خبرگزاری تسنیم: بیژن ذوالفقارنسب ضمن تبریک به اهالی فوتبال بابت صعود ایران به جامجهانی روسیه اظهار داشت: بازی با ازبکستان برخلاف آنچه برخی تصورش را داشتند بازی بسیار حساسی برای دو تیم بود. از این جهت که پیروزی در این مسابقه صعود ما را قطعی میکرد و از طرفی شکست برای ازبکستان هم شاید به قیمت از دست رفتن جام جهانی تمام شده یا خواهد شد. از اینرو هر دو تیم با انگیزه بسیار بالا کسب پیروزی به میدان آمدند که خوشبختانه تیم ملی با یک بازی کم نقص توانست با پیروزی مقتدرانه صعودش به جام جهانی را قطعی کند.
وی افزود: تیم ملی در بازی با ازبکستان مانند دیگر بازیهای قبل خود خیلی هوشمندانه و منظم بازی کرد و در کنار آن نیز تماشاگران به بهترین شکل تیم ملی را حمایت کردند تا نقش مهمی را در این پیروزی داشته باشند. مطمئنا چنین صعود مقتدرانهای از لحاظ بینالمللی ارزش بالایی برای فوتبال ایران خواهد داشت و کارشناسان صاحب نظر دنیا حتما ایران را بابت این موضوع تحسین خواهند کرد. ضمن اینکه ما در 8 بازی انجام شده هنوز گلی دریافت نکردهایم و این موضوع از لحاظ آماری هم قابل تحسین است.
کارشناس فوتبال ایران با بیان اینکه از امروز باید به دنبال تغییر این وضعیت باشیم، یادآور شد: صعود به جامجهانی نباید مانند گذشته تنها هدف ما باشد و باید بپذیریم که زمانش رسیده تا تحول و دگرگونی را در تفکرات و برنامههای خود داشته باشیم. در فوتبال ما کم هزینه نمیشود و به جرات میگویم هزینهای که در فوتبال کشورمان میشود بیشتر از 10 تا 12 کشوری است که در جامجهانی موفق میشوند از گروه خود صعود کنند. دلیل این تفاوت در عملکرد این است که در این کشورها برنامهریزی اصولی میشود و سرمایهگذاریها در مسیر صحیح انجام می شود؛ اتفاقی که در فوتبال ایران رخ نمیدهد. فرایند آموزش و توسعه در فوتبال ما درست طی نمیشود و متاسفانه چرخه حرکتی که سالها در پیش گرفتهایم معیوب است که باید اصلاح شود.
ذوالفقارنسب با تاکید بر اینکه باشگاهها 90 درصد بودجه خود را از دولت تامین میکنند، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم باشگاههایمان را با کشورهای همسایه مقایسه کنیم تفاوت از لحاظ امکانات بسیار زیاد است. در رقابتهای امسال لیگ قهرمانان آسیا دیدید که یکی از نمایندگان کشورمان برای رفت و آمد هم با مشکل مالی مواجه بود و واقعا تیم استقلال خوزستان به نوعی فقط با دست راست خود حرکت میکرد و با این حال نتایج آبرومندانهای کسب کرد. خیلی دوست ندارم به مسائل ریز باشگاهها و مشکلات آنها بپردازم اما باید بپذیریم شرایط و نظامی که در باشگاهها حاکم است با فوتبال حرفهای مغایرت دارد.
وی ادامه داد: در فوتبال ایران مدیران، مربیان و بازیکنان با وجود اینکه 70 تا 80 درصد قراردادهای خود را از باشگاهها دریافت میکنند اما مدام از شرایط و امکانات مینالند و اعتقادشان است که با استانداردها فاصله دارند. در کنار این موضوع میبینیم که وقتی نمایندگان AFC برای بازدید از باشگاههای به ایران میآیند در گزارشهای خود همه چیز را ایدهآل توصیف میکنند و دلیلش این است که به آنها گزارشهای غلط داده میشود. به خاطر همین مسائل است که میگویم این چرخه و نظامی که در فوتبال وجود دارد معیوب و متاسفانه فاسد است.
کارشناس فوتبال ایران در پاسخ به این سوال که حضورش در هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در چه مرحلهای قرار دارد به تسنیم گفت گفت: به عقیده من در انتخاب اعضای جدید هیئت مدیره باشگاههای پرسپولیس و استقلال نباید خیلی عجلهای صورت بگیرد. وزارت ورزش به دنبال این است تا از افراد مختلف و فعال در زمینههای گوناگون ورزشی و اقتصادی در باشگاهها استفاده کند. باید انتخابات به شکلی باشد که افراد صوری در هیئت مدیره این باشگاهها نباشند و هدف هیئت مدیره هم صرفا درآمدزایی نباشد. باید افرادی که در باشگاهها به کار گرفته میشوند در زمینههای مختلف توانایی کار اجرایی داشته باشند و در پیشرفت کلی باشگاهها کمک کنند. با توجه به اینکه الان در فصل نقلوانتقالات هستیم و تصمیمات مهمی باید در باشگاههای سرخابی گرفته شود، وزارت ورزش به زودی اعضای جدید هیئت مدیره دو باشگاه را انتخاب خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید