خبرگزاری ایسنا: علی جنتی همچنین درباره برخی نظارتهای غیرکارشناسی بر آثار تجسمی که در گالریها بهنمایش درمیآیند و به پایین آمدن آثار از دیوار گالریها منجر میشود نیز گفت: شاید مواردی که به آنها اشاره میکنید، استثناء باشند، چون معمولا نگارخانهها و گالریها در سطح شهر، فعالیت خود را دارند و شخصی هم به آنها تعرضی نمیکند. این یک موضوع عام نیست، اما بهتر است که اگر قرار است چنین کاری انجام شود، موضوع با خود وزارت ارشاد مطرح شود و از ارشاد بخواهند که موضوع را با برگزارکننده حل کند و از او بخواهد آثار را از دیوار پایین بیاورد.
او که در جمع خبرنگاران سخن میگفت، در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا در جشن زادروز هنرمندان از نصرتالله وحدت که از او بهعنوان فعال سینمایی قبل از انقلاب یاد شد، تقدیر بهعمل آمد؟ تصریح کرد: هنرمندان، نویسندگان یا روزنامهنگاران ممکن است در مقطعی دچار لغزشهایی شده باشند. بسیاری از همین بازیگران برجسته کشور که ما آنها را تقدیر و تجلیل میکنیم، اگر به تاریخچه قبل از انقلاب آنها برگردیم، آیا فیلمهایشان قابل تأیید است؟ آنها در فضایی که برخی بهدنبال ترویج ارزشهای خودشان بودند و در برنامههایی حضور داشتند، اما بسیاری از آنها بعد از انقلاب، خودشان را با انقلاب تطبیق دادند و اینگونه نیست که ما بخواهیم همه را دفع کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری نمایشگاه آثار محمدرضا جوادی با عنوان «آهنگ آفتاب» در موزه هنرهای معاصر و انتقاد برخی هنرمندان نسبت به برگزاری این نمایشگاه در موزه، اظهار کرد: نمایشگاه عکسهای جوادی، وجاهت این را دارد که در موزه هنرهای معاصر برگزار شود. من در این نمایشگاه، صحنههای بسیار زیبایی را دیدم. انسان احساس میکند که خداوند این صحنهها را نقاشی کرده است. یک عکاس چیرهدست این صحنهها را انتخاب کرده و از آنها در سطوح مختلف عکسبرداری کرده است. در این نمایشگاه مجموعه بسیار ارزشمندی عرضه شده است.
جنتی همچنین به نمایش برخی از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر در کنار عکسهای جوادی نیز اشاره کرد و افزود: آثار موزه که در مخزن نگهداری میشوند، با در نظر گرفتن هوا و رطوبت مناسب مورد حفاظت قرار گرفته است؛ ولی برای عرضه و نمایش آنها جایی وجود ندارد. به همین دلیل، باید فضای وسیعی را ایجاد کنیم که آثار گنجینه در معرض دید عموم قرار گیرند. اگر این آثار در مخزن باشند، ارزشی ندارند. بسیاری از کشورها با اصرار بهدنبال این هستند که تعدادی از آثار گنجینهها را در کشورهای خود بهنمایش بگذارند.
مجید ملانوروزی - رییس موزه هنرهای معاصر - نیز درباره نمایش آثار جوادی و برخی انتقادها نسبت به این اقدام، گفت: اکبر عالمی و آقای حلیمی - نماینده وزیر علوم - مشاوران ما برای برپایی این نمایشگاه بودند. ممکن است برخی سلیقهها از این کانسپت خوششان نیاید، اما موزه هنرهای معاصر باید همه سلایق را در نظر بگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید