خبرگزاری تسنیم: رئیس قوه قضائیه با ابراز تأسف از اقدامات برخی نامزدها در جریان مناظرهها و سخنرانیها و همجه به نهادهای انقلاب اسلامی از جمله قوه قضائیه گفت: برای مصالح نظام سکوت اختیار کردهام اما در زمان خود آنچه را که باید گفت خواهم گفت.
به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیتالله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تسلیت جان باختن تعدادی از هموطنان در حادثه زمینلرزه خراسان شمالی و ابراز همدردی با بازماندگان و مصدومان این حادثه تصریح کرد: از همه مسئولان و دستگاههای ذیربط میخواهیم که در اسرع وقت امکانات لازم برای حادثهدیدگان و مایحتاج ضروری بهویژه برای ساکنان نواحی سردسیر در مناطق زلزلهزده را فراهم کنند.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در روز جمعه 29 اردیبهشت، انتخابات را مهمترین مسئله روز کشور دانست و اظهار کرد: انتخابات در جمهوری اسلامی نماد همبستگی، آزادی، اعتماد ملی و اقتدار و امنیت کشور است لذا برای همه مردم و نظام جمهوری اسلامی امری سرنوشتساز به شمار میآید.
آملی لاریجانی با بیان اینکه حضور پای صندوقهای رأی موجب ارتقای هرچه بیشتر امنیت ملی و افزایش توان جمهوری اسلامی برای مقابله با توطئههای دشمنان خواهد بود، مشارکت حداکثری را وظیفه دینی و ملی خواند و افزود: مطمئنیم که ملت شریف ایران با آن بصیرت، فهم و بینش همیشگی خود، بار دیگر حماسهای ماندگار خواهند آفرید، بر این اساس از همه میخواهیم که برای استمرار و ارتقای هرچه بیشتر اقتدار و امنیت کشور و مأیوس ساختن دشمنان، پای صندوقهای رأی حضور پیدا کنند و بار دیگر وظیفه خود را بهعنوان یک عمل عبادی و در راستای تحقق اهداف و ارزشهای ملی و دینی ایفا کنند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به موضوع تشخیص اصلح بهعنوان یکی از مهمترین وظایف مردم در جریان انتخابات ریاست جمهوری، خاطرنشان کرد: افرادی حسب تشخیص شورای نگهبان واجد شرایط نامزدی ریاست جمهوری معرفی شدند که باید از میان آنان فرد اصلح را تشخیص داد و در این راستا علاوه بر سوابق، توجه به رفتار و گفتار کاندیداها از زمان اعلام نامزدی توسط شورای نگهبان تا به امروز نیز، موضوع بسیار مهمی است که در تشخیص اصلح مؤثر است.
آملی لاریجانی گفت: متأسفانه برخی از نامزدها بهگونهای عمل کردند که گویی اپوزیسیون نظام هستند و در جهت سیاهنمایی و زیرسؤال بردن نهادهای قانونی نظام گام برداشتند که مطمئناً چنین اقدامی خلاف مصالح ملی است.
رئیس دستگاه قضا با یادآوری اصل 115 قانون اساسی و برشمردن شرایط کاندیداهای ریاست جمهوری، "تقوا" را یکی از اساسیترین شروط در این اصل دانست و اظهار کرد: اصل و اساس حکومتداری اسلامی، تقواست و اگر کسی تقوا نداشته باشد چه در عرصه داخلی و چه در مواجهه با دشمنان هرگونه فسادی از سوی او محتمل است، بر این مبنا باید با دقت در رفتار و گفتار نامزدها و اطرافیانشان ببینیم که کدامیک تقوای بیشتری دارد.
آملی لاریجانی با ابراز اینکه شاخصهای تشخیص ارجح و اصلح، متعدد است، تصریح کرد: از جمله مهمترین شاخصها همراهی با گفتمان انقلاب اسلامی است. باید به کسانی رأی بدهیم که این گفتمان را بیشتر دنبال میکنند، نه کسانی که برای جمع کردن چند رأی ممکن است با مروجین ابتذال هم همراهی کنند. چنین کسانی برای جمهوری اسلامی هیچ کاری انجام نخواهند داد.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه پیروی از گفتمان اسلامی و انقلابی و همچنین رهنمودها و سیره حضرت امام خمینی (قدّس الله نفسه الزکیه) و مقام معظم رهبری (مدّ ظلّه العالی) بهترین معیار و شاخص برای تشخیص اصلح است، افزود: باید به کسانی رأی بدهیم که بیشتر دشمن را ناخشنود میکنند زیرا دشمنان انقلاب از ابتدا هیچگونه عقبنشینی نداشتهاند و هر روز از ابزاری جدید برای وارد آوردن فشار و تضعیف نظام جمهوری اسلامی استفاده کردهاند. ما بهعنوان ملت موظفیم که دشمن را مأیوس کنیم بنابراین میزان ناخشنودی دشمن از انتخاب یک کاندیدا میتواند معیار بسیار خوبی برای تشخیص اصلح باشد.
آملی لاریجانی، اخلاق را یکی دیگر از معیارهای مهم دانست و با ابراز تأسف از اقدامات برخی نامزدها در جریان مناظرهها و سخنرانیها گفت: در طول فعالیتهای انتخاباتی و بهویژه در مناظرهها سخنانی علیه برخی نهادهای انقلاب اسلامی که حسب قانون اساسی از نهادهای اصلی انقلاب هستند مطرح شد. از جمله نهادهایی که در این اثنا آماج حملات ناجوانمردانه قرار گرفت، قوه قضاییه بود. اینجانب بهعنوان رئیس قوه قضاییه تاکنون در مقابل این هجمههای بیاساس و خلاف موازین و بلکه مجرمانه، برای مصالح نظام سکوت اختیار کردهام و البته تا پایان انتخابات نیز این سکوت را ادامه خواهم داد، اما در زمان خود آنچه را که باید گفت خواهم گفت. امروز رعایت مصالح نظام و انقلاب در هر شرایطی برای ما از هرچیزی مهمتر است.
رئیس قوه قضاییه زیرسؤال بردن نهادهای انقلاب اسلامی برای جمعکردن چند رأی را اقدامی ضدارزش توصیف کرد و از مردم خواست که با حضور حماسی خود پای صندوقهای رأی، کسی را انتخاب کنند که دشمن از انتخاب او شاد نشود.
آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرمایشهای اخیر مقام معظم رهبری و فرمانده معظم کل قوا در جمع دانشآموختگان دانشگاه تربیت پاسداری امام حسین(ع)، حفظ امنیت و آرامش کشور را از مهمترین وظایف دستگاه قضایی، نیروی انتظامی، مسئولان و مردم دانست و اظهار کرد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند هدف نزدیک دشمن، برهم زدن امنیت کشور است که در این زمینه اعلام میکنیم قوه قضاییه با اقتدار در برابر هرگونه اقدام علیه امنیت ملی خواهد ایستاد. البته گمان میکنیم که دشمنان و اذناب داخلی آنها با تجربهای که از فتنه 88 دارند به آن شکل اقدامی نخواهند کرد اما بههرحال، کوچکترین فرصتی برای سوءاستفاده دشمن نخواهیم داد و اجازه نمیدهیم کسانی که بهدنبال ایجاد فتنه و برهم زدن امنیت کشور هستند به هدف خود دست یابند.
رئیس قوه قضاییه در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به جنایات عربستان سعودی در قطیف، یمن و حملات ناجوانمردانه به شیعیان این منطقه تصریح کرد: تفکر وهابی که در جهان اسلام نیز بهعنوان یک تفکر ارتجاعی و خشونتطلب شناخته میشود، نهتنها بهدنبال ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی است بلکه با همه فرق و مذاهب اسلامی درگیر میشود.
آملی لاریجانی افزود: عربستان سعودی بهعنوان نماینده این تفکر، در داخل و خارج از مرزهای خود مروج خشونت و حامی مالی و فکری تروریستها است. امروز نیز روابط پنهان سعودیها با رژیم صهیونیستی علنی شده است. از سویی میشنویم که آمریکا قصد دارد بهمیزان 100 میلیارد دلار به عربستان سلاح بفروشد که قطعاً چنین اقدامی در راستای پروژه تحت فشار قرار دادن شیعیان و سیطره هرچه بیشتر غرب بر جهان اسلام است.
بر اساس این گزارش، بررسی گزارش عملکرد قوه قضاییه در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت.
دیدگاه تان را بنویسید