فروش گوشت گراز ۸۰ هزار تومان در تهران! +تصاویر

کد خبر: 541234

شکار گزار که بیشتر به‌عنوان یک تخلف زیست‌محیطی از آن یاد می‌شود این روزها ابعاد اجتماعی به خود گرفته است به‌طوری‌که گوشت این حیوان به‌رغم ممنوعیت باقیمت ۸۰هزار تومان به فروش می‌رسد.

فروش گوشت گراز ۸۰ هزار تومان در تهران! +تصاویر
خبرگزاری مهر: گراز و یا همان باغبان طبیعت نام موجودی است که در سال‌های اخیر به بهانه‌های مختلف مورد هجمه قرارگرفته است تا هرروز شاهد کاهش جمعیت این‌گونه مؤثر در چرخه طبیعت باشیم. اهمیت این‌گونه در حفظ جنگل‌های بلوط در کنار سنجاب زاگرسی تا جایی است که از گراز به‌عنوان باغبان طبیعت یاد می‌شود به‌طوری‌که اگر گراز شخم نزند و سنجاب بلوط نکارد روزگار جنگل‌های زاگرس هرروز وخیم‌تر می‌شود و نمود کاهش جمعیت این دو گونه را در وضعیت کنونی این جنگل‌ها می‌توان دید.
گوشت گراز
این زیستمند به‌وسیله پوزه و دندان‌های نیش بلند خود خاک را زیرورو کرده و علاوه بر پوک کردن، هوادهی و دفن بذر گیاهان، تعداد زیادی از لاروهای حشرات مضر را نیز نابود می‌کند و این در حالی است که در فصل زمستان نیز با کنار زدن برف‌ها، مواد غذایی مناسبی را در اختیار علف خواران و پرندگان قرار می‌دهد. در حقیقت این حیوانات یکی از پاک‌کننده‌های مفید محیط به شمار می‌روند که به‌صورت طبیعی بسیاری از آفات موجود در طبیعت را از نیز بین می‌برند. بر اساس تحقیقات به‌عمل‌آمده گرازها فواید دیگری در حوزه‌ حفظ تعادل بوم‌سازگان، به‌ویژه ازنظر بهبود و آماده‌سازی خاک برای رویش گیاهان جدید، پخش و دفن بذر میوه‌ها داشته و بچه گرازها خود یکی از طعمه‌های مطلوب شکار برای جانداران بزرگ جثه تر در زنجیره‌ غذایی چون پلنگ، یوز، شیر، عقاب و گرگ محسوب می‌شوند.
گوشت گراز
به‌رغم جمیع مزایایی که این‌گونه دارد متأسفانه اهمیت آن کمتر موردتوجه قرار می‌گیرد به‌طوری‌که هرروزه شاهد آمار رو به افزایش شکار و یا تلفات گراز در جنگل‌های زاگرس و لرستان هستیم که در آخرین پرده از مشکلات این‌گونه شکار و فروش گوشت آن حالا مسئله‌ساز شده است. مهرداد فتحی بیرانوند در سخنانی اظهار داشت: متأسفانه طی چند سال اخیر در بسیاری از استان‌های غربی کشور که دارای تنوع زیستی مناسبی در برخورداری از انواع پستانداران و گربه‌سانان هستند بسیاری از شکارچیان به این استان‌ها روانه شده و استان لرستان نیز از این هدف بی‌نصیب نمانده است. وی ادامه داد: بسیاری از شکارچیان مجاز و غیرمجاز از استان‌های دیگر برای شکار این حیوانات وارد لرستان می‌شوند. فتحی بیرانوند بابیان اینکه شکار گراز یکی از موارد موردعلاقه این شکارچیان محسوب می‌شود گفت: ما در سازمان حفاظت محیط‌زیست مجوز شکار گراز را فقط برای اقلیت‌های دینی مانند کلیمی، مسیحی و ارامنه صادر می‌کنیم و برای همه فرق اسلامی طبق قانون اساسی که بر اساس قرآن کریم وضع‌شده ممنوع و حرام می‌دانیم.
گوشت گراز
این سخنان مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست لرستان در حالی مطرح می‌شود که چند سالی است مصرف گوشت گراز در بین برخی مردم باب شده و پرونده‌هایی نیز در این زمینه موجود بوده که گراز به‌عنوان سبد غذایی خانواده‌ها استفاده می‌شود. فتحی بیرانوند در این رابطه گفت: این امر زنگ خطر را به صدا درآورده و از همه بدتر سود ناشی از تجارت این حیوان بوده که طبق اعتراف متخلفی که هفته گذشته دستگیرشده بود این گوشت را کیلویی ۸۰ هزار تومان در تهران به فروش می‌رسانند. وی بابیان اینکه محیط‌زیست لرستان تا جایی که توانسته با این معضل مبارزه کرده است گفت: اما محیط‌زیست به‌تنهایی و با توجه به تبدیل‌شدن به یک معضل اجتماعی نمی‌تواند آن را ریشه‌کن کند. مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست لرستان گفت: در این راستا از علما و مسئولان قضایی، انتظامی، ستاد مبارزه با قاچاق، گمرک، اداره راه و...... درخواست داریم تا هرچه زودتر با این پدیده زشت و غیردینی مبارزه کنند. بنابراین گزارش هفته گذشته چند شکارچی که اقدام به شکار گراز در لرستان کرده بودند توسط محیط‌زیست دستگیر شدند. علیرضا رحیمی رئیس منطقه حفاظت‌شده سفیدکوه خرم‌آباد در این رابطه گفته است: در پی گزاراشات واصله مبنی بر ورود ۵ شکارچی متخلف در منطقه بابا عباس خرم‌آباد، یگان اجرایی محیط‌زیست سفیدکوه خرم‌آباد فوراً" به منطقه اعزام شدند. وی ادامه داد: متأسفانه شکارچیان متخلف اقدام به شکار یک رأس گراز نر (تاک) با اسلحه مجاز دولول شکاری کرده بودند. رحیمی افزود: یگان اجرایی منطقه پس از برخورد با متخلفان ۵ متهم را به همراه لاشه گراز و همچنین اسلحه مجاز شکاری دستگیر و پرونده متخلفان به دادستانی خرم‌آباد معرفی شد. وی یادآور شد: با توجه به حکمی که از سوی رئیس‌کل دادگستری استان ۲ ماه پیش به همه دادگستری‌های استان ابلاغ‌شده بود، اسلحه متخلفان به همراه مجوز سلاح به نفع دولت ضبط و باطل شد. رئیس منطقه حفاظت‌شده سفیدکوه خرم‌آباد عنوان کرد: طبق آخرین مصوبه صید و شکار شورای عالی محیط‌زیست جریمه شکار هر رأس گراز وحشی مبلغ ۸۰۰ هزار تومان است که از متخلفان اخذ می‌شود. رحیمی بیان کرد: متأسفانه در بین برخی مردم کشور مصرف گوشت گراز باب شده و این در حالی است که پروانه شکار گراز برای اقلیت‌های دینی (کلیمی و مسیحی و ارامنه) صادر می‌شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت