یارانه جدید 2 میلیونی برای این خانوارها | دهک بندی جدید یارانه ای اعلام شد | هوشمندسازی یارانه نان به کجا رسید؟
پس از واریز دو مرحله یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانوار، برخی از اعضای اقتصادی دولت احتمال تبدیل آن به کالابرگ الکترونیکی را مطرح کردند. اما شب گذشته ابراهیم رئیسی اعلام کرد که فعلا موضوع کالابرگ منتفی است و تا وضع کالا برگ اطمینان بخش نشود، پرداخت نقدی یارانه معیشتی ادامه پیدا میکند.
یارانه مرحله ۱۴۱ مربوط به آبان قابل برداشت است. یارانه قرار است به شکل کالا برگ اعطا شود. یارانه به مبلغ 300و 400 تومان است. طرح کالا برگ به جای یارانه نقدی احتمالا از پایان سال اجرایی شود. اخبار جدید مربوط به یارانه را در «خبر روز» دنبال کنید.
در اردیبهشت ماه امسال با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی و یارانه معیشتی حذف شد و یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به ۹ دهک درآمدی جامعه پرداخت شد.
پس از واریز دو مرحله یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانوار، برخی از اعضای اقتصادی دولت احتمال تبدیل آن به کالابرگ الکترونیکی را مطرح کردند. اما شب گذشته ابراهیم رئیسی اعلام کرد که فعلا موضوع کالابرگ منتفی است و تا وضع کالا برگ اطمینان بخش نشود، پرداخت نقدی یارانه معیشتی ادامه پیدا میکند.
یارانه معیشتی همان طرح حمایتی از یارانه بنزین است که از آبان ۹۸ با افزایش قیمت بنزین به حساب برخی از سرپرست خانوار واریز می شود.یارانه معیشتی را حدود شصت میلیون نفر دریافت می کنند. یارانه معیشتی دهم هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود .میزان یارانه معیشتی به ازای هر نفر ۵۵ هزار تومان است البته قرار بود از سال جدید مبلغ یارانه افزایش پیدا کند اما این امر اتفاق نیفتاده است. در ادامه به آخرین خبر از پرداخت یارانه معیشتی می پردازیم.
۱۶ مهرماه بود که معاون امور مجلس رئیس جمهور در راستای ارتقای سطح معیشت مردم از جمله کارکنان دولت و بازنشستگان و لزوم رعایت عدالت در نظام پرداختها و بهبود معیشت آنان، عدالت در توزیع اعتبارات، عادلانه سازی پرداختها و افزایش قدرت خرید مردم از تقدیم لایحه دو فوریتی متناسبسازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری به مجلس خبر داد. به دنبال این موضوع نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته جزییات لایحه اصلاح قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور و ترمیم حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشگری را با ۱۹۸ رای موافق تصویب کردند.
یارانه | افزایش ۳۰ درصدی مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امدا
در بخشی از این مصوبه اما بر افزایش ۳۰ درصدی مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور نیز اشاره شده است. به طوریکه رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره افزایش حقوق افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی گفت: در ابتدای سال ۲۰ درصد برای افزایش حقوق آنها اعمال شد و ما امروز ۳۰ درصد را لحاظ کردیم. بر این اساس از ابتدای سال افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی مشمول افزایش ۵۰ درصد حقوق میشوند.
پیش از این مبالغ مستمری معیشتی مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی برای خانواده یک نفره ماهانه ۴۲۰ هزارتومان، خانواده دو نفره ۶۰۰ هزار تومان، سه نفره ۸۴۰ هزار تومان، چهار نفره یک میلیون و ۸۰ هزار تومان و پنج نفره یک میلیون و ۳۲۰ هزار تومان در نظر گرفته شده بود که با این افزایش ۳۰ درصدی، به این ترتیب میزان مستمری خانوارها افزایش خواهد یافت.
در این راستا سیدمرتضی حسینی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور درخصوص زمان پرداخت معوقه مستمری مهرماه مددجویان تحت پوشش به ایسنا، گفت: همزمان با پرداخت مستمری آبان ماه، قرار است دولت مابه التفاوت مستمری مهرماه مددجویان نهادهای حمایتی را نیز پرداخت کند تا آن را به حساب مددجویان واریز کنیم.
به گفته وی، با افزایش ۳۰ درصدی مستمری مددجویان تحت پوشش به این ترتیب مستمری خانوارهای یک نفره ۵۵۰ هزارتومان، دو نفره ۷۸۰ هزارتومان، سه نفره یک میلیون و ۹۰ هزار تومان، ۴ نفره یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و برای ۵ نفر به بالا یک میلیون و ۷۲۰ هزار تومان میشود.
هوشمندسازی یارانه نان
درست است که آرد امروز برای نانوایان دولتی است و قیمت آن افزایشی نداشته؛ اما تمام هزینههای تولید که آرد نیست؛ آرد تنها ۲۰درصد هزینههای ماست و ۸۰درصد باقی هزینهها، هزینههای جانبی است و نمیتوان تنها با پرداخت ۸ تا ۱۵درصد از فروش، این هزینهها جبران شود.
اقتصاددانان در ابتدا با طرح هوشمندسازی یارانه نان مخالف بودند و راه منطقیتر را پرداخت یارانه به مصرفکنندگان میدانستند.
به عقیده آنها ثابت نگهداشتن قیمت نان، مساوی با قیمتگذاری دستوری است و آفت قیمتگذاری دستوری نیز به جان تولیدکننده خواهد افتاد و در درازمدت نیز هم تولیدکننده، هم مصرفکننده و هم اقتصاد را نابود خواهد کرد. موضوعی که بدان توجهی نشد و حال آثار آن بهتدریج در حال نمایانشدن است و نانوایان سنتی، از شکست طرح در فاز اول سخن میگویند.
دولت زمانیکه میخواست هوشمندسازی یارانه نان را اجرا کند، با مشکلاتی مواجه بود که میتوان فراهمنبودن زیرساختها را از اهم این مشکلات دانست؛ اگر سیاستگذار میخواست مابهالتفاوت قیمت آرد را باتوجه به تعداد نانهایی که نانوا فروخته، بپردازد، نیازمند کارتخوانهایی مخصوص بود که در آن زمان همه نانواییها به این کارتخوانها مجهز نبودند، بنابراین تصمیم بر آن شد که طرح در دو فاز اجرا شود؛ اما فاز اول طرح، چیزی جز قیمتگذاری دستوری نان نبود؛ نتیجه قیمتگذاری دستوری نیز سالهاست که در اقتصاد ایران نمایان است.
بیژن نوروزیمقدم، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران، در پاسخ به این پرسش که آیا هوشمندسازی یارانه نان تا به امروز نتایج مثبتی برای این صنف بهدنبال داشته، گفت: زمانیکه قرار شد طرح هوشمندسازی یارانه نان به مرحله اجرا درآید، صحبت بر سر این بود که نان قیمت واقعی خود را پیدا کند و از سوی دیگر برای اینکه نانی که بهدست مردم میرسد، با افزایش قیمت همراه نباشد، مابهالتفاوت قیمت به نانوا پرداخت شود، یعنی قرار بود ما آرد را آزاد بخریم و دولت مابهالتفاوت قیمت نان و آرد را به ما پرداخت کند، اما این طرح عملی نشد.
او افزود: از ماه دوم تا به امروز قیمت آب، برق، گاز، دستمزد کارگر و... افزایش داشته است؛ اما دولت بدون توجه به افزایش هزینههای تولید، تمام این افزایش هزینهها را با پرداخت ۱۰ تا ۱۵درصد از فروش کل به ما جبران کرد؛ یعنی اگر برای مثال، روزی دومیلیون تومان نان بفروشیم، دولت برای نان نوع دو (سنگک) ۱۰درصد کل فروش که دویستهزارتومان میشود را به نانوا پرداخت میکند و برای نان نوع یک (لواش و بربری) نیز ۱۵درصد این مبلغ.
هوشمندسازی یارانه نان، شکست خورد؟
نوروزیمقدم اظهار کرد: درست است که آرد امروز برای نانوایان دولتی است و قیمت آن افزایشی نداشته؛ اما تمام هزینههای تولید که آرد نیست؛ آرد تنها ۲۰درصد هزینههای ماست و ۸۰درصد باقی هزینهها، هزینههای جانبی است و نمیتوان تنها با پرداخت ۸ تا ۱۵درصد از فروش، این هزینهها جبران شود؛ این موضوع اصلا صرفه اقتصادی برای نانوا ندارد و قیمت نان با هزینههای نانوا همخوانی ندارد. حتی اگر دولت همین الان تصمیم بگیرد تا قیمت نان را افزایش دهد و آن را واقعی کند، بازهم ما ضرر کردهایم، زیرا ۸ماه از سالرا با قیمتهایی غیراقتصادی نان فروختیم.
اصلاح یارانه ها جامعه را به عدالت اقتصادی نزدیک تر کرد
قم- معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه اصلاح یارانه ها جامعه را به عدالت اقتصادی نزدیک تر کرد، افزود: امروز با عادلانه سازی یارانهها هیچ خانوادهای نداریم که درآمد حداقلی را نداشته باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر ظهر سهشنبه در دیدار با آیت الله نوری همدانی گزارشی از وضعیت کشور و عملکرد دولت ارائه کرد.
معاون اول رئیسجمهور با تشریح وضعیت کشور در مقطع آغاز به کار دولت سیزدهم به تبیین اقدامات صورت گرفته برای اصلاح یارانهها، تأمین کالاهای اساسی، کاهش تورم، تولید مسکن، افزایش نرخ اشتغال، رونق اقتصادی و بهبود وضعیت معیشتی مردم پرداخت.
وی با اشاره به ظرفیتها و امکانات کشور، گفت: سال گذشته ۳۶۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت کردیم ولی برخی مردم از این یارانهها بهره نمیبردند و این عادلانه نبود.
مخبر ادامه داد: امروز با عادلانه سازی یارانهها هیچ خانوادهای نداریم که درآمد حداقلی را نداشته باشد.
معاون اول رئیسجمهور تأکید کرد: در دولت تلاش میکنیم با افزایش سرانهها، رونق سرمایهگذاری و همچنین توجه به اشتغال و مسکن به سرعت به جایگاه مناسب خودمان در منطقه و جهان برسیم.
مخبر با ابلاغ سلام رئیس جمهور، از مراجع عظام به عنوان سرمایه معنوی نظام اسلامی یاد کرد و دعای خیر آنها را پشتوانه دولت مردمی دانست.