جزییات شرایط و قوانین سه طلاقه شدن زن|محلل کیست؟
همه چیز درباره شرایط و قوانین سه طلاقه
طلاق حکم جدایی یک زوج است.طلاق اتفاقی تلخ و خانمان برانداز است.طلاق آینده ایی تلخ به دنبال دارد.طلاق رشد زیادی در جامعه پیدا کرده است.طلاق در قوانین ایران شرایط سختی دارد.
حکم حرام شدن زن بعد از سه طلاق
بیتوته: یکی از قوانینی که برای بعد از طلاق وجود دارد این است که مرد امکان رجوع به زوجه و ادامه زندگی با او دارد ولی اگر زنی سه طلاقه شود امکان رجوع به زندگی با شوهر قبلی را نداشته و بر او حرام می شود.
یکی از روش های به اتمام رساندن ازدواج دائم ، طلاق است ، از نظر قانون ، مرد هر وقت که بخواهد می تواند زنش را طلاق دهد و صیغه طلاق باید در حضور حداقل دو مرد عادل خوانده شود. طلاق در فقه روش های مختلفی دارد که در قدیم مرسوم بوده است ولی در حال حاضر از نظر قانونی شامل موارد زیر است:
طلاق بائن
یعنی شوهر بعد از خوانده شدن صیغه طلاق نمیتواند دوباره به زن رجوع کند و به زندگی مشترک ادامه دهد. از نظر قانونی طلاق در صورتی بائن می باشد که :
- صیغه طلاق قبل از رابطه جنسی خوانده شود.
- زن هنگام طلاق یائسه باشد.
- طلاق خلع و مبارات مادامی که زن رجوع به عوض نکرده باشد.
- سه طلاقه ، یعنی سومین طلاق بعد از سه نکاح . اعم از این که نکاح به دلیل رجوع باشد یا یک نکاح جدید خوانده شود.
طلاق رجعی
بعد از خواندن صیغه طلا در مدت مشخص شده در قانون ، مرد می تواند به زن رجوع کند و به زندگی مشترک ادامه دهد.
سه طلاقه شدن یعنی چی؟
سه طلاقه شدن جزو طلاق بائن طبقه بندی می شود. از نظر قانونی و فقهی در صورتی که مردی سه بار زنش را طلاق دهد ، بعد از طلاق سوم دیگر امکان رجوع یا حتی خواندن دوباره صیغه عقد نکاح وجود ندارد.
زنی که سه بار متوالی زوجه یک مرد باشد و مطلقه شود ، بر آن مرد حرام می شود. به این ترتیب بعد از طلاق سوم ، شرع و قانون اجازه ازدواج چهارم را به این زوج نخواهد داد و در قانون از واژه حرام برای این عمل استفاده شده است که به معنای به رسمیت نشناختن ازدواج چهارم این زوج است.
مگر با وجود یک محلل ، یعنی زن بعد از سه طلاقه شدن با یک مرد دیگر ازدواج کند و با او رابطه زناشویی داشته باشد . حال اگر شوهر جدید به هر دلیلی فوت کرد یا همسرش را طلاق داد ، زن میتوانید دوباره با شوهر قبلی اش ازدواج کند.
سه طلاقه در قانون
سه طلاقه در قانون باید مربوط به سه ازدواج مجزا باشد. از نظر حقوق دان ها سه طلاق با هم واقع نمی شود ، چون شوهر باید سه بار زن را طلاق بدهد و در دو طلاق اول در زمان عده به او رجوع کند یا عقد نکاح جدیدی خوانده شود. در این صورت برای زن ازدواج چهارم با همان شوهر سابق ممنوع است مگر این که زن بعد سه طلاقه شدن با مرد دیگری ازدواج کند و با او رابطه زناشویی برقرارکند ، بعد از طلاق یا فوت این شوهر میتواند با شوهر سابق خود دوباره برای بار چهارم ازدواج نماید.
از نظر قانونی زنجیره ازدواج و طلاق و بینزن و مرد باید بعد از 3 بار به اتمام برسد و تنها یک محلل می تواند این مشکل را حل کند که منظور از محلل ازدواج زن با یک مرد دیگر به جز شوهر سابق است.
سه طلاقه در فقه شیعه
سه طلاقه در فقه شیعه زمانی تحقق می پذیرد که مرد ، زوجه را طلاق بدهد و در ایام عده به او رجوع کند یا بعد از تمام شدن عده دوباره با او ازدواج کند ، سپس برای بار دوم ، زوجه را طلاق بدهد و مثل بار اول در ایام عده یا بعد از اتمام عده با او ازدواج کند و دوباره او را طلاق دهد. در این صورت زن سه طلاقه محسوب می شود.
ازدواج مجدد این زوج برای بار چهارم حرام است مگر این که از یک محلل استفاده شود یعنی این که زن بعد از طلاق سوم با یک مرد دیگر ازدواج کرده و هم بستر شود ، در صورت طلاق گرفتن یا فوت شوهر دوم ، امکان ازدواج مجدد با شوهر سابقش را خواهد داشت.
از نظر فقه شیعه امکان سه طلاقه در یک مجلس وجود ندارد. و اگر مرد در یک جلسه سه بار تکرار کند که من تو را مطلقه کردم ، سه طلاقه شدن زن امکان پذیر نیست و حتما باید فاصله زمانی بین ازدواج ها و طلاق ها وجود داشته باشد.
سه طلاقه در فقه اهل سنت
از نظر اغلب علما در فقه اهل سنت سه طلاقه در یک مجلس صحیح است و دیگر مرد حق رجوع به زوجه را نخواهد داشت. یعنی اگر مردی در اولین طلاق به همسرش بگوید که تو را سه طلاقه کردم دیگر امکان رجوع به همسرش را نخواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید