سیخ‌های کباب در انتظار صدور مجوز تّشی‌کُشی! +تصاویر

کد خبر: 712776

سازمان حفاظت محیط زیست در حالی برای شکار تشی در مناطق جنگلی، مجوز صادر می‌کند که نه آماری مبنی بر افزایش جمعیت این گونه ارائه می‌شود و نه مستندی از خساراتی که ادعا می‌شود این جونده به درختان جنگلی وارد کرده است.

سیخ‌های کباب در انتظار صدور مجوز تّشی‌کُشی! +تصاویر
خبرگزاری تسنیم: سازمان حفاظت محیط زیست در حالی برای شکار تشی در مناطق جنگلی، مجوز صادر می‌کند که نه آماری مبنی بر افزایش جمعیت این گونه ارائه می‌شود و نه مستندی از خساراتی که ادعا می‌شود این جونده به درختان جنگلی وارد کرده است. انتشار تصاویر کشتار تشی در فضای مجازی، اخیرا اعتراضاتی را به همراه داشته است. فعالان حیات وحش با اشاره به اینکه برخی از این تصاویر حکایت از صدور مجوز شکار تشی و حتی خرگوش از سوی سازمان حفاظت محیط زیست دارد، صدور پروانه شکار جانوران به منظور دفع آفت را مستلزم در دست داشتن آماری از جمعیت گونه مورد نظر و همچنین برآوردی از خسارات وارده توسط آن می‌دانند.
از آنجا که تصاویر منتشر شده در فضای مجازی حکایت از صدور پروانه شکار تشی در استان فارس دارد خبرنگار، در گفت‌وگویی با نبی‌الله مرادی، سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس، چرایی صدور مجوز شکار این گونه را جویا شد. مرادی درباره صدور مجوز شکار تشی در جنگل‌های استان فارس به تسنیم می‌گوید: تشی، جونده‌ای است که خصوصا در فصل گرما با جویدن پوست اکثر درختان جنگلی به ویژه بنه، سبب خشکی و نابودی آنها می‌شود. بنابراین در راستای تعدیل جمعیت حیات وحش و به منظور حفاظت از درختان جنگل ناگزیر هستیم در صورتی که جمعیت این گونه به بیش از حد معین برسد، مجوز شکار این گونه را صادر کنیم. وی با بیان اینکه مجوز شکار تشی در سال جاری هنوز صادر نشده است می‌گوید: سال گذشته تعدادی مجوز شکار تشی برای اقلیت‌های مذهبی صادر کردیم اما از آنجا که دارندگان این پروانه‌ها موفق به شکار نشده‌اند و جمعیت تشی با افزایش روبه‌رو شده سال جاری از سازمان حفاظت محیط زیست درخواست کرده‌ایم برای میرشکاران محلی هم پروانه شکار تشی صادر شود که اکنون منتظر تایید مسئولان ذی‌ربط سازمان هستیم. سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس، در پاسخ به این پرسش که آیا امکان زنده‌گیری و انتقال جمعیت مازاد تشی به مراکز نگهداری از حیات وحش تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد یا خیر می‌گوید: تنها راه کنترل جمعیت تشی استفاده از اسلحه است. این اظهارات ماجرای صدور مجوز شکار گراز در استان‌های شمالی کشور را برای اتباع خارجی، میرشکاران و اقلیت‌های مذهبی به بهانه دفع آفت از مزارع تداعی می‌کند. چرا که در هر دو مورد علی‌رغم پیگیری رسانه‌ها، آماری برای اثبات ادعای افزایش جمعیت قربانیان، اعلام نشده و مستندی مبنی بر خسارات وارده توسط این جانوران به مزارع یا جنگل‌ها ارائه نشده است. دو گونه جانوری حرام‌گوشت که شکارشان متقضایان بسیاری دارد و مسئولان محیط زیست افزایش جمعیت‌شان را بهانه‌ای برای صدور مجوز شکارشان اعلام می‌کنند اما فعالان و متخصصان حیات وحش باور دارند جمعیت گونه‌هایی چون تشی، خرگوش و گراز که طعمه اصلی گوشتخواران چون پلنگ، یوز، گرگ، سیاه‌گوش، کاراکال و خرس به شمار می‌روند در زیستگاه‌ها به شدت کاهش یافته و سبب شده گوشتخواران به منظور یافتن طعمه به مناطق مسکونی و گله‌های دام نزدیک شوند. تَشی به جوندگانی از زیرراسته تشی‌شکلان گفته می‌شود که دارای پوشش خاردار بر پشت خود هستند و از آن برای دفاع در برابر مهاجمان استفاده می‌کنند. جریمه شکار غیرمجاز تشی، اکنون برابر با هشتصد هزار تومان است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد