فرکی: برای تیم ملی قحطی مربی ایرانی شد
سرمربی سابق تیم فوتبال پیکان ضمن تشریح دلایل ناکامی این تیم در لیگ برتر، گفت: حالا که رویکرد فدراسیون فوتبال استفاده از مربی ایرانی در تیم ملی است، قحطی مربی آمده است.
خبرگزاری مهر: حسین فرکی از اواسط فصل گذشته به تیم فوتبال پیکان رفت و هدایت این تیم را برعهده گرفت. فرکی تا همین چند روز پیش روی نیمکت پیکان حضور داشت اما باخت این تیم به شاهین بوشهر باعث شد تا این مربی از سمتش کناره گیری کند. فرکی در گفتگو با دلایل ناکامی پیکان را در این فصل برشمرد و تاکید کرد که این تیم قطعا در لیگ برتر می ماند.
فرکی همچنین به پیشنهاد چند سال پیش فدراسیون به وی برای سرمربیگری در تیم ملی اشاره کرد و گفت: حالا که رویکرد استفاده از مربی داخلی در دستور کار است، قحطی مربی ایرانی شده است.
مشروح گفتگوی فرکی در ادامه می آید:
* خبرگزاری مهر- باوجود اینکه شما از سال گذشته هدایت پیکان را بر عهده گرفتید، اما این فصل در نتیجه گیری عملکرد خوبی نداشتید. فکر می کنید مهمترین دلایل ناکامی پیکان چه بوده است؟
-حسین فرکی: در ابتدای فصل همه چیز برای ما خوب پیش رفت ولی در ادامه اتفاقاتی افتاد که نتیجه خوبی را برای ما به همراه نداشت. بخش عمده ای از این اتفاق، مسائل اقتصادی است که اکثر باشگاه ها درگیر آن هستند. البته ما بیشتر درگیر بودیم. در کنار آن برنامه ریزی لیگ به ما آسیب زد چرا که پشتوانه انسانی زیادی هم نداشتیم. یکسری مسائل ما را بی انگیزه کرد و باعث شد از روند خوبمان دور شویم. تیمی هم که باخت های پیاپی بیاورد، شرایطش سخت تر می شود.
* آیا موارد دیگری هم بود که روی عملکرد پیکان و ناکامی اش تاثیرگذار باشد؟
- همانطور که گفتم برنامه ریزی لیگ یکی از علت ها بود. دو بازی ما در لیگ در شرایطی به تعویق افتاد که پیکان وضعیت خوبی داشت اما تغییر برنامه به نفع رقبایمان شد.
* منظورتان بازی با پارس جنوبی و تراکتور است؟
- بله. وقتی قرار بود با پارس بازی کنیم، بهترین شرایط را داشتیم و پارس هم در مقابل در بدترین شرایط بود. به خاطر مسائل امنیتی آن بازی را لغو کردند. بازی با تراکتور را هم به بهانه آلودگی هوا لغو کردند در حالی که تهران آن روز بهترین هوا را داشت. آن زمان تراکتور به خاطر سه باخت، شرایط بحرانی داشت و ما روی روند موفقیت بودیم. بعد از آن هم ۶ بازی خارج از خانه انجام دادیم که خستگی و نتیجه نگرفتن شرایط را بدتر کرد. ۱۸ روز نقل و انتقالات را از دست دادیم و در نیم فصل هم نتوانستیم بازیکنی بگیریم. برای همین صلاح دیدم از پیکان کنار بروم.
* شما در حالی با تیم های کم حاشیه پیکان و سایپا به موفقیت نرسیدید که در تیم های پرحاشیه و پرهوادارتری مثل فولاد و سپاهان توانستید قهرمان لیگ شوید. علت این تفاوت در عملکرد در چیست؟
- دو تجربه تلخ در پیکان و سایپا داشتم که هر دو وضعیت مشابه هم بود. من در تهران ساکن هستم و پیکان و سایپا هم تیم های استان خودمان است ولی آن توجهی که باید به این تیم ها بشود، نمی شود؛ شاید چون هوادار ندارند. پیکان و سایپا فوتبال را تحمیلی اداره می کنند. وقتی شرایط فراهم نباشد، هر مربی دیگری هم بیاید شاید هرچه تلاش کند ثمره اش نهایتا همین می شود که در لیگ بمانند. به تیم هایی مثل فولاد، سپاهان و یا سایر باشگاه های پرطرفدار به خاطر مردم توجه بیشتری می شود.
* در میانه این فصل صحبت از انتقال یکی دو بازیکن پیکان به باشگاه های دیگر سر و صدای زیادی کرد از جمله شهریار مغانلو. آیا این مسائل هم در عملکرد تیم پیکان تاثیرگذار بود؟
- در این فوتبال ما که اسمش حرفه ای است ولی در عمل آماتور، این اتفاقات می افتد و فضای مجازی هم به آن کمک زیادی می کند تا موضوعی معمولی را بزرگ جلوه بدهند. خیلی از بازیکنان ما ظرفیت ندارند. بازیکنان زیادی بودند که در فوتبال ایران مطرح شدند ولی خیلی زود به فراموشی رفتند چون ظرفیتشان جوابگو نبود. بازیکن هم جوان و احساسی است و با این مسائل ذهنش درگیر می شود. این نوع مذاکره با بازیکنان هیچ کجای دنیا مرسوم نیست. مذاکره باید با اصول باشد. من هم با جدایی مغانلو مخالفت کردم و این بازیکن هم ماندنی شد. ان شاءالله که پیکان در ادامه نتیجه بگیرد.
* آیا پیکان در لیگ برتر می ماند؟
- مطمئنم که می ماند.
* از این بحث بگذریم. ارزیابیتان از شرایط این روزهای فدراسیون و بلاتکلیفی انتخاب سرمربی تیم ملی چیست؟
- اتفاقاتی دست به دست هم داده است که باعث شده تیم ملی در کانون خبرها باشد. به خاطر حساسیت مردم هم حرف و حدیثها و نگرانی ها از تیم ملی به اوج رسیده است. یک نگرانی مربوط به نتایج تیم ملی در بازی های حساس پیش رو است و یک نگرانی هم مربوط به انتخاب سرمربی. تصمیم فدراسیون بر استفاده از سرمربی داخلی است. حرف و حدیث های زیادی هم برای هر دو گزینه (علی دایی و امیر قلعه نویی) پیش آمده است. این هم از بدشانسی مربیان ایرانی است؛ حالا که بعد از سال ها رویکرد فدراسیون استفاده از مربی داخلی است و گزینه خارجی در دستور کار نیست، قحطی مربی ایرانی آمده است. به هر حال امیدوارم زودتر برای تیم ملی تصمیم گیری شود. اگر سرمربی تیم ملی هم انتخاب شد، فدراسیون باید حمایت لازم را انجام بدهد.
* بحث انتخاب وحید هاشمیان هم به عنوان سرمربی مطرح شده است. آیا هاشمیان می تواند گزینه مناسبی برای تیم ملی باشد؟
- بله؛ وحید همه مراحل مربیگری را طی کرده است و قطعا آینده خوبی خواهد داشت. اما امیدوارم «مهره سوزی» نداشته باشیم و اتفاقاتی که در سال های قبل افتاده بود، تکرار نشود. مهمترین مسئله، حمایت رسانه هاست که می تواند کمک زیادی باشد.
* قهرمانی شما با فولاد و سپاهان در لیگ برتر بحث حضورتان در تیم ملی را به جای کارلوس کی روش مطرح کرده بود. آیا آن زمان با شما مذاکره جدی صورت گرفته بود؟
- بله بعد از جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل بود که علی کفاشیان (رئیس وقت فدراسیون فوتبال) با من در حضور یک شاهد صحبت کرد و برنامه چهار ساله ای از من خواست ولی خیلی ها دوست نداشتند این اتفاق رخ بدهد از جمله دوستان رسانه ای کارلوس کی روش و خود به خود همه چیز منتفی شد.
دیدگاه تان را بنویسید