عدم اجازه فعالیت معادن در حریم مناطق حفاظت شده
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از برگزاری کنفرانس سازمان ملل با موضوع پدیده گرد و غبارها در ایران خبر داد و گفت: تاکنون دو قطعنامه در سازمان ملل در این باره صادر شده و در حال حاضر برای مقابله با پدیده ریزگردها یک اراده بینالمللی شکل گرفته است.
خبرگزاری ایسنا: معصومه ابتکار در جمع خبرنگاران کرمانی گفت: تا کنون چندین جلسه در رابطه با مشکلات تالاب جازموریان در سازمان مرکزی و یک جلسه در استان کرمان برگزار کردیم و نتیجه این جلسات منجر به تدوین مطالعات احیای جازموریان شده است. به طوری که در حال حاضر مطالعات آن توسط جهاددانشگاهی تکمیل و به سازمان حفاظت محیط زیست کشور ارسال شد و بر این اساس نیز کارگروه ملی احیای تالاب جازموریان تشکیل شده است. وی تصریح کرد: با تعیین و تکلیف مساله برداشت بی رویه از آبهای زیرزمینی و سطحی، تامین حقآبه، تغییر الگوی کشت باید در جهت احیای تالاب جازموریان گام برداریم و دو استان کرمان و سیستان و بلوچستان که با موضوع جازموریان درگیر می باشند، با همکاری و همدلی به دنبال رفع این مشکل می باشند. وی اعلام کرد: 25 درصد از ریزگردهای داخلی در کشور از جازموریان برخواسته میشود و در کارگروه ملی این موضوع تعیین تکلیف میشود. ابتکار با بیان اینکه مطالعات طبیعت گردی با مطالعات گردشگری متفاوت است، عنوان کرد: مطالعات مناطق حفاظت شده خاص است، به گونه ای که مبنای کار ما در این مناطق حفاظت می باشد و تنها زمینه مشارکت مردم محلی و بخش خصوصی را برای بهره برداری از صنعت گردشگری می باشد. وی پروژه گردشگری بخش بافت را در کشور اولین طرح در این زمینه دانست و ابراز کرد: این طرح بر اساس مقررات سازمان حفاظت محیط زیست اجرایی میشود و طرحهای گردشگری بزرگ طبق قانون باید مورد ارزیابی دقیق و با حضور نمایندگان سایر دستگاهها در جلسه کمیته ملی طبیعتگردی بررسی و مصوب شود. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با ابراز امیدواری از اینکه این طرح بتواند الگویی برای سایر نقاط مشابه کشور که فرایندهای مطالعات و قانونی آنها طی شده است، اجرا گردد، افزود: در این طرح تأسیسات ساده گردشگری مناسب با شرایط منطقه مانند ایجاد بازارچههای محلی، کلبههای متناسب با اکوسیستم منطقه و همچنین فضاهای آموزشی گردشگری در راستای استانداردهای بینالمللی ایجاد میشود. ابتکار اعلام کرد: مطالعات و شناسایی کانون های گرد و غبار نیز مراحل نهایی خود را طی می کند، ضمن آنکه کانون های گرد و غبار استان کرمان شناسایی گردیده است. وی با اشاره به اینکه موضوع گرد و غبار و ریزگردها به پیشنهاد ایران و در دولت یازدهم در مجمع عمومی سازمان ملل بررسی شده است، اذعان کرد: تاکنون دو قطعنامه در سازمان ملل در این باره صادر شده و در حال حاضر برای مقابله با پدیده ریزگردها یک اراده بینالمللی شکل گرفته است. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از برگزاری کنفرانس سازمان ملل با موضوع پدیده گرد و غبارها در ایران خبر داد و گفت: در آخرین قطعنامه سازمان ملل مقرر شده است که اولین کنفرانس بینالمللی سازمان ملل در زمینه گرد و غبارها در ایران برگزار شود و این امر باعث می گردد که موضوع کانون های گرد و غبار خارجی که روی ایران تاثیر می گذارند، نیز بررسی گردد. وی از معادنی که در حریم مناطق حفاظت شده قرار دارند سخن به میان آورد و تصریح کرد: مجوز فعالیت به معادنی که در حریم مناطق حفاظت شده و یا مناطقی که در آینده حفاظت خواهند شد، قرار داشته باشند - بطور کل تحت هیچ شرایطی فعالیت هایی که اثر تخریبی دارد- نخواهیم داد. ابتکار طرح همیاران آب که توسط استاندار کرمان اجرا شده است، بهترین طرح دانست و عنوان کرد: این طرح برای استان کرمان بسیار ضروری و حیاتی می باشد و با توجه به تغییر اقلیم، مدیریت منابع آب در استان کرمان با این طرح بسیار خوب صورت گرفته است.
وی به طرح آمایش سرزمین اشاره و عنوان کرد: همه طرح ها، برنامه ریزی ها و ... که در طرح آمایش سرزمین مطرح میشود باید الزامات زیست محیطی در آنها لحاظ شده باشد. ماهیت زیست محیطی ماهیت دست و پا گیر نمی باشد و در همه نقاط دنیا ضوابط زیست محیطی اجرا می گردد.
دیدگاه تان را بنویسید