تسنیم:سید مجتبی موسوی مقدم در مطلبی در شبکه های اجتماعی نوشت:همیشه در نزدیکی های جشنواره فیلم فجر موج احساسات و هیجانات انقدر بالا می رود که نمیتوان هیچ بحث عقلانی را مورد بررسی قرار داد و بعد از اختتامیه جشنواره نیز حباب احساسات میترکد و دیگر کسی لزومی نمیبیند برای مطرح کردن این سوال که اساسا کارکرد جشنواره در این زمانه برای سینما ایران چیست ؟ با همین رویکرد خوب خواهد بود که چند سوال را مطرح کنیم و سعی در پیدا کردن جوابهای میدانی برای آن در طول برگزاری جشنواره پیش رو باشیم تا شاید به یک آگاهی جمعی مشترک دستیابیم. 1- مخاطبان جشنواره از کدام دسته اند ؟ بجز معدود افرادی که بلیطی از مکان معلوم الحالی نصیبشان میشود و سینما برایشان تا تفننی متفرعانه نباشد پا در آن نمیگذارند ، چه زمانی بهتر از جشنواره برای سینما رفتن این نوع افراد ، الباقی مخاطبان جشنواره اهالی و عشاق سینما هستند یعنی همان کسانی که درهر شرایطی به سینما خواهند رفت . فکر میکنید تعداد این مخاطبان چقدر است ؟ شما مخاطبان دیگری را سراغ دارید ؟ 2- زمانه ای بود که ما یادمان نمی اید اما میگفتند بعد از جشنواره فجر پمپاژ خبر های سینمایی در سراسر کشور
انجام می شد و احتمالا برای مخاطبان کلی سینما حظ فراوان داشت و اطلاعات متقن ، اما در این زمانه که قبل از کلید خوردن فیلم صفحه های مجازی آن راه می افتد و خبر ها نو به نو به دست مخاطبان می رسد آنچانی که دیگر فرصتی برای بوجود آوردن شایعه نمی ماند .کار کرد خبری جشنواره بسیار محدود و کم شده است .آیا خبری هست که اگر جشنواره برگزار نشود از دست میدهید ؟ 3- برای شما چقدر اهمیت دارد که فیلمی را در جشنواره ببینید یا بعد از جشنواره ؟ این سوال را که از خودتان یا اطرافیانتان بپرسید احتمالا چند جواب بیشتر دریافت نمیکنید و مهمترین دلیل علاقه به دیدن فیلم در جشنواره احتمال توقیف یا سانسور شدن فیلم است این دلیل متاسفانه تنها دلیل خاص فیلم دیدن در جشنواره است . دلیل خاص دیگری سراغ دارید ؟ 4- اگر شما یکی از عوامل فیلم باشید به چه دلیل دوست دارید فیلمتان در جشنواره حضور داشته باشد ؟ جواب بسیار واضح است احتمال دریافت سیمرغ ودر کانون توجهات واقع شدن ؛ بسیار خب چه دلیلی دارد فیلم ها اکران مردمی شود قبل از اکران عمومی ؟ چه دلیل دارد اینهمه هزینه سربار سینما کرد؟ هزینه ای که مسئولان میتوانند صرف ساخت حداقل یک سالن سینمایی کنند .
5- ایا شما تمام فیلم هایی که سیمرغ گرفته اند را تماشا میکنید ؟ اگر ملاک شما برای دیدن فیلم داشتن سیمرغ است چه نیازی است که فیلم را در جشنواره ببینید وقت و هزینه اضافی صرف کنید در حالی که تعداد محدودی فیلم سیمرغ میگیرند. در ضمن اگر فیلم های خوب را در جشنواره ببینید در طول سال چه خواهید دید ؟ مطرح کردن این نوع سوالات ذهن ها را به این واقعیت ترقیب میکند که در زمانه اکنون سیمرغ های جشنواره فجر دیگراهمیت برندی سابق خود را ندارد . حتی این کم اقبالی در میان خود اهالی سینما نیز دیده میشود. این که هر سال جشنواره را پر تمطراق تر برگزار کنیم دردی را دوا نمیکند . ستون خیمه جشنواره فیلم فجر ارزش و اعتبار سیمرغ هایش است ، سیمرغ هایی که در فروش ، اعتبار و حتی محبوبیت فیلم وعوامل اش تاثیر بسیار داشتند . سیمرغ هایی که در میان قهقه سرخوشانه اهالی سینما در کاخ و بر روی فرش قرمز جشنواره دارند ارزش و اعتبار خود را از دست میدهند. سیمرغ هایی که اعتبار خود را از زحمات بزرگان سینما بدست آورده اند ولی اکنون به دلیل نداشتن کارکرد اجتماعی در حال انقراض اند .
شاید تنها راه برای احیا این گونه نادر تغییر فرم برگزاری جشنواره فجر باشد .شاید!
دیدگاه تان را بنویسید