لازم در مهلت مقرر قانونی و اعلام نتیجه به این جانب ابلاغ میگردد.
مصوبه حقوق بازنشستگان
بدیهی است پس از انقضای یک هفته مهلت مقرر در قانون، آن بخش از مصوبه که مورد ایراد قرار گرفته است، ملغیالاثر خواهد بود. از آنجا که طبق جزء 1 بند الف تبصره 12 ماده واحده قانون بودجه سال 1402 به افزایش ضرب حقوق کارکنان اشاره شده است، بند 3 مصوبه که در خصوص تعدادی از کارکنان به افزایش حقوق تصریح کرده از حیث تغییر عنوان و مترتب بودن آثار و تبعات متفاوت هر یک با دیگری، مغایر قانون میباشد.
نظر به اینکه جزء یک بند الف تبصره 12 ماده واحده قانون بودجه سال 1402 کل کشور با علم و آگاهی قانونگذار از وجود ماده 76 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 به تصویب رسیده و به رغم ترتیبات مقرر در این ماده، لکن جزء یک بند الف تبصره مذکور راجع به حداقل حقوق کارکنان دولت در سال جاری دارای حکم خاص میباشد علیهذا بند 5 مصوبه و تبصرههای آن مبنی بر تعیین حداقل حقوق کارکنان دولت و تعیین حداکثر حقوق به میزان 7 برابر آن، مغایر قانون است. همچنین سایر بندهای مصوبه که تصریحا یا تلویحا مبتنی بر این بند به تصویب رسیده، به تبع مغایرت مذکور، مغایر قانون است. نظر به اینکه بر اساس جزء 1 بند الف تبصره 12 ماده واحده قانون بودجه سال 1402 کل کشور حداقل حقوق کارکنان دولت در این سال تعیین شده، ذیل بند 6 مصوبه مبنی بر تعیین مبلغی کمتر از رقم مذکور برای آن دسته از کارکنان دولت که در سال جاری به استخدام در میآیند و ... مغایر قانون است.
بر اساس بند 1 ماده واحده قانون اصلاح قانون بودجه سال 1401 کل کشور و ترمیم حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری مصوب 1401 مبالغ موضوع این قانون مشمول کسور بازنشستگی میباشد و چنانکه در تبصره جزء 1-2 آن قانون تصریح شده است، در محاسبه مستمری بازنشستگی نیز مد نظر قرار میگیرد. بنابراین تبصره یک بند 6 مصوبه مبتنی بر اینکه کسر کسور بازنشستگی از مبلغ موضوع قانون مذکور صرفا در تعیین پاداش بازنشستگی و ذخیره مرخصی محاسبه میشود، علاوه بر اینکه انحصار دادن موضوع به موارد مذکور از امور تقنینی بوده و نیاز به حکم قانون دارد، ضمنا از حیث تضییق احکام قانونی، مغایر قانون است.
فرمول محاسبه حقوق بازنشستگان تغییر کرد؟
به دنبال بروز نگرانیهایی در خصوص احتمال تغییر مبنای محاسباتی حقوق بازنشستگان، معاون حقوقی و امور مجلس خطاب به فرهنگیانی که در آستانه بازنشستگی هستند، توضیحاتی ارائه داد.
به نقل از ایسنا،فرمول محاسبه حقوق بازنشستگان تغییر کرد؟ فرمول محسابه حقوق بازنشستگان برای بدست آوردن محاسبه بازنشسگی بسیار حائز اهمیت است. اینکه ۵ سال آخر بازنشستگی تاثیر خای در روند بازنشستگی داشته باشد. اندیشه معاصر به این موضوع پرداخته است. قاسم احمدی لاشکی در مورد برخی از مواد قانون برنامه هفتم توسعه هفتم اقتصادی اجتماعی و فرهنگی کشور در مورد حداقل سن بازنشستگی، سابقه مورد نیاز برای بازنشستگی و میانگین محاسبه حقوق بازنشستگی برای کارمندان دولت اظهار کرد: محاسبه حقوق بازنشستگی بر اساس میانگین ۵ سال آخر قطعیت ندارد و فعلا برنامه توسعه هفتم به مجلس شورای اسلامی ارائه نشده است. این برنامه از سوی رئیسجمهور به مجلس شورای اسلامی ارائه میشود و مجلس، کمیسیون تلفیق برنامه توسعه هفتم را برای بررسی این برنامه تشکیل میدهد.
وی افزود: کمیسیون تلفیق برنامه توسعه هفتم با حضور ۹ نفر از اعضای کمیسیون تلفیق مجلس و ۳ نفر از کمیسیونهای ۱۲ گانه مجلس و مجموعاً ۴۵ عضو تشکیل میشود. این کمیسیون روی کلیات و جزییات این برنامه بررسیهای تخصصی خود را انجام میدهند که نظرات کمیسیونهای مجلس ازجمله کمیسیون آموزش در آن لحاظ میشود و در مرحله بعد این برنامه به صحن مجلس تقدیم میشود که درحالحاضر هیچیک از فرآیندهای فوق طی نشده است.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، لاشکی ادامه داد: در برنامه توسعه ششم کشور آنچه از سوی دولت ارائهشده بود با تغییرات در مجلس مواجه شد، لذا معتقدم برنامه توسعه هفتم نیز در مجلس با تغییرات همراه خواهد شد. همچنین نمایندگان مجلس میتوانند استثناهایی قائل شوند که بهعنوانمثال بر اساس ماده ۲۸ برنامه توسعه ششم باید حجم دولت تا پایان برنامه ششم بهاندازه ۱۵ درصد کوچکتر میشد، اما در همان قانون نمایندگان مجلس جمله «بهاستثنای مدارس دولتی» را قراردادند که این موضوع کمک زیادی به آموزشوپرورش کرد که در برنامه هفتم هم میتوانند استثنائاتی را قائل شوند.
تغییر مبنای محاسباتی حقوق بازنشستگان
تغییر مبنای محاسباتی حقوق بازنشستگان خبرساز شد و ممکن است بازنشستگان زیادی به نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان اعتراض داشته باشند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، تغییر مبنای محاسباتی حقوق بازنشستگان خبرساز شد و ممکن است بازنشستگان زیادی به نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان اعتراض داشته باشند. در طرح جدید قرار است به جای میانگین دوساله آخر حقوق بازنشستگان میانگین ۵ سال آخر کاری بازنشستگان باشد و این خود سبب نارضایتی هایی خواهدشد. حداقل سن بازنشستگان نیز این روزها مورد نقد و بررسی جدی قرار گرفته است و لازم است که با دیدگاهی کارشناسانه تر به موضوع نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان پرداخته شود.
به دنبال بروز نگرانیهایی در خصوص احتمال تغییر مبنای محاسباتی حقوق بازنشستگان، معاون حقوقی و امور مجلس خطاب به فرهنگیانی که در آستانه بازنشستگی هستند، توضیحاتی ارائه داد.
قاسم احمدی لاشکی در مورد برخی از مواد قانون برنامه هفتم توسعه هفتم اقتصادی اجتماعی و فرهنگی کشور در مورد حداقل سن بازنشستگی، سابقه مورد نیاز برای بازنشستگی و میانگین محاسبه حقوق بازنشستگی برای کارمندان دولت اظهار کرد: محاسبه حقوق بازنشستگی بر اساس میانگین ۵ سال آخر قطعیت ندارد و فعلا برنامه توسعه هفتم به مجلس شورای اسلامی ارائه نشده است. این برنامه از سوی رئیسجمهور به مجلس شورای اسلامی ارائه میشود و مجلس، کمیسیون تلفیق برنامه توسعه هفتم را برای بررسی این برنامه تشکیل میدهد.
مرمت افزایش حقوق بازنشستگان
وی افزود: کمیسیون تلفیق برنامه توسعه هفتم با حضور ۹ نفر از اعضای کمیسیون تلفیق مجلس و ۳ نفر از کمیسیونهای ۱۲ گانه مجلس و مجموعاً ۴۵ عضو تشکیل میشود. این کمیسیون روی کلیات و جزییات این برنامه بررسیهای تخصصی خود را انجام میدهند که نظرات کمیسیونهای مجلس ازجمله کمیسیون آموزش در آن لحاظ میشود و در مرحله بعد این برنامه به صحن مجلس تقدیم میشود که درحالحاضر هیچیک از فرآیندهای فوق طی نشده است.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، لاشکی ادامه داد: در برنامه توسعه ششم کشور آنچه از سوی دولت ارائهشده بود با تغییرات در مجلس مواجه شد، لذا معتقدم برنامه توسعه هفتم نیز در مجلس با تغییرات همراه خواهد شد. همچنین نمایندگان مجلس میتوانند استثناهایی قائل شوند که بهعنوانمثال بر اساس ماده ۲۸ برنامه توسعه ششم باید حجم دولت تا پایان برنامه ششم بهاندازه ۱۵ درصد کوچکتر میشد، اما در همان قانون نمایندگان مجلس جمله «بهاستثنای مدارس دولتی» را قراردادند که این موضوع کمک زیادی به آموزشوپرورش کرد که در برنامه هفتم هم میتوانند استثنائاتی را قائل شوند.