کاهش دید هویزه و سوسنگرد بخاطر حریق هورالعظیم +تصاویر

کد خبر: 840566

در روز‌های گذشته در بخش خارجی تالاب هورالعظیم آتش سوزی‌هایی صورت گرفت که دود غلیظ ناشی از آن سبب کاهش دید و سخت شدن تنفس در سوسنگرد و هویزه شد.

کاهش دید هویزه و سوسنگرد بخاطر حریق هورالعظیم +تصاویر

خبرگزاری فارس: مردم سوسنگرد و هویزه شب گذشته برای سومین روز پیاپی با مشکل جدیدی مواجه شدند که نفس کشیدن را برایشان دشوار کرده بود.

گسترش دود در بخش‌های از سوسنگرد و هویزه به قدری زیاد بود که منجر به کاهش دید در این شهر‌ها شد.

* آتش گرفتن نیزار‌های هورالعظیم در عراق

فرماندار دشت آزادگان در این باره می‌گوید: متأسفانه در روز‌های گذشته در بخش خارجی تالاب هورالعظیم آتش‌سوزی‌هایی صورت گرفت.

عبدالرضا سعیدی‌نیا اضافه کرد: آتش گرفتن نیزار‌های تالاب سبب ایجاد دود غلیظ در دشت آزادگان و هویزه شد.

وی با بیان اینکه این دود سبب کاهش دید شد، تشریح کرد: شب گذشته نفس کشیدن برای اهالی دشت آزادگان سخت بود و خوشبختانه با خاموش شدن این آتش وضعیت فعلی هوا در سوسنگرد عادی است.

به گزارش فارس، هورالعظیم بزرگ‌ترین تالاب خوزستان و یکی از بزرگ‌ترین تالاب‌های کشور است که یک سوم مساحت آن در خوزستان و دو سوم مساحت آن در کشور عراق است.

این تالاب از آب‌های اضافه رود کرخه و دویرچ و بخشی از آب‌های اضافه اروندرود تشکیل شده‌است. ژرفای این تالاب کم است، ولی تدریجاً در وسط آن به چند متر می‌رسد. سراسر هورالعظیم با نی پوشیده شده و مساحت مشخص شده توسط اداره کل محیط زیست خوزستان به عنوان تالاب حدود ۱۱۸۰۰۰ هکتار است.

نخستین ضربه در جنگ خلیج فارس به تالاب‌های بین النهرین زده شد، موقعی که آمریکا به آزاد سازی کویت از عراق اقدام کرد و از بصره به سمت بغداد حمله‌ای آغاز شد. در آن مقطع مردم جنوب عراق علیه صدام قیام کردند که به ناگاه آمریکا دست از سرنگونی صدام حسین برداشت و صدام علیه شیعیان عراقی وارد جنگ شد.

در این جنگ شیعیان به تالاب‌ها پناه بردند و صدام حسین دستور داد که کانالی به طول ۵۰ کیلومتر و عرض ۲ کیلومتر برای انتقال آّب تالاب به دجله حفر کنند. این بزرگ‌ترین ضربه‌ای است که بشر می‌تواند به اکو سیستم طبیعی منطقه بزند که تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد پس از حفر این کانال چگونه تالاب رو به خشکی رفت.

در کشور عراق ۲.۵ میلیون هکتار مساحت تالابی وجود دارد که تا سال ۲۰۰۰ هزار میلادی چیزی در حدود ۱.۵ تا ۲ میلیون هکتار از این تالاب‌ها خشک یا کاربری تالابی خود را از دست دادند. سازمان ملل در همان سال ۲ موضوع را به عنوان بزرگ‌ترین فاجعه زیست محیطی جهان معرفی کرد که یکی از آن‌ها خشکی تالاب‌های بین النهرین یا همان بخش خارجی تالاب هورالعظیم بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد