سلاح نگهبانان امام در دهه فجر ۵۷ چه بود؟
اسدالله جولایی، عضو کمیته استقبال امام در بهمن ۵۷ خاطرات نابی از آن روزها دارد از جمله اینکه؛ ناطقنوری ۱۲ بهمن امام را پنهان کرد تا از ایشان محافظت کند، اولین اختلاف در جمهوری اسلامی در مدرسه رفاه ایجاد شد و سلاح نگهبانان امام نانچیکو بود.
روزهای بین 12 تا 22 بهمن سال 57، مدرسه رفاه و مدرسه علوی در خیابان ایران، محل جلوس حضرت امام خمینی(ره) و استقرار کمیته استقبال از امام که مدیریت روزهای نخستین انقلاب را بهعهده داشت، بود.
سید اسدالله جولایی، از اعضای ارشد کمیته استقبال خاطرات نابی از آن روزها دارد؛ از جمله اینکه؛ ناطقنوری 12 بهمن امام را پنهان کرد تا از ایشان محافظت کند، اولین اختلاف در جمهوری اسلامی در مدرسه رفاه ایجاد شد و سلاح نگهبانان امام نانچیکو بود.
جولایی به مناسبت چهل و سومین سالگرد انقلاب اسلامی، مقابل دوربین خبرگزاری تسنیم نشست و دقایقی از روزها و شبهای مدرسه رفاه را برای مخاطبان ما بازگو کرد. پیش از این نخستین بخش گفتوگو منتشر شد و حالا دومین قسمت آن در حالی شروع میشود که در آن جولایی به مراقبت الهی از آرمانهای انقلاب تأکید دارد.
در این فیلم جولایی درباره اقدام علیاکبر ناطقنوری میگوید که امام را در 12 بهمن به جای نامعلومی میبرد تا آسیبی از سوی عناصر طاغوت به ایشان وارد نشود. از دیگر مباحث گفته شده در این ویدئو میتوان از اقدام اختلافبرانگیز مرحوم منتظری و یاران او در خصوص محل دیدار امام با مردم مشتاق یاد کرد که برخلاف کمیته استقبال به جای مدرسه علوی یک، مدرسه علوی دو را برای این منظور در نظر گرفته بود.
نگهبانی از محل استقرار امام در مدرسه رفاه و نیز محیط پیرامونی این مدرسه که در آن زندانیان مطرحی مانند ارتشبد نصیری، تیمسار ناجی، تیمسار رحیمی و خسرو داد، از فرماندهان ارشد ارتش شاهنشاهی نگهداری میشدند، نانچیکو بود.
به گفته جولایی، کارمندان تسلیحات، نخستین گروه از نظامیان بودند که با آمدن به مدرسه علوی دو، با امام خمینی بیعت کردند. همافران نیروی هوایی دومین گروه از نظامیان برای بیعت با امام بودند.
تشکیل جلسات دولت موقت انقلاب در مدرسه رفاه و اختصاص کلاسهای این مدرسه به وزارتخانهها و تبدیل زیرزمین آن به زندان، از نخستین ایجاد ساختار اداری در جمهوری اسلامی است که جولایی در این گفتوگو آن را تشریح کرده است.
بخش دوم خاطرات شنیدنی سید اسدالله جولایی در این ویدئو قابل مشاهده است:
دیدگاه تان را بنویسید