سرنوشت گوشتهای برزیلی مانده در گمرک
سخنگوی سازمان دامپزشکی با بیان این که گوشت منجمد گوساله، حداکثر ۱۸ تا ۲۴ ماه عمر ماندگاری دارد، گفت : عمر ماندگاری محموله وارداتی از برزیل، ۱۸ ماه بود، که در چندین مرحله پایش و بررسی به این نتیجه رسیدیم کالا شرایط خوبی از نظر ظاهری و بهداشتی دارد.
امین اسدی به سرنوشت گوشت های برزیلی مانده در گمرک اشاره کرد و افزود : این محموله شامل چهار کانتینر گوشت منجمد گوساله از مبدا کشور برزیل بود. با توجه به مشکلاتی که شرکت واردکننده به دلایل شرایط تحریم در تکمیل مدارک بازرگانی خود داشت، موفق نشده بود طی فرآیند قانونی و عرفی، دادههای مورد نیاز کالا را به گمرک اظهار کند. فرآیند تکمیل این مدارک تا حدود سه ماه پیش طول کشید. این روند باعث شده بود که محموله گوشت شامل تاخیر یا دموراژ در گمرک شهید رجایی هرمزگان شود.
این ۱۲۱ تن گوشتی که در گمرک مانده بود و الان اجازه ترخیص گرفته است نظر سازمان دامپزشکی در مورد سلامت آن چیست و اصولاً این گوشت میتواند با بهترین شرایط نگهداری در حالت انجماد بماند؟
محموله گوشت ۱۲۱ تن است و این گوشت سال گذشته وارد کشور میشود و سازمان دامپزشکی بر اساس وظیفه ذاتی که دارد نمونه برداریهای آزمایشگاهی را انجام میدهد و بعد بررسی میشود و سلامتش تایید میشود و بعد مجدد به سردخانه برمیگردد تا آن شرکت کارهای تامین ارز را انجام بدهد که ترخیص کند
زمانی که همکاران شما تایید میکنند دقیقاً همان زمانی است که به گمرک میرسد؟
وقتی گوشت وارد کشور میشود ما روی کشتی آزمایشهایمان را انجام میدهیم.
یعنی اولین کار را شما انجام میدهید؟
بله تایید میشود و بعد وارد سردخانه میشود. قاعدتاً گوشتهای منجمد ۱۸ الی ۲۴ ماه میتوانند ماندگاری لازم را داشته باشند اگر شرایط ماندگاری کاملا استاندارد باشد و پروتکلها رعایت شود سردخانه مورد تایید دامپزشکی و گمرک است که تایید شده ما هستند و گوشتها آن جا انبار میشود
الان این گوشتها چقدر آن جا مانده است؟
این گوشتها ۱۸ ماه ماندگاری داشته، باز مجدداً ما آزمایشها را انجام دادیم همان آزمایشهایی که در ابتدا آمده همکاران ما در استان هرمزگان انجام دادند و تایید سلامت گرفته و مجوز حمل گرفته است و به کارخانجات سوسیس و کالباس بر اساس سفارشات خودشان می رود و قابل استفاده است و سلامتش کاملاً تضمین میشود
من یادم است همیشه ناظر دامپزشک به مبدا میرفت، در چند سال اخیر گفتند دیگر ناظر دامپزشک احتیاج نیست برود الان چگونه است؟
بله در دولت قبل این اتفاق افتاد و ناظرین بهداشتی را گفتند نیاز نیست برود ولی الان وزیر جهاد کشاورزی ۱۵ روز گذشته یعنی در بدو ورود فعالیتشان دستور اقدام ناظرین بهداشتی را دادند و از سرگیری مجدد ناظرین بهداشتی ما است، ناگفته نماند در این یک سال و خوردهای که ناظر بهداشتی نمیرفت مثل همیشه همچنان نظارت بهداشتی ما تیغش برنده بود.
مثلاً ۱۰۰ تن بیاید در گمرک
خوب اینها نمونه برداری میشود.
یعنی قبول نمیکردید اگر نمونهها مورد تایید نبود؟
اگر نمونه برداری نشود، محموله را ضبط میکنیم و معدوم سازی را انجام میدهیم.
موردی داشتید در این مدت که معدوم سازی انجام بدهید؟
بالاخره در این موضوع کاری بله هست، چه در داخل کشور تولید شود و چه وارداتی باشد در تمامی محصولات خام دامی و پروتئینی ما همه آزمایشات خودمان را داریم بر اساس آن سرتیفیکیت و گواهی که خود سازمان دامپزشکی تعیین کرده آزمایشات انجام می شود و اگر آن آزمایشات درست بود اجازه ترخیص و استفاده را می دهیم اگرنه که ضبط می شود و معدوم سازی انجام می شود.
سابقه واردات از آفریقا اصلا داشتیم؟
بله در گذشته بوده ولی مجدد منتظر شیوه نامه هستیم از طرف دفتر ریاست جمهوری که براساس آن ما پروتکل ها و نکات پیشنهادی خودمان را اعلام کنیم و هنوز قطعی نیست، کار انجام می شود ولی منتظر نحوه اجرای آن هستیم.
دیدگاه تان را بنویسید