خبر مهم/سود سهام عدالت این افراد کامل واریز نمی شود
وزیر اقتصاد اعلام کرد واریز سود سهام عدالت از ۲۱ اسفند ماه آغاز میشود. اما نکته مهم این است که کل سود سهام عدالت یکجا واریز نمیشود و احتمالا مشمولان در چند مرحله بتوانند سود سهام عدالت خود را دریافت کنند.
سهام عدالت را همه مردم ثبت نام نکرده اند. سهام عدالت فعلا خرید و فروش نمی شود.ارزش سهام عدالت هرروز اعلام می شود.سود سهام عدالت هر چند وقت یکبار واریز می شود. سهام عدالت در چند سال اخیر طرفدار زیادی داشته.
قرار بود از هفته سوم اسفند ماه سود سهام عدالت سال ۹۹ به مشمولان سهام عدالت پرداخت شود. اما واریز این سود، مشروط به این بود که شرکتها، سود سهام عدالت را به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز کنند که هنوز واریز نکردهاند.
همین مساله سبب شده بود که زمان دقیق پرداخت سود سهام عدالت مشخص نباشد. اما حالا وزیر اقتصاد خبر داده که واریز سود سهام عدالت سال ۹۹ باید از ۲۱ اسفند ماه آغاز شود
به همین دلیل گویا قرار است پرداخت سود سهام عدالت از ۲۱ اسفند ماه شروع شود و هر میزان سود که به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی پرداخت شده، به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شود و مابقی آن هم به مرور زمان به حساب مشمولان واریز شود. بر این اساس میتوان گفت مشمولان سهام عدالت میتوانند از ۲۱ اسفند ماه منتظر دریافت سود سهام خود باشند، اما نه به طور کامل!
واریز چند مرحلهای سود سهام عدالت برای سهامداران، موضوع تازهای نیست. سال گذشته هم سود سهام عدالت سال ۹۸ در چند مرحله واریز شد و حتی بخشی از این سود، نقدی واریز شد و بخش دیگری از آن به صورت غیرنقدی و در قالب سهام به مردم واگذار شد.
سود سهام چه کسانی کامل واریز نمیشود؟
براساس اعلام شرکت سپردهگذاری مرکزی از ۳۶ شرکت بورسی سهام عدالت، ۷ شرکت هنوز سود سهام عدالت سال ۹۹ را واریز نکردهاند. آن هم در حالی که حدود ۷ ماه از مهلت قانونی واریز سود گذشته است.
مخابرات، گروه صنعتی مپنا و صنایع سیمان دشستان سه شرکتی هستند که هنوز هیچ مبلغی را به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز نکردهاند. فولاد مبارکه اصفهان، شرکت پالایش نفت بندرعباس، فولاد خوزستان و پالایش نفت تبریز هم تنها بخشی از سود سهام خود را به حسابهای شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز کردهاند.
به همین دلیل میتوان گفت افرادی که سهامدار این هفت شرکت هستند، نباید منتظر دریافت سود سهام عدالت خود به صورت کامل باشند. اما بقیه دارندگان سهام عدالت میتوانند امیدوار باشند که سود خود را به صورت کامل دریافت کنند.
سود سهام عدالت
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی ابعاد موضوع سود سهام عدالت بر اساس عملکرد سال ۱۳۹۹ را تشریح کرد و گفت: سود شناسایی شده قابل تقسیم سهام عدالت برای سال مالی ۱۳۹۹ به طور متوسط ۶۰۰هزار تومان برای هر سهامدار است؛
علی اکبر حیدری، با اعلام خبر خوب شناسایی وصول و تخصیص سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت به سهامداران که توسط رئیس سازمان خصوصیسازی اعلام شده بود، گفت: پرتفوی سهامداران سهام عدالت یکمیلیون تومانی و پانصدهزار تومانی است. در نظر داشته باشید که تعداد سهامداران یکمیلیونی تقریبا ۱۲درصد از کل ۴۹میلیون نفر است. اگر کسی سهام عدالت یکمیلیون تومانی داشته باشد، سود متعلق به آن حدود یکمیلیون و ۱۰۰هزار تومان بوده و اگر هم سهامدار عدالت ۵۳۲هزار تومانی باشد حدود ۶۰۰هزار تومان سود دریافت میکند، اما همانطور که اشاره شد این که برای سهامداران از هر دو گروه چه مبلغی را میتوان تا پایان سال وصول کرد و چه مبلغی از میزان وصول شده را میتوان توزیع کرد به مولفههای مختلفی بستگی دارد. حیدری بیان کرد: خبرهای قبلی به نوعی منعکس شده که گویا این مبلغ به طور کامل و قطعی از شرکتهای سرمایهگذار استانی وصول شده و تا پایان سال توزیع خواهد شد. در حالی که این مبلغ تنها در مجامع سرمایهپذیر بورسی و غیربورسی به عنوان سود قابل تقسیم « شناسایی » عنوان شده است. او تاکید کرد: در نظر داشته باشید که فرآیند وصول این مبالغ همچنین تجمیع و توزیع آن به طور قطع زمان بیشتری نسبت به پایان سالجاری میطلبد؛ همانطور که مبالغ سود عملکرد سال ۹۸ نیز هنوز وصول و توزیع نشده است، این موضوع حتی در مورد سالهای قبل از سال ۱۳۹۸ هم همچنان وجود دارد. سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی ادامه داد: از طرفی دیگر در نظر داشته باشید که به طور معمول تمام مبالغی که شناسایی میشوند، وصول نمیشود. موارد متعددی و ملاحظاتی در این رابطه با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور وجود دارد که سبب میشود برخی شرکتها با وجود شناسایی سود، موفق به تامین نقدینگی موردنیاز برای انتقال این دارایی به صاحبان سهام را نداشته باشند. او افزود: از طرفی به طور معمول فرآیندهای وصول سود و توزیع آن هم مترتب بر این نیست که کل مبلغ شناسایی شده به مردم تخصیص پیدا خواهد کرد، زیرا در راستای صیانت و حفاظت از حقوق سهامداران عدالت گاهی نیاز میشود که بخشی از این مبالغ در قالب افزایش سرمایه برای فعالیتهای توسعهای استفاده شود./ دنیای اقتصاد