تجهیز نیروی زمینی سپاه به پهپادهای «شاهد ۱۳۱» و «ابابیل ۵»
در پی نیاز یگانهای مختلف و همچنین گسترش ماموریتهای نیروی زمینی سپاه در رصد و برخورد با دشمنان و گروهکهای تروریستی این نیرو به پهپادهای انتحاری شاهد 131 و رزمی ابابیل 5 مجهز شد.
در پی نیاز یگانهای مختلف و همچنین گسترش ماموریتهای نیروی زمینی سپاه در رصد و برخورد با دشمنان و گروهکهای تروریستی، این نیرو به پهپادهای انتحاری شاهد ۱۳۱ و رزمی ابابیل ۵ مجهز شد.
نیروی زمینی سپاه به پهپاد انتحاری «شاهد 131» و پهپاد رزمی «ابابیل 5» تجهیز شد. نخستین بار در رزمایش پیامبر اعظم 15 نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تصاویری از انهدام اهداف مختلف توسط پهپادهای «شاهد 131» به نمایش در آمد.
این پهپاد در جریان رزمایش پیامبر اعظم(ص) 17 نیز نقش پررنگی در تمرین حمله به شبیهساز نیروگاه اتمی دیمونا رژیم صهیونیستی داشت و در این تمرین، دقت بالای خود را به نمایش گذاشت.
به گزارش تسنیم، پهپاد شاهد 131 دارای 2.6 متر طول، 2.2 متر عرض، 135 کیلو وزن و 900 کیلومتر برد است.
یکی از تفاوتهای ظاهری شاهد 131 با شاهد 136 که شاید به تمایز این دو پهپاد هم کمک میکند، تفاوتی است که در بالکهای انتهایی آنها وجود دارد، در شاهد136 این بالکهای در بالا و پایین بدنه وجود دارند و در شاهد131 این بالکها فقط در بالای بدنه قرار گرفتند.
پیش از این نیز در جریان عملیاتهای متعدد نیروی زمینی سپاه علیه مواضع گروههای تجزیهطلب در اقلیم کردستان در شمال عراق نیز شاهد بهکارگیری موفق این پهپاد در همکاری با نیروی هوافضای سپاه بودهایم.
29 فرودین سال 1401 نیز برای نخستین مرتبه پهپاد ابابیل 5 در رژه روز ارتش به نمایش درآمد. این پهپاد از خانواده پهپادهای ابابیل است که توسط سازمان صنایع هوائی وزارت دفاع طراحی و تولید شده است.
ابابیل 5 دارای پیکربندی مشابه ابابیل 3 و مهاجر 6 است اما بالهای بزرگتری از پهپاد مهاجر 6 دارد و به همین دلیل قادر به حمل مهمات بیشتری نسبت به این پهپاد است.
علاوهبر این ارابه فرود جلویی ابابیل 5 برخلاف مهاجر 6 از نوع جمع شونده است که همین موضوع به دید بهتر دوربین این پهپاد کمک میکند.
قابل ذکر است که در سال 1384 مجموعه پهپادی در معاونت اطلاعات نیروی زمینی سپاه و تحت عنوان مدیریت پهپاد شروع به فعالیت کرد.
پس از 2 سال انتظارات از پهپاد افزایش یافت و در این زمان با تشکیل یک گروه مستقل پهپادی ذیل فرماندهی نیروی زمینی سپاه موافقت شد و در سال 86 بنای تشکیل یگان مستقل پهپادی گذاشته شد و اولین پایگاه در قرارگاه کربلا در اهواز با همکاری نیروی هوائی وقت سپاه ایجاد شد.
پس از آن و بنا به نیاز یگانهای مختلف و همچنین گسترش ماموریتهای نیروی زمینی مخصوصا برای پایش مرزها، مجموعه پهپادی از گروه به فرماندهی پهپاد در نیروی زمینی سپاه ارتقا پیدا کرد و این موضوع در اواخر سال 95 توسط سردار پاکپور به صورت رسمی اعلام شد.
از آن زمان به بعد مرکز تحقیقات پهپادی در سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی سپاه ایجاد شد تا در زمینه طراحی و تولید پهپادهای مورد نیاز رزم زمینی فعالیت کند./ تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید