رایزنی؛ حلقه مفقوده فدراسیون فوتبال در ماجرای البسه تیم ملی فوتبال
اکنون این پرسش مطرح است که فدراسیون فوتبال که درباره مسائلی، چون حفظ چهار نماینده ایران در لیگ قهرمانان و همچنین لغو بازی در زمین بیطرف برای نمایندههای ایران و عربستان رایزنیهای فراوانی باروسای خارجی انجام داده چرا درباره اسپانسر شدن آدیداس برای تیم ملی با وزارت صنعت مذاکره نکرده است؟
سرویس ورزشی فردا: تیم ملی فوتبال کشورمان در رقابت های جام جهانی لباس آدیداس می پوشد. این خبری بود که چندی پیش از سوی مسئولان فدراسیون فوتبال مطرح شد تا به این ترتیب تیم ملی که پیش از این در مرحله گروهی مقدماتی جام جهانی از البسه این برند مشهور استفاده کرده بود، در نهایت مجددا با این شرکت به توافق رسیده و آخرین تیم ملی باشد که حامی البسه خود را برای جام جهانی معرفی می کند و به سیزدهمین تیم ملی تبدیل می شود که البسه آدیداس را در جام جهانی استفاده خواهد کرد.
این در شرایطی بود که بعد از عصیانگری و عصبانیت کارلوس کیروش بابت عدم کیفیت لازم لباسهای تیم ملی، فدراسیون فوتبال قرارداد خود را با کمپانی قبلی فسخ و چاره را در مذاکره با برندهای معتبر دید. اعلام خبر مربوط به توافق با شرکت معروف آدیداس هرچند در آن مقطع یک موفقیت بزرگ برای ایران با توجه به کیفیت آن محسوب میشد؛ اما در ادامه افشای برخی مفاد این قرارداد از سوی امیر عابدینی با واکنشهای منفی همراه شد.
در این بین در هفته هایی که درباره نحوه قرارداد فدراسیون فوتبال با کمپانی آدیداس ابهامات بسیاری وجود داشت، مسئول حقوقی و عضو کمیته بازاریابی این فدراسیون سکوت کرده بود، حالا که نحوه قرارداد فدراسیون با آدیداس رسانه ای شده و انتقادها نیز درباره خرید پوشاک از آدیداس فروکش کرده، صفی الله فغانپور مدام درباره این موضوع صحبت می کند.
این مقام مسئول در فدراسیون فوتبال هفته گذشته اعلام کرد که اسپانسر شدن آدیداس برای تیم ملی و فدراسیون به صرفه نبود و به همین دلیل، تصمیم بر این شد که پوشاک این کمپانی را خریداری کنند. مسئول حقوقی فدراسیون فوتبال اما در تازه ترین صحبت های خود حرف های دیگری به زبان آورده است. فغانپور تاکید می کند: خرید پوشاک از آدیداس، باب میل هیج کدام از مدیران فدراسیون فوتبال نیست.
بنابراین، این مقام مسئول در فدراسیون فوتبال با حرف های ضدونقیض خود در هفته های اخیر به موضوع ادیداس می پردازد. او میگوید: تلاش می کنیم در سال جام جهانی، فوتبال ما هم بتواند رونق بیشتر و درآمد بیشتر کسب کند، به عنوان مسئول حقوقی و عضو کمیته بازاریابی کمک می کنم سال جام جهانی درآمد بیشتری برای فوتبال کسب شود. امروز به علت کمبود بودجه، گاهی فوتبال به حواشی کشیده می شود و بازیکن و سرمربی هم انتقاد می کنند. دنبال این بودیم با عقد قرارداد خوب، درآمد درست و حسابی نصیب تیم ملی شود اما موانعی وجود دارد که این قرارداد میسر نشد. از جمله موانع مهم این است هر کسی که اسپانسر شود، خواسته هایی دارد.
در جام های جهانی گذشته که تیم ملی در آن حضور داشت، اسپانسری برای تیم ملی در نظر گرفته شده بود که به سبب آن درآمد قابل توجهی هم نصیب تیم ملی و فدراسیون فوتبال شد. فغانپور اما بر این باور است که برای جام جهانی ۲۰۱۸ که تیم ملی یکی از تیم های شرکت کننده در رقابت های روسیه است، فدراسیون چاره ای جز خرید پوشاک از یک کمپانی بزرگ نداشته است. او به طعنه می گوید: خیلی از دوستان منافع یکطرفه را لحاظ می کنند. برخی فکر می کنند همه دنیا نشسته اند که مابه جام جهانی برویم و به ما پول بدهند. و بعد به بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره می کند و می گوید: هر کسی که سرمایه گذاری می کند، میخواهد منفعتی ببرد، باید این موضوع را بپذیریم، مانمی توانیم البسه آدیداس را داخل کشور بیاوریم و به صورت عمومی توزیع کنیم، ما بخشنامه ای از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت داریم که مصوبه هیات دولت است. طبق این بخشنامه اگر قرار است شرکتی البسه ای را به فروش برساند، باید در ایران تولید کند و ۲۰ درصد از تولیدات را هم صادر کند. برای شرکتی مثل آدیداس چنین چیزی مقدور نیست. آدیداس می گوید وقتی نمیتوانیم البسه را به دست هوادار برسانیم، چه منفعتی می برم؟ از طرقی اگر قرارداد اسپانسری را با این شرکت امضا می کردیم تعهداتی متحمل می شدیم که نمیتوانستیم درآمدی داشته باشیم وبرایمان سنگین تمام می شد. این یکی از مهمترین عامل هاست که نتوانستیم قرارداد اسپانسری ببندیم. کشورهایی که با آدیداس قرارداد اسپانسری دارند و درآمد خوبی را به دست آورده اند، میتوانند در کشورشان البسه آدیداس و تیم ملی خود را به راحتی در فروشگاه ها و نمایندگی های آدیداس توزیع کنند. اینکه پوشاک مورد نظر را بخرند یا نخرند به مردم مربوط می شود.
گرچه مسئولان فدراسیون تلاش می کنند موانع داخلی را به تعیین نوع قرارداد با آدیداس ربط دهند ولی ظاهرا این فدراسیون هیچ مذاکره ای با روسای وزارت صنعت، معدن و تجارت نداشته است. یک مقام آگاه در فدراسیون فوتبال در این باره گفته است: واقعیت این است که ماهیچوقت نخواستیم با وزارت صنعت مکاتبه ای داشته باشیم. او در پاسخ به این پرسش که آیا نمی شد برای تیم ملی استثنا قائل شد و از بخشنامه وزارت صنعت عبور کرد، تاکید می کند: احتمالا می شد چنین کاری انجام داد، اما به این نتیجه نرسیدیم که با وزارت صنعت مذاکره کنیم.
اکنون این پرسش مطرح است که فدراسیون فوتبال که درباره مسائلی چون حفظ چهار نماینده ایران در لیگ قهرمانان و همچنین لغو بازی در زمین بیطرف برای نماینده های ایران و عربستان رایزنی های فراوانی باروسای خارجی انجام داده چرا درباره اسپانسر شدن آدیداس برای تیم ملی با وزارت صنعت مذاکره نکرده است.
دیدگاه تان را بنویسید