نجات ۲ توله پلنگ گرفتار در یک استخر +تصاویر
رئیس حفاظت محیط زیست حاجیآباد استان هرمزگان گفت: ۲ توله پلنگ که در استخر کشاورزی بُندون فارغان این شهرستان گیر افتاده بودند، با همکاری مردم و یگان حفاظت نجات یافتند.
دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: رئیس حفاظت محیط زیست حاجیآباد استان هرمزگان گفت: ۲ توله پلنگ که در استخر کشاورزی بُندون فارغان این شهرستان گیر افتاده بودند، با همکاری مردم و یگان حفاظت نجات یافتند.
به گزارش روابط عمومی محیط زیست استان هرمزگان، روز گذشته اهالی روستای بندون فارغان واقع در حاشیه منطقه حفاظت شده «هماگ» در شهرستان حاجی آباد هرمزگان در تماس با سرمحیط بانی فارغان اعلام کردند دو توله پلنگ در استخر کشاورزی سقوط کرده و گرفتار شده اند.
شاهمراد جعفری، رئیس حفاظت محیط زیست حاجی آباد افزود: به دنبال دریافت این گزارش محیط بانان عازم محل مورد شده و با همکاری مردم محلی هر دو توله پلنگ را از دورن استخر بیرون کشیدند. توله پلنگ ها پس از رهایی از استخر به سمت ارتفاعات گریخته و به زیستگاه خود بازگشتند.
به گفته وی این پلنگ ها از نوع پلنگ آسیایی بوده که در معرض خطر انقراض به شمار میروند.
نکته حائز اهمیت در این رخداد همکاری خوب مردم محلی و اطلاع رسانی به موقع آنهاست، درحالیکه مردم محلی همواره پلنگ ها را عامل خسارت به احشام خود دانسته و درصدد ازبین بردن آنها هستند. متاسفانه محیط بانان تنها موفق به تصویر بردرای از یکی از توله پلنگ ها شده اند.
شکارگاه بُندون فارغان یکی از مناطق حفاظت شده هماگ استان هرمزگان است.
منطقه حفاظت شده هماگ با بیش از ۱۰۰ هزار هکتار وسعت درشمال بندرعباس و قسمت جنوبی شهرستان حاجی آباد قرار گرفته است.
این منطقه در سال ۸۹ به عنوان منطقه حفاظت شده به ثبت ملی رسید و زیستگاه انواع حیوانات و پرندگان از جمله قوچ ومیش، کل وبز، پلنگ، گربه وحشی، کفتار، شغال، روباه، هما، تیهو و کبک است.
شهرستان حاجی آباد در۱۷۰کیلومتری شمال بندرعباس مرکز استان هرمزگان قرار دارد.
پلنگ بزرگترین گربه سان ایران (در حال حاضر) با جثه ای بزرگ که طول بدن آن تا ۱۶۰ سانتی متر و گاهی تا ۱۸۰ سانتی متر و وزن آن حدود ۳۵ تا ۹۰ کیلوگرم است . بدن این گربه سان به طور نسبی دراز و باریک و دست ها و پاهای قوی آن با پنجه ها و ناخن هایی بزرگ و گوش های کوتاه و مدور و دم دراز که طول آن از نصف طول بدنش بیشتر است و دسته خالهای گل مانند در همه جای بدن و دم ، دست ها و پاها پراکنده شده است. در ایران در بیشتر مناطق کشور از جمله ارتفاعات البرز تا تپه ماهورهای کویر مرکزی هر جا که طعمه مناسب وجود داشته باشد ، زندگی می کنند. پراکنش جهانی آنها شامل آفریقا و آسیا است. این گونه جزء گونه های در معرض خطر انقراض endangered محسوب می شود.
دیدگاه تان را بنویسید