گوریلا گلس را بشناسید
گوریلا گلس شیشهای است که از مواد قلیایی آلومینوسیلیکات و توسط شرکت Corning تولید میشود. برای ساخت ماده اولیه آن از مخلوط آلومینیوم، سیلیکون و اکسیژن استفاده میشود و البته همه این مواد چیزهایی نیستند که به آسانی در طبیعت یافت شوند.
آی تی رسان: مطمئنا تا به امروز بارها نام گوریلا گلس (Gorilla Glass) را شنیدهاید. گوریلا گلس نام یک فناوری برای مقاومتر کردن صفحه نمایش گوشی تلفن همراه در مقابل خراش و ضربه است. البته این تکنولوژی علاوه بر گوشیهای هوشمند و تبلتها، در دیگر بخشهای صنعت نیز مورد استفاده زیادی قرار میگیرد.
گوریلا گلس چیست؟
گوریلا گلس شیشهای است که از مواد قلیایی آلومینوسیلیکات و توسط شرکت Corning تولید میشود. برای ساخت ماده اولیه آن از مخلوط آلومینیوم، سیلیکون و اکسیژن استفاده میشود و البته همه این مواد چیزهایی نیستند که به آسانی در طبیعت یافت شوند. شرکت کورنیگ پیشرفت خود را از اواسط سال ۲۰۰۵ آغاز کرد. محصولات این شرکت با هدف مقاومت بیشتر در مقابل خراش و ضربه، وزن و همچنین ضخات کمتر تولید میشد.
با این حال، گوریلا گلس اولین محصول پیشرفته تولیدی این شرکت نبود. پیش از این، شرکت شیشههای مقاومی با نام Chemcor تولید میکرد که در شیشه خانهها، وسایل مربوط به چشمپزشکی، شیشه ماشینها و ابزارآلات هوا فضا و دارویی مورد استفاده قرار میگرفت. در خصوص گوشیهای هوشمند، موفقیت کورنینگ از سال ۲۰۱۰ آغاز شد.
اگرچه در آزمایشها ضربه زدن با چکش هم نمیتواند آسیبی به صفحه نمایش گوشی محافظت شده با گوریلا گلس وارد کند، اما گوشی یا تبلت ناشکستنی نمیشود و بهتر است بگوییم گوریلا گلس از گوشی یا تبلت مقابل خراشهای عمیق و ضربهها محافظ میکند. و البته تمامی موارد فوق به عواملی از جمله ضخامت یا نسخه مربوط به گوریلا گلس نیز ارتباط پیدا میکند.
گوریلا گلس ۱
نسخه ابتدایی گوریلا گلس بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ آماده شد، اما موفقیت اصلی آن با عرضه اولین نسخه آیفون به وقوع پیوست. محصول انقلابی اپل در سال ۲۰۰۷ عرضه شد و برای این عرضه، اپل سفارش استفاده از فناوری گوریلا گلس با ضخامت ۱.۵ میلیمتر و همچنین پوشش چربیزدا بر روی آن، که اثر انگشت و لکهها را کم میکرد، داد. البته آیفون تنها گوشی هوشمندی نبود که از فناوری گوریلا گلس بهره میبرد و شرکت کورنینگ موفق شد در اولین نسل محصولات خود، این محافظ صفحه نمایش را بر روی بیش از ۲۵۰ دستگاه به کار گیرد.
گوریلا گلس ۲
در سال ۲۰۱۲ کورنینگ در نمایشگاه CES از گوریلا گلس ۲ رونمایی کرد. شیشه به همان اندازه مقاوم بود، اما تفاوت اصلی در ضخامت آن بود. نسل دوم محافظ صفحه نمایش گوریلا گلس ۲۰ درصد از نسخه پیشین باریکتر بود و میتوانست ۵۰ کیلوگرم فشار را بدون شکستن، تحمل کند.
در همان سال گوریلا گلس بر روی بیش از ۶۰۰ میلیون دستگاه استفاده میشد. ضخامت کمتر آن به تولیدکنندگان تلفن همراه این اجازه را میداد تا دستگاه های تولیدی خود را روشنتر و باریکتر بسازند. هر دو گوشی نکسوس ۴ و گلکسی S3 با گوریلا گلس ۲ عرضه شدند.
گوریلا گلس ۳
برعکس نسخه قبل که تمرکز بر روی نازکتر شدن شیشه بود، این بار تمرکز شرکت بر روی مقاومتر کردن محصول خود بود. در این نسخه بود که فناوری NDR معرفی شد؛ که به وسیله آن صفحه نمایش میتوانست خراشهای عمیقتر را نیز تحمل کند. بر اساس گفتههای کورنینگ، گوریلا گلس ۳ میتوانست از ۳۵ درصد خراشهای وارده به تلفن همراه جلوگیری کند.
برای به یادگار نگهداشتن سومین نسخه از محصول خود، کورنینگ تصمیم گرفت مقاومت گوریلا گلس ۳ را در مقایسه با همنسلان قبلی خود سه لایه کند. آن ها این کار را به لطف فرآیند جدید تولیدی خود انجام میدادند. گوریلا گلس ۳ در CES سال ۲۰۱۳ رونمایی شد و در محصولاتی مانند گلکسی S4 ،Moto G و Moto X مورد استفاده قرار گرفت.
گوریلا گلس ۴
در سال ۲۰۱۴ کورنینک با ایدهای جدید از نسخه تازه گوریلا گلس رونمایی کرد. بر اساس تحقیقات شرکت، ۷۰ درصد آسیبهای وارده به گوشیهای هوشمند به خاطر سقوط آنها اتفاق میافتد؛ پس این شرکت تمرکز اصلی خود را بر روی محافظت از گوشی در برابر سقوط گذاشت. در واقع نتایج آزمایشگاهی نشان داد که گوریلا گلس ۴ دو برابر پیشینیان خود مقاومتر است. گلکسی نوت ۵ و ZenFone 2 از جمله گوشیهای هوشمندی بودند که از نسخه چهارم گوریلا گلس بهره بردند.
گوریلا گلس ۵
پنجمین نسل از این محصول باز هم تمرکز خود را بر روی سقوط از ارتفاع گذاشته است و ۴ برابر مقاومت بیشتری نسبت به پیشینیان خود به ارمغان آورده است. کورنینک اعلام کرده که در نتایج آزمایشگاهی، گوریلا گلس ۵ در سقوط از ارتفاع ۱.۶ متری نیز آسیبی ندیده است. این شرکت همچنین تضمین کرده که در ۸۰ درصد مواقعی که محصولات دارای این فناوری از ارتفاع بیش از یک متر سقوط کنند، آسیبی نخواهند دید.
آیا تلفن همراه من گوریلا گلس دارد؟
در گذشته تفاوتهایی بین گوشیهای صادراتی به مناطق مختلف جهان وجود داشت. بیشتر شرکتها با این تکنولوژی محصولات خود را ارائه کردند یا مانند شرکت سونی دست به تولید فناوری مخصوص به شرکت خود زدند. Dragontail نام فناوری مشابه با گوریلا گلس است که در بیشتر گوشیهای چینی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین محصولاتی نیز وجود دارند که در تولید صفحه نمایشهای خود از ترکیب آلومینیوم و کریستالهای یاقوت کبود بهره میبرند.
در وبسایت کورنینگ، محلی وجود دارد که میتوانید با مراجعه به آن و انتخاب تولیدکننده گوشی همراه خود، ببینید از چه نسخه گوریلا گلس در گوشی شما استفاده شده است. در گذشته، حذف این فناوری توسط شرکتهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند و تبلتها، برای ارزانتر کردن قیمت محصول نهایی در کشورهای کمتر توسعه یافته، امری طبیعی بود. امروزه این امر به ندرت رخ میدهد.
دیدگاه تان را بنویسید