سرویس ورزش فردا؛ حمیدرضا علیا: یوونتوس هرگز برخلاف پاریس سنت ژرمن به دومین قربانی حمله رعدآسای بارسلونا تبدیل نشد. آنان رؤیاهای تیم رغیب را به کلی نابود کردند و چهارشنبه شب امیدهای بارسلونا برای یک بازگشت دیگر را از بین بردند. جیانلوکا رینالدی در سایت فوتبال ایتالیا نقاط ضعف بارسلونا را تحلیل کرده است.
معجزه تکرار نشد
یوونتوس در دور رفت لیگ قهرمانان مقابل بارسلونا با 3 گل به برتری رسید، اما بارسلونا مانند بازی با پاریس سنت ژرمن، به بازی برگشت امیدوار بود تا بتواند با عملکردی فوقالعاده نتیجه بازی را به سود خود رقم بزند. در بازی رفت با تیم فرانسوی، بارسلونا با 4 گل مغلوب پاریس سنت ژرمن شد، اما در بازی برگشت بارسلونا با بازگشتی دیدنی و با نتیجه 6-1 حریف خود را شکست داد و به مرحله بعد صعود کرد.
چند روز قبل از آغاز بازی برگشت یوونتوس-بارسلونا، آلگری سرمربی یوونتوس در کنفرانس خبری اعلام کرد که تیمش برای شکست به شهر بارسلون سفر نخواهد کرد. یوونتوس توانست با اعتماد به نفس و عملکرد حرفهای خود مأموریتش را با موفقیت به پایان برساند. این تیم با عملکرد بینقص خود توانست بارسلونا را در خاک اسپانیا متوقف کند.
در آن شب، آبی و مشکی پوشان ایتالیا، عملکرد تیم لوئیس انریکه را آرام آرام مختل کردند. هر چه به پایان بازی نیز نزدیک میشدیم، ایدههای لوئیز انریکه بیاثر میشد. انریکه سرمربی بارسلونا در کنفرانس خبری پیش از بازی اذعان کرد اگر بارسلونا میخواهد از این مرحله عبور کند و یوونتوس را شکست دهد، باید 5 گل به ثمر برساند. اما حتی یک گل نیز وارد دروازه جیان لوئیجی بوفون نشد.
برخی از اهالی ورزش فوتبال ممکن است به بازی تدافعی برخی تیمها نقدهایی وارد کنند، اما اگر با دقت به این موضوع نگاه کنیم، یک انقلاب را در سطح فوتبال مشاهده خواهیم کرد. تمام بازیکنان یوونتوس در کارهای تدافعی مشارکت خوبی داشتند و تقریباً شکست مقاومت آنان غیر ممکن بود. وقتی نیمار یا لیونل مسی یک بازیکن را دریبل میزدند، یک بازیکن دیگر از یوونتوس راه آنان را به راحتی میبست. بنابراین بازیکنان بارسلونا به سختی نزدیک دروازه یونتوس میشدند و البته مدافعان نیز موقعیتهای آبی و اناریها را خنثی میکردند.
یووه و قهرمانی اروپا
یوونتوس قهرمان لیگ ایتالیا، در خط دفاعی به صورت حرفهای عمل میکرد. بازیکنان این تیم در نگه داشتن توپ نیز خیلی خونسرد و آرام عمل میکردند اما قادر به خلق موقعیت نبودند؛ بنابراین در اواخر بازی کواردرادو محور بازی یوونتوس شد تا به بازی یوونتوس سرعت بیشتری ببخشد و تیم ایتالیایی بتواند موقعیتهایی را خلق کند. این بازیکن یک مهره بسیار ارزشمند و کلیدی برای آلگری و تیم یوونتوس است. در سراسر قاره اُروپا تیمهای زیادی وجود دارند که قادر هستند بازی زیبا و هجومی خوبی را بر اساس مهارتهای فردی بازیکنان نمایش دهند؛ اما وقتی بازی تیمی و هماهنگ در دستور کار یک تیم قرار بگیرد، یوونتوس بهترین عملکرد را از خود نشان میدهد.
هواداران یوونتوس و لیگ ایتالیا تا مدتها از این پیروزی لذت خواهند برد. اما تیم ایتالیایی باید سریعاً این پیروزی را فراموش کند و برای به دست آوردن جام لیگ قهرمانان تلاش بیشتری انجام دهد. یووه مهارت و عزم تیمی خود را به همگان نشان داد و خودش را به عنوان یک رقیب واقعی برای هر تیمی نشان داد. تیم پاریس سنت ژرمن نیز اگر مانند تیم ایتالیایی در کار تیمی و تدافعی اندکی بهتر عمل میکرد، شاید می توانست بارسلونا را مغلوب کند و به دور بعدی راه پیدا کند.
اما دلایل اُفت بارسلونا چیست؟
1. عدم صبر: آکادمی بارسلونا معروف به لاماسیا، بازیکنان بزرگی را به فوتبال جهان معرفی کرده است. ویکتور والدز، جرارد پیکه، ژاوی و آندرس اینیستا همگی سالها قبل در این آکادمی رشد کردهاند. اما در سال های اخیر مدیران صبر کمی از خود نشان دادهاند و از بازیکنان آکادمی به درستی استفاده نکردهاند. جرارد دلوفئو از این دسته بازیکنان است که علیرغم داشتن استعداد فوقالعاده، در بارسلونا حضور ندارد و فعلاً به صورت قرضی در تیم میلان بازی میکند.
2. نبود یک رهبر در زمین: پس از خداحافظی کارلوس پویول از بارسلونا، خط دفاع بارسلونا به شدت ضعیف شد و همچنین تیم رهبر خودش را از دست داد. آندرس اینیستا و لیونل مسی نیز از مدتها قبل در بارسلونا حضور دارند، اما فاقد ویژگی رهبری هستند و این همان خصوصیتی است که کارلوس پویول برای بارسلونا به ارمغان آورد، اما در حال حاضر کاتالانها این ویژگی را در تیم خود نمیبینند.
3. عملکرد نامطلوب خط هافبک: راکیتیچ ، آندرس اینیستا و سرخیو بوسکتس فصل گذشته عملکرد فوقالعادهای داشتند. مهارتهای آنان به بازی تیم تعادل میبخشید، اما آنان در این فصل در اکثر بازیها به میدان رفتهاند و در طول فصل از لحاظ بدنی اُفت زیادی کردهاند. اینیستا قدرت بازیسازی دارد، راکیتیچ انتقال توپ از دفاع به حمله را انجام میدهد و بوسکتس نیز در کارهای دفاعی مشارکت میکند. اگر فقط یکی از این بازیکنان در یک مسابقه غائب باشند، بقیه بازیکنان باید علاوه بر وظایف خود، تا حدودی وظایف بازیکن غایب را هم انجام دهند که با توجه به خصوصیات هر کدام، این امر مشکل به نظر میرسد. اگرچه بازیکنان ذخیره میتوانند تا حدودی این وظایف را انجام دهند، اما هیچکدام نمیتوانند مانند بوسکتس، راکیتیچ و اینیستا وظایف خود را در خط هافبک به بهترین نحو انجام دهند. در تابستان آینده مسئولان آبی و اناریها میتوانند با چند خرید منطقی جانشینان خوبی را برای خط هافبک به خدمت گیرند تا در مواقعی که این سه نفر در بازی حضور ندارند، تیم عملکرد مطلوبی داشته باشد. با بر طرف کردن این مسائل بارسلونا به زودی می تواند دوباره به قله فوتبال اُروپا
بازگردد.
دیدگاه تان را بنویسید