قالیباف: مانع‌شدن از دسترسی مردم به اینترنت راه چاره نیست

کد خبر: 1240150

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اینترنت امروز در متن زندگی مردم است. ما در ابعاد مختلف هم باید بر این حوزه نظارت کنیم و هم آن را توسعه دهیم، مانع شدن از این راه چاره نیست، راه چاره حکمرانی درست بر حوزه فضای دیجیتالی است و ما می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

قالیباف: مانع‌شدن از دسترسی مردم به اینترنت راه چاره نیست

دکتر محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (سه‌شنبه 31 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش کمیسیون صنایع در خصوص بررسی کیفیت اینترنت و شاخص‌های مرتبط با آن با رویکرد چالش‌های ایجاد شده برای شهروندان و کسب و کارهای اینترنتی خطاب به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه موضوع فناوری اطلاعات در کشور از موضوعات مهم و اساسی است، گفت: آقای وزیر به یاد دارند که در آغاز کار بر موضوعات مهمی مانند شبکه ملی اطلاعات که مجلس و دولت و همه عزم کردیم که در همین دولت در دوره 4 ساله اول به پایان برسد، تأکید شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه براساس گزارش ارائه شده سرعت خوبی در این موضوع وجود دارد که وظیفه خود می‌دانم تشکر کنم، ادامه داد: باید تلاش کنیم حوزه خدمات دولت الکترونیک و سکوهای ارائه خدمات به مردم را نیز توسعه دهیم و این موضوعات به نحوی باشد که ما بتوانیم در حوزه اقتصاد دیجیتال و کسب و کارها هم این توسعه را ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه ما از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی نباید در این حوزه غفلت کنیم، افزود: با وجود اینکه اصل (44) تصویب و قانون مادر شده و بیش از یک دهه است که در این زمینه تلاش می‌شود اما همه قبول داریم که در اقتصاد و تجارتمان در اینجا ضعف داریم، این ضعف را در حوزه اقتصاد دیجیتال نباید دوباره تجربه کنیم و باید توجه به بخش خصوصی در این حوزه داشته باشیم.

قالیباف با بیان اینکه ما به دنبال آن هستیم که سهم اقتصاد دیجیتال به 15 درصد برسد، گفت: این موضوع بدون بخش خصوصی امکان‌ ندارد و ما باید بتوانیم به این هدف برسیم یعنی ما اگر به دنبال این هستیم که اقتصاد را برای مشارکت مردم ساختارسازی کنیم هیچ کجا بهتر، مهمتر، دقیق‌تر و در دسترس‌تر از سکوهای اقتصاد دیجیتال نیست. در این تردید نکنیم و اجازه دهیم این کار انجام شود.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: یکی از بحران‌های پیش رو، کاهش جمعیت است که برای رفع این موضوع تلاش می‌کنیم اما باید گفت که از نعمت بزرگی که اکنون داریم و آن  نیروهای جوان مسلط در حوزه فناوری  هستند بهره نمی بریم، در این زمینه ما امروز در اوج هستیم که این موضوع بزرگترین فرصت ما است که فکر می‌کنم به این موضوع دقت نکردیم و امروز این نیروها را از دست می‌دهیم و این افراد بعضاً در حال خروج از کشور هستند و ما باید از این فرصت بزرگ برای دستیابی به سهم 15 درصدی اقتصاد دیجیتال استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: جوانان بین 30 تا 40 ساله ما بیشترین سنین و جمعیتی بوده و در این رشته نیز جزو متخصص‌ترین هستند حال فرصت ما بین کشورهای دنیا در این حوزه استثنایی است و ما این فرصت را داریم از دست می‌دهیم. از وزیر محترم خواهش می‌کنم که به این موضوع توجه کند.

قالیباف همچنین درباره هزینه‌های اینترنت اظهار کرد: در جلسه شورای عالی فضای مجازی نیز این بحث وجود دارد و فکر می‌کنم امروز گزارش نهایی نیز در آنجا ارائه شود. مردم یک جاهایی از اینترنت مانند قطعی و عدم پوشش به حق دلخور هستند، ما در حال تلاش در این زمینه هستیم اما باید به این نکته نیز توجه کرد که از این باب و به دلیل این اشکالات در شبکه خسارت و هزینه‌های مالی به مردم وارد می‌شود و مردم نکاتی درباره بسته‌هایی که خریداری می‌کنند، دارند. باید برای این ثلمه‌ای که به مردم وارد می‌شود و هزینه بیشتری پرداخت می‌کنند، چاره‌ای اندیشید تا دچار مشکل نشویم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تصمیم گیری‌های متعدد در این حوزه در سطح ملی وجود دارد، به ابلاغیه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: حکمروایی منسجم در حوزه مسائل فناوری و اطلاعات نداریم، از دید ما وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محور اصلی این نظام یکپارچه‌سازی مخصوصاً در دولت الکترونیک است.

وی ادامه داد: ما قانون داده‌ها را تصویب کردیم و این مسئولیت به عهده جنابعالی است. وزارت ارتباطات باید محوریت خود را برای اعمال کنترل، نظارت و یکپارچگی به ویژه برای دولت الکترونیک داشته باشد. اگر یک نگاه توسعه یافته‌تر نیز داشته باشیم، دولت هوشمند را نیز باید همین‌جا دنبال کنیم و این نقش جدی بر دوش شما است. از دید ما در مجلس از شما مطالبه می‌کنیم و اگر مشکلی نیز در این زمینه وجود دارد بگویید تا ما کمک کنیم.

قالیباف درباره برنامه هفتم توسعه در این حوزه تصریح کرد: برنامه هفتم توسعه در حال حاضر در کمیسیون تلفیق مطرح است و به صحن می‌آید؛ هدف‌گذاری ما در این زمینه روشن و مشخص است و باید سهم اقتصاد دیجیتال به 15 درصد برسد. باید آمادگی لازم برای تحقق این موضوع باشد. در واقع 15 درصد از سقف تولید ناخالص ملی باید مربوط به اقتصاد دیجیتال باشد.

رئیس قوه مقنه گفت: ما به دنبال افزایش پوشش اینترنت ثابت هستیم، شما نیز در توضیحات خود مطرح کردید؛ دستیابی از 3.5 میلیون به 20 میلیون خانوار هدف‌گذاری ما است و باید به آن برسیم. با شبکه ملی این کار دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه باید رابطه شما با شرکت مخابرات حل شود، گفت: این بحث‌های مدیریتی در حال آسیب زدن به مردم است، بعضی از ظرفیت‌ها خالی می‌ماند، این کار حتماً باید دنبال شود.

قالیباف درباره ظرفیت شبکه انتقال کشور بیان کرد: بنا داریم ظرفیت شبکه انتقال کشور در برنامه هفتم از 48 به 130 ترابایت بر ثانیه پیش ببریم. این موضوعات نکاتی است که موضوع مهم ما در این حوزه است، امیدوارم ان‌شاء الله مسائل پیش رو و مسائل جاری را شما حل و فصل کنید تا مشکلات مردم در این زمینه کمتر شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به خاطره‌ای که رئیس جمهور درباره حضور در روستایی دور و طرح موضوع اینترنت از سوی مردم به عنوان اولین موضوع بیان کرده بود، گفت: این موضوع نشان می‌دهد که اینترنت امروز در متن زندگی مردم و در حوزه اقتصاد و فرهنگ‌شان است. ما در ابعاد مختلف هم باید بر این نظارت کنیم و هم آن را توسعه دهیم، مانع شدن از این راه چاره نیست، راه چاره حکمرانی درست بر حوزه فضای دیجیتالی است و ما می‌توانیم این  کار را انجام دهیم و راه موفقیت و حل مشکل نیز همین جا است./خانه ملت

حجم ویدیو: 8.38M | مدت زمان ویدیو: 00:05:28 دانلود ویدیو
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد