پایگاه خبری خانه فوتبال:

واکسن کرونا آسترازنیکا و سینوفارم وارد و ایران مشغول تزریق آنها است. واکسن کرونای آمریکایی در بعضی از کشورها قربانی داده است. واکسن کرونا در ایران هم ساخته شده. واکسن کرونا در چند مرحله در ایران تزریق شد. خوشبختانه واکسن کرونای ایرانی تا به امروز عوارضی نداشته است

غلط و درست از واکسن کرونا

تزریق واکسن کرونا، چه در ایران و چه در کشورهای دیگر، با شایعاتی روبرو بوده است. مثلا برخی می‌گویند واکسن‌های کووید-۱۹ کارایی سیستم ایمنی بدن را کاهش می‌دهند یا باعث نارسایی اندام‌های بدن می‌شوند؛ نظراتی بدون مبنای علمی که جز هراس عده‌ای از تزریق واکسن، تاثیر دیگری ندارد. در این اینفوگرافیک که بر اساس داده‌های سازمان جهانی بهداشت تهیه شده، به پنج مورد از شایعه‌ها درمورد واکسن‌های کرونا و واقعیت‌ها درباره آن‌ها اشاره شده است.

واکسن کرونا

جزئیات جدید تزریق دز سوم واکسن کرونا

معاون بهداشت وزارت بهداشت در نامه ای به معاونین بهداشت دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور، آخرین مصوبات و به روز رسانی تزریق نوبت سوم واکسن کرونا و واکسن مسافرین که در کمیته ملی واکسن کووید۱۹ به تصویب رسیده را ابلاغ کرد.
در متن این نامه آمده است:« پیرو مکاتبات شماره ۳۰۰/۱۸۷۸۳ د مورخ ۱۴۰۰/۹/۳۰ در خصوص تزریق دُز سوم واکسن کووید۱۹ به گروه سنی بالای ۱۸ سال و ۳۰۰/۱۵۱۷۵ د مورخ ۱۴۰۰/۸/۱۱ در خصوص واکسیناسیون مسافرین، دستورالعمل های مذکور باتوجه به مصوبات کمیته ملی واکسن کووید۱۹ مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۶ به شرح ذیل به روز رسانی می شود:
- افرادی که نوبت اول و دوم واکسن های غیرفعال(سینوفارم، بهارات بیوتک و کووایران برکت) تزریق کرده اند، برای نوبت سوم ترجیحا از واکسن غیرفعال استفاده شود گرچه می توانند آسترازنکا و یا پاستوکووک پلاس نیز دریافت نمایند.

- افرادی که در نوبت اول و دوم واکسن آسترازنکا تزریق کرده اند، در نوبت سوم می توانند واکسن آسترازنکا، پاستوکووک پلاس یا واکسن اسپوتنیک V نوبت اول(تحت عنوان اسپوتنیک لایت) را دریافت نمایند.

- برای داوطلبان شرکت کننده در کارآزمایی بالینی واکسن پاستوکووک در دو شهری که واکسن سه نوبته دریافت کرده اند، تزریق دُز چهارم(یادآور) پس از گذشت ۶ ماه از تزریق دُز سوم با واکسن پاستوکووک پلاس انجام گیرد.

- افرادی که دو نوبت واکسن غیرفعال(سینوفارم، بهارات بیوتک یا کووایران برکت)را دریافت کرده و به علت الزامات سفر تمایل به تزریق دو نوبت آسترازنکا دارند، با اخذ رضایت نامه و ارائه مدارک سفر می توانند دو نوبت آسترازنکا با رعایت فاصله حداقل یک ماه بین نوبت ها را دریافت نمایند.

- افرادی که دو نوبت واکسن اسپوتنیک V را دریافت کرده و به علت الزامات سفر تمایل به تزریق دو نوبت آسترازنکا دارند، پس از اخذ رضایت آگاهانه و ورود به مطالعه پژوهشی می توانند دو نوبت آسترازنکا را دریافت نمایند. این مطالعه باید توسط کمیته اخلاق مورد تایید قرار گیرد.

- افرادی که در نوبت اول و دوم، واکسن پروتئین نوترکیب(اسپایکوژن) تزریق کرده اند، در نوبت سوم می توانند همان واکسن را دریافت نمایند.»

​ماجرای مهم در دز سون واکسن کرونا

واکسن کرونا

دانشمندان در مطالعه‌ای جدید نیاز به دریافت دز سوم واکسن کرونا برای افراد مختلف را تشریح کردند.
در حالی که برخی از کشور‌ها تزریق دوز سوم (بوستر) واکسن کرونا را برای گروه‌های خاصی که از نظر علمی، نیازمند تزریق مجدد هستند شروع کرده اند، (مانند افرادی که از نارسایی مزمن کلیه رنج می‌برند یا کسانی که پیوند اعضا دارند.) متخصصان بهداشت کشف کردند افرادی که به کرونا آلوده شده و واکسینه شده اند، نیازی به عجله برای تزریق دوز سوم واکسن کرونا ندارند.
بر اساس مطالعه منتشر شده در وال استریت ژورنال، دانشمندان متخصص واکسن و ایمونولوژی تأیید می‌کنند که افرادی که به این ویروس آلوده شده اند و کاملاً واکسینه شده اند از حفاظت قوی برخوردارند، از جمله در برابر جهش یافته و ممکن است نیازی به دز تقویت کننده نداشته باشند.
مطالعات همچنین تأیید کرده اند که قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا به طور موثری به عنوان یک دز واکسن عمل می‌کند و بر خورد طبیعی بدن باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن آنتی بادی‌ها و سلول‌هایی تولید کند که می‌توانند در آینده با ویروس مبارزه کنند.
پل آفیت، از اعضای کمیته مشاوره واکسن سازمان غذا و داروی آمریکا گفت: افرادی که آلوده و واکسینه شده اند، بازی را بردند، من از آن‌ها نمی‌خواهم که یک تقویت کننده دریافت کنند؛ اما دانشمندان تأکید کردند که حفاظت قوی ناشی از ترکیبی از عفونت و واکسیناسیون به این معنا نیست که ممکن است افراد در نهایت نیازی به دوز تقویت کننده نداشته باشند، و تاکید کردند که برخی از افراد با سیستم ایمنی ضعیف یا شرایط خاص پزشکی ممکن است به آن نیاز داشته باشند.

پیتر هوتز، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه بیلور، توضیح داد که عامل دیگری وجود دارد که باید برای افرادی که مبتلا به کرونا بوده اند و قبل از دریافت واکسن، واکسیناسیون  را انجام داده اند، مورد توجه قرار گیرد. دز اضافه می‌تواند احتمال ابتلا به میوکاردیت، یک عفونت نادر را افزایش دهد.

آکیکو ایواساکی، ایمونولوژیست در دانشگاه ییل، گفت: افرادی که واکسینه شده و آلوده شده اند، احتمالاً آخرین گروهی هستند که واقعاً به دز  تقویت کننده واکسن احتیاج دارند، زیرا آن‌ها سه بار در معرض خطر قرار گرفته اند.لازم به ذکر است این اطلاعات نتیجه تحقیقات اولیه است و در حال تکمیل است

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: