یارانه نقدی | کالابرگ الکترونیک
خبر خوش جهرمی از یارانه نقدی | افزایش یارانه نقدی در راه است؟
بهادری جهرمی، سخنگوی دولت گفت: با توجه به اینکه هنوز زیرساخت های لازم برای پرداخت یارانه بصورت کالابرگ الکترونیکی فراهم نشده است در حال حاضر همین رویه پرداخت یارانه ها بصورت نقدی ادامه خواهد داشت
دولت هر ماه مبلغی به عنوان یارانه نقدی به حساب قشر خاصی از مردم واریز میکند. یارانه نقدی با 45 هزار تومان آغاز شد و امسال شاهد افزایش مبلغ یارانه نقدی بودیم. یارانه نقدی در دولت دهم کلید خورد و رئیسی در دولت جدید قول افزایش و تغییر مبلغ واریزی یارانه نقدی را داده است. در مورد یارانه نقدی امسال بحث های زیادی وجود دارد. در ادامه به جدیدترین اخبار یارانه نقدی می پردازیم.
گزارشها نشان میدهد که یارانه مهر ماه به روال پنج ماه قبل، همچنان نقدی است و خانوارها این ماه هم باید منتظر دریافت یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی باشند.
چون آنگونه که از خبرها پیداست هنوز زیرساختهای پرداخت کالا برگ یا همان کوپن الکترونیک فراهم نشده و دولت نمیتواند وعده پرداخت کالابرگ را محقق کند.
از ابتدای این طرح، قرار بود طرح پرداخت یارانه نقدی تنها دو ماه پرداخت شود و بعد از آن دولت به جای یارانه نقدی به مردم کوپن بدهد. تاکنون پنج مرحله از واریز این یارانه کمک معیشتی گذشته است اما هیچ خبری از اجرای طرح موعود دولت نیست. این تعلل سبب شده که برخی اعلام کنند اجرای طرح توزیع کالای اساسی منتفی است. اما وزیر اقتصاد همچنان تاکید میکند که این طرح لغو نشده و همچنان در دستور کار است.
احسان خاندوزی پیش از این این اعلام کرده بود که دوره آزمایشی پرداخت کالا برگ انجام شده است. دوستان حوزه اجرایی و فنی در حوزه وزارت کار که مسئولیت کالابرگ بر دوش آنان قرارداده شده است، پیشنهاد دادند تا در ماه مهر بار دیگر طرحی آزمایشی را در این خصوص داشته باشند که پس از تعمیم آن به کل کشور برای مردم مشکلی پیش نیاید و مردم همچنان مراجعه نکنند و شکایت نکنند که دستگاههای خرید همچنان متصل نیست یا در فروشگاهها امکان خدماتدهی وجود ندارد. به همین دلیل کار قدری به تاخیر افتاد تا وزارت کار بتواند مرحله جدید آزمایشی را انجام دهد و امیدوارم زودتر از پایان سال عملی شود.
اما مانع دیگر در سر راه پرداخت کالابرگ این است که این مسئولیت اکنون بر عهده وزارتخانهای است که نه تنها وزیر که حتی سرپرست هم ندارد. به همین دلیل بعید است که این طرح به زودی اجرایی شود.
از طرف دیگر خاندوزی ابراز امیدواری کرده که حداقل تا پایان سال کوپن جایگزین کالای نقدی شود. بر این اساس انتظار میرود پرداخت یارانه نقدی همچنان ادامه داشته باشد.
اما این تنها مانع جایگزینی این دو با همدیگر نیست. مساله این است که مجلس تاکید دارد که در طرح کوپن الکترونیک، هفت قلم کالای اساسی باید با قیمت شهریور ۱۴۰۰ به دست مردم برسد اما دولت اعلام کرده که امکان چنین کاری وجود ندارد و دولت نمیتواند کالاها را با قیمت سال قبل به مردم بدهد.
وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای متقاضیان دریافت یارانه معیشتی و بهمنظور پیگیری پرداخت این کمکهزینه توسط افراد جامانده، سامانه حمایت معیشتی را راهاندازی کرده است. در سالهای اخیر در روند واریز یارانهها تغییری اساسی ایجاد شد. به این صورت که بسیاری از خانوادهها که تا سقف مشخصی توانایی مالی داشتند، از فهرست دریافتکنندگان حذف شدند و در مقابل، دهکهای پایین در فهرست کمکهزینه یارانه معیشتی قرار گرفتند. بسیاری از افراد در نتیجه این تغییرات، باوجود داشتن شرایط دریافت یارانه، به اشتباه از فهرست خط خوردهاند. این افراد هم میتوانند بعد از ثبتنام در سامانه استعلام یارانه معیشتی، اعتراض خود را نسبت این حذف پیگیری کنند.
بنابراین افرادی که در تغییرات پیشآمده احساس میکنند که به اشتباه در فهرست دهک کمدرآمد قرار نگرفتهاند، باید با ورود به این سامانه اعتراض خود را ثبت کنند تا در صورت اصلاح بتوانند یارانه بگیرند.
سامانه استعلام یارانه معیشتی پیش از هرچیز به قصد پیگیری جاماندگان ایجاد شده است تا همگی این افراد بتوانند در این سایت ثبتنام و وضعیت پرداخت این کمکهزینه دولتی را پیگیری کنند. بنابراین بیشتر افرادی که در سال ۹۸ در گروه یارانهبگیرها به هردلیلی قرار نگرفتهاند، با کمک این سامانه میتوانند مجدد درخواست دهند. حتی افرادی که مشول یارانه اصلی نیستند هم میتوانند بهمنظور دریافت یارانه معیشتی به سراغ این سایت بروند. برای ثبتنام در سامانه به اطلاعاتی همچون شماره همراه، کد ملی سرپرست خانوار، کد ملی افراد خانواده، شماره حساب مختص واریز یارانه و… نیاز دارید. یادتان باشد که اگر خودتان سرپرست هستید و تنها زندگی میکنید، باید در فرم ثبتنام گزینه خانواده تکنفره را فعال کنید.
در زمان ثبتنام باید حساب مختص واریز یارانه اصلی را در قسمت مربوطه وارد کنید. حتی اگر در سالهای گذشته یارانه شما قطع شده است و دیگر پولی از طریق این حساب دریافت نمیکنید هم برای تکمیل فرم ثبت درخواست یارانه معیشتی، به این شماره حساب قدیمی نیاز دارید.
باتوجه به اینکه بسیاری از افراد مشول یارانه نشدهاند یا نظم پرداختی آنها دچار مشکل شده است، سامانهای تلفنی برای استعلام وضعیت پرداخت یارانه راهاندازی شده است. متقاضیان برای پیگیری باید با شماره گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند و بعد شماره تماس و کد ملی سرپرست خانوار را وارد کنند. همچنین شماره تماس ۰۲۱۶۳۶۹ یکی از راههای ارتباطی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که از طریق اپراتور افراد را راهنمایی میکند.
سوالات متداول
۱ـ یارانه معیشتی چیست؟
دولت در کنار یارانه اصلی، به حساب بعضی از افراد کمدرآمد جامعه مبلغی بهعنوان یارانه حمایتی معیشتی واریز میکند.
۲ـ چگونه باید در سامانه استعلام یارانه معیشتی ثبتنام کرد؟
با داشتن اطلاعاتی همچون شماره همراه، کد ملی سرپرست خانوار، کد ملی افراد خانواده، شماره حساب مختص واریز یارانه و… وارد سایت سامانه حمایت معیشتی شوید و فرم ثبتنام را تکمیل کنید.
۳ـ استعلام یارانه معیشتی با کد ملی چگونه است؟
برای استعلام باید با شماره گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرید و سپس شماره تماس و کد ملی سرپرست خانوار را وارد کنید.
زمان واریز یارانه نقدی مهر
به نقل از اقتصادآنلاین، خبر جدیدی مبنی بر تغییر قیمت یارانه نقدی یا جایگزینی کالابرگ بجای یارانه نقدی منتشر شد. هنوز برای تغییر یارانه نقدی تصمیم گیری نشده است.به گزارش برنا، در مورد زمان واریز یارانه مرحله ۱۴۰ (مهرماه ۱۴۰۱) نیز دولت هنوز جزئیاتی را منتشر نکرده است. اما بررسی ما نشان میدهد که معمولا دولت بیستم هر ماه یارانه نقدی را به حساب سرپرستان خانوار واریز میکند. در این مرحله نیز احتمالا طی هفته آینده یارانه بگیران باید منتظر دریافت یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی باشند.
در این میان برخی از رسانهها نیز ادعا میکنند که در این مرحله نیز یارانه دو ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود. اما دولت هنوز در این رابطه اظهار نظری نکرده و بعید هم به نظر میآید که در شرایط اقتصادی عجیب دولت دست به واریز دو مرحلهای بزند.
نحوه پرداخت یارانه نقدی
طرح «مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها» از بیستم اردیبهشت ماه جاری از سوی دولت کلید خورد. با اصلاح نظام پرداخت یارانهها، یارانه جدید برای ۷۲ میلیون نفر (۲۳ میلیون خانوار) واریز شد که برای سه دهک اول ۴۰۰ هزار تومان و برای دهکهای بین چهار تا ۹ نیز ۳۰۰ هزار تومان بود
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که مسئولیت تعیین وضعیت اقتصادی خانوار و دهکبندی آنها را برعهده داشت از زمان آغاز اجرای طرح، سامانهای را برای ثبت اعتراض مردم نسبت به دهک بندی اعلام و سازمان هدفمندی یارانهها نیز امکانی را برای ثبت نام افراد جامانده فراهم کرد.
در حالی این شائبه از سوی برخی از کارشناسان مطرح میشود که احتمالا اجرای طرح کالابرگ منتفی خواهد بود که وزیر اقتصاد اعلام کرد: این طرح لغو نشده و همچنان در دستورکار قرار دارد.
در حالی حدود ۵ ماه از اجرای جراحی اقتصادی دولت و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی میگذرد که قرار بود پس از واریز دو مرحله یارانه معیشتی، طرح کالابرگ الکترونیکی اجرا شود، اما تاکنون ۵ مرحله یارانه نقدی پرداخت شده و این طرح اجرایی نشده است.
بر همین اساس، این شائبه از سوی برخی از کارشناسان مطرح میشود که احتمالا اجرای طرح کالابرگ منتفی خواهد بود، اما وزیر اقتصاد در یک نشست خبری در تازهترین اظهارنظر درباره اختصاص کالابرگ به جای یارانه نقدی اعلام کرده است: این طرح لغو نشده و همچنان در دستورکار قرار دارد.
وی در تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه کالابرگ الکترونیکی گفته است: بنا بود گزارش عملکرد دوره آزمایشی به دولت ارائه شود که خوشبختانه این اتفاق صورت گرفت.
به گفته او، دوستان حوزه اجرایی و فنی در حوزه وزارت کار که مسوولیت کالابرگ بر دوش آنان قرارداده شده است، پیشنهاد دادند تا در ماه مهر بار دیگر طرحی آزمایشی را در این خصوص داشته باشند که پس از تعمیم آن به کل کشور برای مردم مشکلی پیش نیاید و مردم همچنان مراجعه نکنند و شکایت نکنند که دستگاههای خرید همچنان متصل نیست یا در فروشگاهها امکان خدماتدهی وجود ندارد.
خاندوزی متذکر شده است: در همین راستا، کار قدری به تاخیر افتاد تا وزارت کار بتواند مرحله جدید آزمایشی را انجام دهد و امیدوارم زودتر از پایان سال عملی شود.
پیش از این، محمدرضا پورابرهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره طرح کالابرگ گفته بود: مجلس خواستار این بود که کالابرگ ارائه شود، اما دولت برای اینکه کار خود را آسان کند، یارانه نقدی پرداخت کرده است؛ ما میخواستیم دولت مابهالتفاوت قیمتها را به صورت کالابرگ پرداخت کند.
در این میان، براساس نتایج به دست آمده موسسه افکارسنجی ملت، ۵۸.۵ درصد از مردم ترجیح می دهند دولت هفت قلم کالای اساسی را به قیمت سال قبل و از طریق کالابرگ عرضه کند و در مقابل ۲۸.۶ درصد ترجیح می دهند به ازای هر فرد ماهانه مبلغ ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزارتومان نقدی اختصاص یابد.
یوسف رضایی، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد روز جهانی سالمند گفت: در حال حاضر نیز ۱۸۰۰ سالمند مجهول الهویه در مراکز شبانه روزی تهران نگهداری میشوند.
وی افزود: با توجه به تغییر سبک زندگی در جوامع و حرکت جوامع از زندگی سنتی به سبک مدرن و صنعتی شرایط زیست برای سالمندان درخانوارها دچار مشکلاتی شده است و تمایل خانوادهها به نگهداری سالمندان در مراکز نگهداری افزایش دارد.
رضایی با بیان اینکه بر اساس آمار در حال حاضر ۱۰ درصد از جمعیت کشور را سالمندان بالای ۶۰ سال تشکیل میدهند گفت: هم اکنون ۱۲۰ هزار نفر از سالمندان کشور تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و ۴ هزار و ۸۸۰ سالمند در ۱۲۰ مرکز نگهداری سالمندان بهزیستی نگهداری میشوند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه سالمندی یک مرحله از زیست انسان است و در معیارهای جهانی به افراد بالای ۶۰ سال سالمند اطلاق میشود گفت: در این رده بندی جهانی به افرادی که در رده سنی ۶۰ تا ۷۵ سال قرار دارند سالمند جوان، به افرادی که در رده سنی ۷۶ تا ۹۰ سال قرار دارند سالمند میانسال و به افرادی که در رده سنی ۹۰ سال به بالا قرار دارند سالمند کهنسال گفته میشود.
وی با تاکید بر اینکه شیب سالمندی در کشور و جهان رو به بالا و افزایش است خاطر نشان کرد: رشد شیب سالمندی در کشور ما 3 برابر متوسط شیب جهانی است.
حمیرا خزایی، مسئول دبیر خانه شورای سالمندان استان تهران بر ضرورت هماهنگی و برنامه ریزی همه ارگانهای عضو شورای ملی سالمندان بر اساس نیازهای آنها تاکید کرد.
وی با بیان اینکه سالمندان دغدغهها و مشکلاتی دارند که ضروری است دستگاها در جهت رفع آنها گام بردارند بیان داشت: در حال حاضر پوشش بیمهای سالمندان یکی از مسائل سالمندان است و متاسفانه اغلب سالمندان کشور تحت پوشش بیمه نیستند.
خزایی در ادامه اظهار داشت: ایجاد فضای لازم جهت توانمندسازی سالمندان در راستای حفظ استقلال فردی، کرامت و منزلت ایشان در خانواده و جامعه، از اهداف دبیرخانه شورای سالمندان است.
وی تصریح کرد: پیگیری تصویب سند ملی برنامههای راهبردی سالمندان که از سال 92 آغاز و در سال 98 تدوین شد از فعالیتهای مهم شورای سالمندان است، که با تصویب این سند چارچوپی برای هدایت سیاستگذاریها و برنامه ریزیها در حوزه سالمندان وجود خواهد داشت.
جامعه هدف یارانه دستمزد، فارغ التحصیلان و جوانان بیکار جویای کار در مناطق محروم و کم برخوردار از اشتغال هستند.
نتایج گزارش عملکرد طرح یارانه دستمزد نشان میدهد که تاکنون ۳۹ هزار نفر از این طرح استقبال و در آن ثبت نام کردهاند و استان خوزستان با داشتن بیشترین آمار جذب شدگان و ثبت نام کنندگان در صدر استانهای متقاضی بوده است.
طرح پرداخت یارانه دستمزد با هدف تحرک بخشی به ایجاد اشتغال در بنگاههای خرد، کوچک و متوسط و همچنین زمینه سازی برای اشتغال دانش آموختگان مقاطع تحصیلی دیپلم و بالاتر، ارتقاء مهارت و کسب تجربه توسط جویندگان کار به خصوص گروه شغل اولیها از طریق تعامل با نیروهای متخصـص و با تـجربه، انتـقال یافـتههای جـدید دانش و فـناوری به بنگاه اقتصادی با ورود نیروی جوان و ارتقاء سطح تولید و سرمایهگذاری در بخشهای تعاونی و خصوصی تحت عنوان یکی از سیاستهای فعال بازار کار تدوین شده است.