سرویس سیاسی فردا: اولین قسمت از برنامه خشت خام با اجرای حسین دهباشی و حضور فائزه هاشمی در کانال تاریخ آنلاین منتشر شد. قسمتی از این فیلم به همراه متن آن در ادامه می آید:
پروندهسازی در نظام سیاسی، یک موضوع مهمی است و به طور دائم برای مدیران پروندهسازی میشود. بنابراین این مدیر جرأت انجام کاری را ندارد! و اگر هم کاری انجام دهد، آنقدر دشمن دارد که برایش پرونده سازی کنند. و البته این پروندهسازی برایشان موضوع پسندیده است! زیرا که فرد از این کار جواب میگیرد و موفق میشود تا آن مدیر را سرنگون کند!
ما خیلی از اینها را میبینیم. مدیران ما یک نگاه امنیتی دارند. مثلاً الآن وزیری داریم که قبل از منصوب کردن مدیرانش برایشان پرونده میسازد و در سیستم و تشکیلاتش خبرچین گذاشته است. بهتر است بیشتر از این توضیح ندهم.
شما مثال ذهنی میزنید؟
نه واقعیت است! من واقعیت را میگویم. من درباره این موضوعات اطلاع دارم که میگویم. برای مدیری که میخواهند منصوبش کنند اول پرونده میسازند چه واقعی چه غیر واقعی! چرا؟ چون خود آن مدیر از کمیتههای پاکسازی آمده! در ابتدای انقلاب کمیتههای پاکسازی در شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود داشته که استادان دانشگاه را اخراج میکرده است.
شما درباره وزیران آقای احمدینژاد صحبت میکنید؟
خیر! من در مورد وزیران آقای روحانی صحبت میکنم. خودشان در کمیته پاکسازی بودند و آن نگاه امنیتی را هنوز دارند. مانند همه وزرا، استاد دانشگاه شده، بعد در تمام تشکیلات زیرمجموعهاش خبرچین گذاشته است.، بعد خبرچین ها خبر میآورند که در فلان تشکیلات، فلان مدیریت، فلان اداره چه اتفاقی میافتد! بعد وقتی مدیر حرف غیرکارشناسی را عمل نمیکند با پروندهای که از ابتدا برایش ساخته مجبور به استعفا شده یا اخراج میشود! یعنی این نگاه وجود دارد.
من از وزارتخانه ای اطلاع دارم که میگویم! نگاه، امنیتی است، واقعی و تخصصی نیست. از طرف دیگر، اگر مدیری کار را خراب میکند جایگاهش را تغییر میدهیم! خب اگر مدیر خوبی بوده بهتر است سرجای خودش باشد و با ثبات کار را پیش ببرد و اگر خراب کرده که سمت جدید را نیز با همان روال پیش میبرد.
شما حول مدیران آقای روحانی بچرخید، چندتایشان تکراری قبلیاند؟ به نظر بنده چرخش نخبگان وجود ندارد! شایستهسالاری به معنای واقعیاش خیلی اندک اتفاق میافتد! انتظار میرفت در دوران آقای روحانی مملکت پیشرفت کند و مشکلات حل شود که این اتفاق نیوفتاد و نمیتوان گفت همه مشکلات ناشی از حکومت و فشارهای حکومتیست، بخشی از آن به دلیل این است که نگاه واقعی و علمی در انتخاب مدیران وجود ندارد! نخبگان انتخاب نمیشوند! چرخش نخبگان وجود ندارد!
به وزیران و معاونینشان توجه کنید! چندتای آنان تکرار قبلیها هستند؟ یعنی اصلاً میبینیم که این چرخش نخبگان اتفاق نمیافتد! خیلی معدود اتفاق میافتد! خودشان هم می گویند که جواب نگرفتند، مثلاً فلان وزیر را که در قدیم موفق بوده، دوباره آوردهایم اما جواب نداده؛ یعنی شرایط قدیم را نداشته که بخواهد همان کارها و آن اقتصاد پررونق را ایجاد کند! من معتقدم که باید به سمت شایستهسالاری برویم و استانداردهایمان نظارتیمان باید تغییر کند.
دیدگاه تان را بنویسید