توصیه های محیط زیستی هنرمندان به سیاسیون

کد خبر: 637794

رضا کیانیان: محیط‌زیست را به عرصه‌ای برای طناب‌کشی تبدیل نکنید میترا حجار: امیدوارم روزی خبر اسکار محیط زیست را بشنویم

روزنامه ابتکار: دومین روز کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم با حضور رضا کیانیان و میترا حجار بازیگران سینما، امید علیزاده دبیر کمپین یک قطره آب، صدرا محقق روزنامه نگار، محمود رحمانی مستندساز و سیاوش صفاریان‌پور برنامه ساز علمی تلویزیون برگزار شد و در این کنفرانس رضاکیانیان در توصیه‌هایی به سیاستمداران در آستانه انتخابات گفت: آقایان اگر تنها برای قدرت دغدغه زیست محیطی ندارند بیایند و بگویند که برای محیط زیست چه برنامه‌ای دارند و روزنامه‌ها و رسانه‌ها پیگیر وعده‌های آنان باشند.
رضا کیانیان بازیگر سینما و فعال محیط زیست در اولین کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم در رابطه با نحوه آغاز فعالیت‌های محیط زیستی خود بیان کرد: سالیان سال است که دغدغه محیط زیست دارم و همیشه از شهر فرار می‌کنم و به طبیعت پناه می‌برم. در این گشت و گذارها صحنه‌های تخریب محیط زیست مرا به خود آورد و به طور جدی کار را برای حمایت از یوزپلنگ ایرانی آغاز کردم. بعد از آن برای دغدغه آب فعالیت کردم و بچه‌های ارومیه از من کمک خواستند تا صدای ارومیه را به سازمان ملل و همچنین بانک جهانی و تبعات و آثار تحریم بر روی محیط زیست ارومیه برسانم. من به دنبال آن بودم تا یک میلیون امضا جمع کنم اما تعداد آنها به یک میلیون و ۷۰۰ هزار امضا رسید. او در پاسخ به این سوال که آیا محیط زیست ایران به مرحله آخر زمانی نرسیده است، گفت: پروفسور کردوانی طوری صحبت می‌کنند که امید را از بین می برد. اگر آخر زمان شده پس چرا باید حرف بزنیم؟ پس بهتر است برویم و بمیریم. جهان که پایان نمی‌پذیرید.این بازیگر سینما با اشاره به مشکلات محیط زیستی در خوزستان گفت: درست که خوزستان در شرایط بحرانی به سر می‌برد و تصاویر زندگی مردم در خوزستان شبیه به فیلم‌های علمی تخیلی است، درست است که مردم نمی‌توانند نفس بکشند و برق و آب ندارند و ما آب و برق را به کشورهای دیگر صادر می‌کنیم، درست است که تبعات جنگ بردوش خوزستانی‌ها بوده و ما به آنها مدیونیم و برایشان کاری نمی‌کنیم، اما ایجاد ناامیدی مشکلی را حل نمی‌کند. حتما راهی برای حل این مشکل وجود دارد. کیانیان با اشاره به نقش دولتمردان در حل مشکلات محیط زیستی بیان کرد: یک نکته مهم این است که دولتمردان ما با اینکه زیاد از مردم حرف می زنند و مردم را خرج می‌کنند ولی بیشتر مواقع آنها را فراموش می‌کنند. البته در زمان انتخابات دوباره به یاد مردم می افتند. با این حال به این موضوع معتقدم که اگر مردم در حفاظت از محیط زیست خود شراکت نکنند، دولت نمی‌تواند به تنهایی کاری انجام دهد.
او افزود: روزگاری محیط زیست در نگاه بسیاری سوسول بازی بود، اما حالا به یک ضرورت تبدیل شده است چرا که ما موج تبعات تخریب محیط زیست را به وضوح می‌بینیم. آلودگی هوا را نفس می‌کشیم. ریزگردها نه تنها در خوزستان بلکه به تهران می‌آیند. کمبود آب را فریاد می‌زنیم. همه اینها باعث شده که دیگر دغدغه محیط زیست داشتن سوسول بازی نباشد بلکه آن را ضروری بخوانیم. کیانیان با اشاره به شعارهای محیط زیستی سیاست‌مداران در آستانه انتخابات گفت: باید به مسئولان بگوییم که محیط زیست را به عرصه‌ای برای طناب کشی تبدیل نکنند. آقایان اگر تنها برای قدرت دغدغه محیط زیستی ندارند بیایند و بگویند که برای محیط زیست چه برنامه‌ای دارند و روزنامه‌ها و رسانه‌ها پیگیر وعده‌های آنان باشند. این بازیگر سینما با تاکید بر بیان اقدامات محیط زیستی دولت به زبان مردمی گفت: چند وقت پیش با عیسی کلانتری دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه صحبت می‌کردم و او نیم ساعت درباره اقدامات انجام شده برای احیای دریاچه توضیح داد و من نفهمیدم چون تمام توضیحات فنی و کارشناسی بود. چه کار باید کنیم که بحث مردمی شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که کار بسیار ساده است. اتاق فکر از اصحاب رسانه و هنرمندان تشکیل دهید. کسانی که مردم زبانشان را می‌فهمند.
این بازیگر سینما گفت: اگر ما بتوانیم این فرهنگ را که همه کارها را از خود شروع کنیم در جامعه پایه گذاری کنیم مشکلات حل می‌شود. برخی می‌گویند ما آب کم مصرف کنیم که آب را صادر کنند، اگر دیگری جنایت می‌کند تو هم باید جنایت کنی؟ اگر من از خودم شروع کنم زبانم برای دیگران دراز است و می‌توانم مچ دیگران را بگیرم. تا زمانی که این فرهنگ در جامعه حاکم نباشد هیچ اتفاقی برای محیط زیست ایران نخواهد افتاد. کیانیان با اشاره به فعالیت محیط زیستی خود در فضای مجازی بیان کرد: ابتدا که صفحات اجتماعی را برای حمایت از محیط زیست راه اندازی کردم بیشتر، لایک مخاطبان را به همراه داشت. اما من می‌خواستم تعدادی پرسشگر تربیت کنم. جای خرسندی دارد که مخاطبان امروز پست‌های مجازی من به جایی رسیده‌اند که در نظرات با هم بحث می‌کنند.
نام سازمان حفاظت محیط زیست را به سازمان نظارت محیط زیست تغییر دهید
میترا حجار در ادامه این نشست درباره نحوه ورود به عرصه حمایت از محیط زیست گفت: محیط زیست در همه ما نهادینه است. یادم می‌آید که بچه بودم و وقتی که خانواده به پیک نیک می‌رفتند، دایی‌ام برای اینکه از شر ما بچه‌ها خلاص شود تابی به درختان می‌بست و من تنها کسی بودم که از سوار شدن بر این تاب خودداری می‌کردم و همه مرا مسخره می‌کردند. ۷ - ۸ سال پیش وقتی به ایران آمدم و از محیط زیست حرف می‌زدم هیچ کس برایش مهم نبود. او با اشاره به مشکلات زیست محیطی در خوزستان گفت: یک ماه و نیم در خوزستان زندگی کردم و باز هم به آنجا باز خواهم گشت. گرد و غبار سیلی ای بود که طبیعت به گوش مسئولان زد. مسئولان باید بدانید این طور نیست که یک کاری انجام دهید و به عواقب آن فکر نکنید. این بازیگر سینما با اشاره به مشکلات زندگی مردم در خوزستان گفت: وقتی که نبود آب به سه روز در هفته می‌رسد وضعیت بحرانی است. در خوزستان مردم وضعیت بدی دارند و بیماری بیداد می‌کند. زنان روستایی در روستاهایی جعبه های بزرگ خرما را برای روزی ۲ هزار تومان پر می‌کنند. یک دهکده ماهی گیری را که کشورهای دیگر میلیاردها برای آن خرج می‌کنند، ما خشک می‌کنیم.
او با اشاره به نقش دولت‌ها در تخریب محیط زیست گفت: انتقادهایی به دولت از سوی جناح‌ مقابل وارد می‌شود در حالی که مشکلات محیط زیستی ایران برای دولت یازدهم نبود و تمامی دولت‌ها متهم هستند. حجار در پاسخ به این سوال که به نظرش «آیا به دوره آخر زمانی نزدیک شده‌ایم؟» گفت: هورالعظیم استخر آب نیست که دوباره آن را پر کنید وقتی از بین می رود سال ها طول می کشد تا دوباره اکوسیستم آن به حالت اولیه باز گردد. آخرالزمانی محیط زیست نزدیک است. اگر تعلل کنیم ممکن است سال دیگر دیر باشد. حجار افزود: من در خوزستان بودم و ریزگرد و گرد و غبار را تجربه کرده‌ام. آنجا شما آخرالزمان را می‌بینید. او ادامه داد: اگرچه در مورد نیروگاه خورشیدی و اتفاقات خوب نیز اطلاع رسانی کرده‌ام اما اتفاقات بد در حوزه محیط زیست آنقدر زیاد است که نمود بیشتری دارد. امیدوارم که یک روز خبری همچون اسکار محیط زیستی داشته باشیم. این بازیگر سینما با انتقاد از عملکرد صدا و سیما در حوزه محیط زیست گفت: به عنوان کسی که ۷- ۸ سال ممنوع‌التصویر است، تلویزیون را در خانه و زندگی‌ام ممنوع کرده‌ام.
حجار همچنین در انتقاد به عملکرد سازمان محیط زیست افزود: سازمان حفاظت محیط زیست می‌گویند که ما ارگان نظارتی هستیم. اگر یک ارگان نظارتی هستید اسم این سازمان را به جای حفاظت محیط زیست، سازمان نظارت محیط زیست بگذارید. او گفت: بزرگترین اشکال سمن‌های ایران هدف است. مهم تر از هدف داشتن، مشخص کردن زمان برای رسیدن به هدف است. این بازیگر سینما از برنامه‌های محیط زیستی خود در آینده خبر داد و گفت: فروردین ماه کمپین زباله در شمال ایران را آغاز خواهم کرد. او از مردم خواست به کمپین #ماهی_قرمز_نخرید بپیوندند و گفت: صدای محیط زیست وقتی بیشتر می‌شود قدرتمان بیشتر می‌شود. نزدیک عید است و خرید ماهی قرمز بر طبق عادت افزایش پیدا می‌کند. این درخواست امروز من از مردم است که ماهی قرمز نخرند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد