شرح حادثه سقوط بالگرد رئیسجمهور از زبان رئیس دفتر رئیسجمهور
رئیسدفتر رئیسجمهور درباره حادثه بالکرد حامل آیتالله رئیسی توضیحاتی ارائه کرد.
غلامحسین اسماعیلی رئیسدفتر رئیسجمهور که در آخرین سفر آیتالله شهید رئیسی به آذربایجان شرقی حضور داشت، طی سخنانی درباره این سفر استانی و حادثه بالگرد حامل رئیسجمهور گفت: ما صبح روز یکشنبه 30 اردیبهشتماه ساعت 6 صبح از تهران عازم تبریز شدیم و ساعت 7.10 صبح در تبریز بر زمین نشستیم و در هوای صاف به محل ماموریتها رفتیم.
وی افزود: ابتدا از پروژهی مرزی و مسیر حمل و نقل بینالمللی در آقبند بازدید کردیم. بالگردهای در محل ماموریت فرود آمدند و حدود ساعت 9 صبح مجدداً از آقبند به منطقه خداآفرین و پاییندست سد قیز قلعه سی در هوای بسیار خوب حرکت کردیم و بالگردها فرود آمدند.
رئیسدفتر رئیسجمهور عنوان کرد: برنامهی مشترک ما و جمهوری آذربایجان برای افتتاح سد انجام شد و یک ملاقات دیپلماتیک که بیش از یکساعته با همتای آربایجان داشتیم انجام و نماز ظهر اقامه شد و عدهای از مردم روستا خواستههایی داشتند که در نمازخانه حضور یافتند و آخرین دیدار مردمی آقای رئیسجمهور با ساکنان منطقه انجام شد و در هوای کاملا خوب و مطلوب سوار بر بالگردها عازم تبریز برای ادامه برنامهها شدیم.
اسماعیلی گفت: حرکت ما بعد از نماز ظهر از سد قیز قلعهسی بعد از دیدار مردمی حدود ساعت 13 عصر بود که بالگردها از پاییندست سد قیز قلعهسی به سمت تبریز حرکت کردند و هوا صاف و کاملاً شفاف و روشن بود و پدیده جوی خاصی را نداشتیم.
وی افزود: بعد از نیم ساعت طی مسیر، در منطقه مجاور معدن مس سونگون قبل از اینکه به این منطقه برسیم، در درهی مجاور آن منطقه که این خط سیر انتخاب شده بود، یک لکهی ابر مانند سفرهای که در بیابان پهن کنند وجود داشت و در مسیر بالگردی ما خبری از مه نبود و ممکن است در پاییندست و گودی دره مه بود ولی هوا باز و شفاف بود و لکه ابری در منطقهی محدود روی دره قرار داشت.
رئیسدفتر رئیسجمهور اظهار داشت: از نظر ارتفاع پروازی بهگونهای بود که ارتفاع بالگردها مواجه با این ابرها بود و قدری هم پایینتر از ابرها بودیم. شهید کاپیتان مصطفوی که خلبان بالگرد حامل آقای رئیسی و فرمانده مجموعه بالگردی همراه ما بود، بنا به آنچه بعداً خلبان پرواز ما اعلام کرد، گفت ارتفاع بگیریم و بالای ابرها برویم و از بالا ادامه مسیر دهیم.
اسماعیلی گفت: بالگردها به بالای ابرها آمدند و ما در بالگرد شماره سه بودیم و در وسط بالگرد حامل رئیسجمهور و بالگرد جلویی هم بالگرد دیگری بود.
وی ادامه داد: بعد از 30 ثانیه که به بالای ابر آمدیم، خلبان متوجه شد که بالگرد اصلی همراه ما نیست و آن را ندیدیم. آمدن ابر معمولی بود و بعضا در پروازهای هواپیمایی وقتی به ابر میرسیم لرزشهایی وجود دارد و میگویند که طبیعی است. کاملاً عادی به مسیر ادامه میدادیم و ابر هم تمام شد.
رئیسدفتر رئیسجمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه هواشناسی گزارشی مبنی بر باد و یا طوفان و ابر داده بود؟ گفت: نه، هیچ گزارشی نبود. ابر تمام شد و در هوایی قرار گرفتیم که ابر نبود و زیر پای ما خطالراس قلههای بعد از ابرها رو دیدیم و مجاورش هم معدن مس سونگون بود.
اسماعیلی اظهار داشت: چون پرواز نیامد، خلبان ما دور زد و به سمت عقب برگشت و من از کمک خلبان پرسیدم که گفت یک بالگرد نیامده و احتمال میدهیم که فرود اضطراری داشته و هرچه صدا میزنیم ارتباط رادیوییمان هم قطع است و پاسخ نمیدهد و گفت یک دقیقه و سیثانیهی قبل با ما ارتباط داشت و در ادامه گفت که باید به بالای ابرها برویم که این کار را انجام دادیم. کمتر از یک دقیقه ابرها تمام شد.
وی بیان کرد: خلبان چند دور بر روی منطقه زد و بالای ابرها هم آمد ولی زیرپا دیده نمیشد و امکان اینکه زیر ابر بیایند هم نبود و دید نداشتند و منطقه را دور زدند و هرچه خواستند تماس رادیویی بگیرند نشد و در محوطه معدن سونگون فرود آمدیم و پیگیر ماجرا شدیم./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید