اصرار برای همه‌گیری کلبه‌های شناور در گیلان برای چیست؟

کد خبر: 832635

کارشناسان و فعالان محیط زیست معتقدند اجرای طرح کلبه‌های شناور در تالاب‌های گیلان بدون ارزیابی‌های زیست محیطی است و شنیده‌ها حاکی از حضور یک شرکت سازنده شناور‌های تفریحی و اعطای وام‌های کم بهره به بهانه توسعه گردشگری دلیل اصرار مسئولان در اجرای این طرح است نه ساماندهی به اوضاع گردشگری استان گیلان.

اصرار برای همه‌گیری کلبه‌های شناور در گیلان برای چیست؟

=خبرگزاری فارس: کارشناسان و فعالان محیط زیست معتقدند اجرای طرح کلبه‌های شناور در تالاب‌های گیلان بدون ارزیابی‌های زیست محیطی است و شنیده‌ها حاکی از حضور یک شرکت سازنده شناور‌های تفریحی و اعطای وام‌های کم بهره به بهانه توسعه گردشگری دلیل اصرار مسئولان در اجرای این طرح است نه ساماندهی به اوضاع گردشگری استان گیلان.

۱۹ خردادماه بود که گزارشی از افتتاح حدود ۲۰ کلبه شناور در تالاب بی‌نظیر استیل در خبرگزاری فارس منتشر شد.

همچنان طرح کلبه‌های شناور در تالاب استیل و حتی تالاب انزلی به بهانه توسعه گردشگری و با موافقت اداره محیط زیست استان گیلان در حال گسترش است.

کارشناسان محیط زیست معتقدند این کلبه‌های شناور حیات تالاب استیل، اولین ایستگاه فرود پرندگان مهاجر به ایران به مخاطره می‌اندازد و مدیرکل محیط زیست این استان ادعا می‌کند چنین طرحی، وضعیت نابسامانی که در طول چندین دهه در سطح تالاب‌های این استان را اتفاق افتاده ساماندهی می‌کند.

قربانعلی محمد پور مدیر کل محیط زیست استان گیلان چند روز پیش در رابطه با آخرین وضعیت تالاب انزلی اظهار داشته است: بر اساس برنامه‌های توسعه گردشگری در استان گیلان، توجه به تالاب انزلی نسبت به گذشته بیشتر شده است.

وی در ادامه این گفت: وگو در تشریح برنامه‌های توسعه گردشگری در این استان بیان داشته است: متاسفانه کلبه‌هایی که در اطراف تالاب انزلی فعالیت می‌کنند، فاضلاب‌های خود را به تالاب می‌ریزند و هیچ نظارتی نیز بر فعالیت این کلبه‌ها نمی‌شود که همین موضوع موجب آلودگی‌های زیست محیطی و همچنین نابودی زیستگاه‌های حیات وحش از جمله پرندگان مهاجر می‌شود.

وی بازسازی و ساماندهی کلبه‌های شناور را راه‌حل توسعه گردشگری در منطقه دانسته و گفته است: کلبه‌های شناور از بروز آلودگی‌های زیست محیطی جلوگیری می‌کند.

فردین نظیری پرنده‌شناس در این باره به خبرنگار فارس گفت: کلبه‌های شناور خطرش به مراتب برای تالابی مثل تالاب استیل بیشتر از شکار است.

وی با بیان اینکه در تالاب استیل بیش از ۴ هزار جفت پرنده جوجه‌آور زمستان گذرانی می‌کنند، اظهار داشت: پرندگان نایابی که به این تالاب می‌آیند قطعا با به مخاطره افتادن امنیت‌شان به دلیل حضور انسان، دیگر در این تالاب فرود نخواهد آمد چراکه این پرندگان جوجه‌آور بسیار حساس هستند و برای جوجه آوری منطقه‌ای را انتخاب می‌کنند که امنیت و آرامش کافی داشته باشد.

این پرنده‌شناس با اشاره به اینکه تا پیش از اجرای طرح کلبه‌های شناور این تالاب از یک امنیت نسبی برخوردار بود و سال‌ها به عنوان بزرگترین کلونی پرندگان در کشور شناخته می‌شد، گفت: وجود این کلبه‌های شناور، بی‌شک جوجه‌آوری پرندگان در این منطقه را متوقف می‌کند.

نظیری ابراز داشت: تعجب کارشناسان محیط زیست از این است که چطور چنین طرح ضد محیط زیستی را بالاترین مقام مسئول محیط زیست استان (مدیرکل محیط زیست استان) افتتاح می‌کند بدون اینکه یک طرح مطالعاتی در این زمینه انجام داده و یا استدلال منطقی برای اجرای این طرح بیاورد.

وی در خصوص ادامه اجرای طرح کلبه‌های شناور در تالاب انزلی نیز گفت: تالاب انزلی خود به خود در حال نابودی است و طرح کلبه‌های شناور شاید به سرعت نابودی کمک کند.

شنیده‌ها حاکی از این است که اصرار برای توسعه طرح کلبه‌های شناور به حضور پررنگ و معنادار یک شرکت سازنده شناور‌های تفریحی بازمی‌گردد که به بهانه احیای تالاب‌ها و گسترش بوم‌گردی در شهر‌های شمالی کشور به خصوص در استان گیلان اقدام به فروش کلبه‌های شناور کرده است و این شرکت در حالی بنا دارد در تمامی تالاب‌ها و آب‌بند‌های استان گیلان طرح کلبه‌های شناور را گسترش دهد که اصولا این شناور‌ها برای این زیست بوم جنوبی کشور طراحی شده است نه شمالی.

انتهای پیام/

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت