با ۱۰ درصد هزینه انتقال، مشکلات آب آشامیدنی خوزستان حل میشود
موضوع انتقال آب برای مصارف غیر شرب توسط دولت های مختلف انکار می شد ولی در روزهای گذشته تصویر مصوبه محرمانه دبیر هیئت دولت این موضوع را افشا کرد.
سرویس اجتماعی فردا؛ رسول عوده زاده: هنگام سخنرانی حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان استان خوزستان به مصوبه محرمانه اخیر هیات دولت درباره انتقال آب خوزستان اعتراض کردند .
اعتراض نمایندگان خوزستان به یک نامه محرمانه ای بود که دبیر هیأت دولت در آن خطاب به وزراء جهادکشاورزی، نیرو و بانک مرکزی دستور داده تا شرایط لازم برای انتقال آب از سرچشمه های استان خوزستان را فراهم کنند. این اعتراض منجر به واکنش های مختلفی در میان مردم و مسئولان شده است .
نمایندگان استانهای خوزستان و چهارمحال و بختیاری سپس خطاب به حسن روحانی در نامهای خواستار لغو مصوبه هیئت دولت درباره انتقال آب این استان ها شدند .
در این نامه نمایندگان استانهای خوزستان و چهارمحال و بختیاری اعلام کردند: انتقال آب علاوه بر این که غیرکارشناسی و غیرمنطقی است، خیانت بزرگی به مردم دو استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری خواهد بود و چالشهای زیست محیطی و نابودی این استانها را در بر خواهد داشت .
این نامه خطاب به رئیس جمهور تصریح کرده است: نمایندگان مردم استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری از حضرت عالی تقاضا داریم با دستور صریح لغو مصوبه ظالمانه هیئت دولت جلوی تخریب بیش از پیش این دو استان محروم و تنشهای اجتماعی ناشی از این تصمیم اشتباه را بگیرید .»
با 10 درصد هزینه انتقال آب، مشکلات آب آشامیدنی خوزستان حل می شود
نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از ادوار گذشته مجلس تاکنون موضوع جلوگیری از انتقال آب از سرچشمه رودهای خوزستان از دغدغه نمایندگان استان بود، اظهار کرد: برخی از نمایندگان غیر خوزستانی که به مسائل ملی و زیست محیطی اهمیت می دادند، مخالف انتقال آب از سرشاخه ها هستند چراکه خسارت های آن به کشور برگشت ناپذیر است .
حجت الاسلام و المسلمین مجید ناصری نژاد گفت: موضوع انتقال آب برای مصارف غیر شرب توسط دولت های مختلف انکار می شد ولی در روزهای گذشته تصویر مصوبه محرمانه دبیر هیئت دولت این موضوع را افشا کرد .
وی با بیان اینکه مخفی کاری در این پروژه حساسیت ها را افزایش می دهد، عنوان کرد: حقیقت باید به مردم گفته شود تا دولت را همراهی کنند اما حرف زدن با عمل کردن متفاوت باشد، منجر به کینه توزی مردم از یکدیگر و افزایش اختلاف و افتراق در جامعه می شود .
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان افزود: ما از دولت خواسته ایم در این زمینه شفاف عمل کند. دولت حتی اگر به دنبال انتقال آب شرب است باید به این توجه کند که با 10 درصد هزینه این انتقال می تواند مشکلات آب آشامیدنی خوزستان را به صورت کامل حل کند .
حجت الاسلام ناصری نژاد با اشاره به اهمیت تامین آب طرح 550 هزار هکتاری اظهار کرد: میلیاردها تومان از سرمایه کشور در این طرح هزینه شده و اگر تامین آب این طرح با مشکل مواجه شود به معنی حیف و میل بیت المال است .
وی با اشاره به مهاجرت بسیاری از خوزستانی ها به حاشیه برخی از شهرها گفت: مهاجرفرست بودن خوزستان و مهاجر پذیر بودن آن استان ها نشان از کیفیت زندگی در این استان ها است و اولویت برای توسعه و محرومیت زدایی هم مشخص است .
نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به خشکی تالاب های خوزستان افزود: خشکی این تالاب ها به دلیل کمبود آب است که مشکلات بزرگی مانند ریزگردها را به وجود آورده است. این انتقال آب نشان از نفوذ برخی لابی های قدرتمند ملی است که نگاه سطحی به مسائل دارند .
مصوبه محرمانه طرحهای انتقال آب دولت را لغو میکنیم
نماینده مردم اهواز در مجلس با اشاره به مصوبه هیئت دولت برای اجرای طرح های انتقال آب گفت: ما ساکت نخواهیم نشست و به صورت جدی در پی لغو این مصوبه هستیم .
جواد کاظم نسب الباجی با اشاره به نامه محرمانه دولت برای اجرای طرحهای انتقال آب اظهار کرد: نامه و یا مصوبه محرمانه نوشتن برای جلوگیری از اعتراضات مردم و نمایندگان خوزستان بوده است .
وی افزود: ما چندین جلسه با چیتچیان، وزیر نیرو داشتیم که وی در جلسه اعلام کرد ما هیچ پروژهای را شروع نخواهیم کرد و آغاز کار ما به اجازه محیط زیست بستگی دارد .
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: ولی متاسفانه وی با استانهای دیگر صحبتهای دیگری را بیان میکند اخیرا در این زمینه نشستی داشته و مصوبهای را نوشتند که نخست خلاف قانون است چراکه به هیچ وجه نباید محرمانه باشد و دوم اینکه این مصوبه حرکتی بسیار ناخوشایند است .
وی اضافه کرد: در ابتدا برای هر پروژهای به این بزرگی باید مبدأ و مقصد، میزان آلایندگی، محیط زیست و نیز برنامههای اقتصادی مملکت را در نظر داشته و سپس مصوبه نوشته شود .
الباجی با بیان اینکه اکنون ما در خوزستان آب شرب نداریم عنوان کرد: اگر از مسئله آب مورد نیاز کشاورزی و صنعتی در استان گذر کنیم دولت حتی نتوانسته آب شرب را برای مردم خوزستان تامین کند به طوری که مردم استان در اکثر نقاط حتی در کلانشهر اهواز با مشکل آب شرب مواجه هستند بنابراین اختصاص این همه اعتبار برای استانی دیگر دور از انصاف است .
وی افزود: با استانی که همه چیزش را در خدمت مملکت اسلامی قرار داده و هشت سال دفاع مقدس را تحمل و حتی اخیرا شهدای مدافع حرم را به انقلاب تقدیم کرده و به گفته امام راحل دینش را به اسلام ادا کرده نباید این گونه با نامهربانی رفتار کنند .
نماینده مردم اهواز در مجلس تصریح کرد: بعد از دیدن نامه، اعتراضمان را به آقایان روحانی، نهاوندیان و نوبخت اعلام کردیم و گفتیم که «حرکت شما منصفانه نیست و نباید این کار را میکردید» هر چند که ما خواهان این نوع برخورد نبودیم ولی نوع اقدامشان سبب چنین اعتراضی از جانب ما شد .
استاندار اگر توان لغو این مصوبه دولت را ندارد باید استعفا بدهد !
نماینده مردم اهواز، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی گفت: مصوبه محرمانه دولت برای انتقال آب از خوزستان باید لغو و استاندار اگر توان لغو این مصوبه دولت را ندارد باید استعفا بدهد .
علی ساری اظهار کرد: وضعیت استان بسیار بحرانی است و مدام می شنویم که مصوبات مختلفی برای انتقال آب می آید و وقتی صحبت می کنیم دولت اعلام می کند که اینطور نیست. چند روز پیش مصوبه جدیدی برای انتقال آب از سوی دولت صادر و برچسب محرمانه هم خورده بود، وقتی از دولت اعتباری تقاضا داشتیم بی پولی را بهانه کردند ولی برای انتقال آب در این مصوبه وزیر نیرو مکلف به انجام امور و تأمین اعتبار می شود .
وی در ادامه با تأکید بر اینکه چنین مصوبه ای یعنی حمایت همه جانبه از سوی دفتر ریاست جمهوری برای انتقال آب گفت: شخص رئیس جمهور به استان خوزستان سفر کرده و وضعیت بحرانی این استان را مشاهده کرده است .
نماینده مردم اهواز، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یک نامه هشت صفحه ای به اتفاق کاظم نسب دیگر نماینده اهواز را به منظور رد و تأیید نکردن انتقال آب از خوزستان تقدیم رئیس جمهور کردیم که منطبق بر پژوهش های علمی و آن هم نه از سوی دفتر من بلکه از سوی گزارش های اعلامی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی بود .
ساری ادامه داد: در این نامه با گزارش های علمی ثابت شده که انتقال آب از خوزستان نه اقتصادی است، نه به صرفه و عملا خیانت به یک منطقه است که استانی را به خاطر اجرای طرح های صنعتی و کشاورزی یک استان دیگر خشک کنند .
وی تأکید کرد: همیشه اعلام می شود که آب خوزستان تنها برای مصرف شرب منتقل می شود ولی اگر بر اساس مصرف آب معمولی یک انسان و با درنظر گرفتن جمعیت موجود یک استان محاسبه کنند، متوجه می شوند این انتقال ها برای مصرف شرب نبوده است .
وی عنوان کرد: اینکه حق آبه تالاب ها را رعایت نمی کنند واقعی بوده و بارها به همراه مسئولان محیط زیست طی بازدیدهای میدانی این مسئله را به اثبات رسانده ایم. ثابت شده که اکثر قسمت های تالاب خشک شده و اگر جایی آب هست در واقع زه آب نیشکر بوده و حق آبه تالاب نیست .
قول رئیس جمهور؛ مصوبه انتقال آب لغو می شود
نماینده مردم آبادان گفت: رئیس جمهور قول داد موضوع انتقال آب به زاینده رود را پیگیری کرده و در صورتی که مصوبه برای انتقال آب به غیر از شرب باشد لغو خواهد شد .
جلیل مختار، با اشاره به صحبت های روز گذشته مجمع نمایندگان خوزستان با رئیس جمهور گفت: پس از اعتراض مجمع نمایندگان خوزستان به رئیس جمهور در صحن علنی مجلس زمان خروج رئیس جمهور از صحن نیز با ایشان در خصوص موضوع انتقال آب از خوزستان صحبت کردیم .
نماینده مردم آبادان در مجلس ادامه داد: مقرر شده در این هفته شورای آب با حضور مجمع نمایندگان خوزستان در دفتر وزیر نیرو تشکیل شود .
وی با تاکید بر اینکه ما خواستار لغو مصوبات مربوط به انتقال آب هستیم گفت: نمایندگان با انتقال آب به منظور شرب مخالف نیستند.
نماینده مردم آبادان با اشاره به بحران آب در استان خوزستان گفت: مرداد ماه امسال در کنار اروند کنار مردم تحصن کردند. بی آبی و شوری آب از مشکلات مردم خوزستان است .
وی تصریح کرد: آقای رئیس جمهور قول داد که موضوع را پیگیری می کند و اگر مصوبه ای برای انتقال آب به غیر از آب شرب در شورای آب به تصویب رسیده باشد لغو خواهد شد .
مختار افزایش ریزگردها، خشکی هورها و بحران های محیط زیستی را از نتایج انتقال آب از کارون عنوان کرد .
انتقال آب، نگرانی مردم شده است
مردم خوزستان می پرسند؛ به راستی اگر خوزستان، آبی دارد چرا برای مصرف معمولی و شرب مردم در اهواز و دیگر شهرهای این استان اختصاص نمی یابد؟ همزمان کشاورزان خوزستان نیز می گویند اگر استان آبی دارد چرا مانع بسیاری از کشاورزی ها در استان به دلیل کم آبی می شوند؟ مردم و نمایندگان استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری در کنار مقامات سازمان محیط زیست با انتقال آب کارون مخالف هسند و اجرای این طرح تنها منجر به ایجاد اختلاف میان بخش های مختلف مردم ایران می شود که اقدامی نادرست است .
در این باره می توان چند سوال را مطرح کرد: چرا هیات دولت با وجود مخالفت ها در خوزستان و چهارمحال و بختیاری و سازمان حفاظت محیط زیست، مصوبه ای درباره اجرای انتقال آب از جنوب غربی ایران صادر کرده است؟ آیا این موضوع منجر به بی اعتمادی مردم دو استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری نمی شود؟ دلیل اصرار دولت بر انتقال آب کارون از سرچشمه های آنها در قالب طرح بهشت آباد و با استفاده از کانال کشی با وجود هشدارها و مخالفت ها چیست؟
دیدگاه تان را بنویسید