چرا تنها تا ۸۰ دقیقه موسیقی را می‌توان بر روی یک CD جای داد؟

کد خبر: 760757

قبل از این‌که عمل رایت را شروع کنید باید یکی از دو حالت دیتا یا سی‌دی صوتی را انتخاب نمایید. نرم‌افزار رایت، سی‌دی شما را براساس نوع انتخابی‌تان، رایت خواهد کرد.

چرا تنها تا ۸۰ دقیقه موسیقی را می‌توان بر روی یک CD جای داد؟

آی تی رسان:زمانی که بخواهید اطلاعات خود را بر روی یک سی‌دی خام رایت کنید، شما دو انتخاب دارید. اطلاعات را به‌صورت دیتا بر روی سی‌دی رایت کنید که حداکثر ۷۰۰ مگابایت فضا در اختیارتان قرار می‌گیرد. انتخاب دوم این است که یک سی‌دی صوتی داشته باشید که حداکثر ۸۰ دقیقه اطلاعات صوتی بر روی آن قرار خواهد گرفت. این یعنی اگر فایل‌های MP3 شما مجموعا ۲۰۰ مگابایت هم حجم داشته باشند اما زمانی بالاتر از ۹۰ دقیقه را ارائه دهند، شما قادر نخواهید بود آن‌ها را بر روی CD رایت کنید.

شاید با خودتان فکر کنید این دیگر چه وضعش است؟! در این مطلب ما به شما دلایل این محدودیت را توضیح می‌دهیم. چه اتفاقی می‌افتد وقتی شما یک سی‌دی دیتا را رایت می‌کنید؟

قبل از این‌که عمل رایت را شروع کنید باید یکی از دو حالت دیتا یا سی‌دی صوتی را انتخاب نمایید. نرم‌افزار رایت، سی‌دی شما را براساس نوع انتخابی‌تان، رایت خواهد کرد.

سی‌دی‌های دیتا مفهومی آشنا و روشن دارند. زمانی که شما این فرمت را انتخاب می‌کنید سی‌دی شما می‌تواند شامل فایل‌های MP3 و یا سایر فایل‌هایی باشد که همه آن‌ها بر روی دیسک قرار می‌گیرند. فایل‌های رایت شده دقیقا همان حجمی را دارند که بر روی هارد کامپیوترتان داشتند، بنابراین اگر بخواهید فایل‌های موسیقی MP3 با حجم ۲۰۰ مگابایت را بر روی یک سی‌دی خام ۷۰۰ مگابایتی رایت کنید، قادر هستید ۵۰۰ مگابایت دیگر نیز به آن اضافه کنید.

چرا رایت یک سی‌دی صوتی متفاوت است؟

رایت سی‌دی‌های صوتی تفاوت‌هایی با سی‌دی‌های دیتا دارد. در این نوع سی‌دی‌ها فایل‌های MP3 قرار نمی‌گیرند. یک سی‌دی صوتی شامل اطلاعات صوتی در فرمت CDDA (لوح فشرده صوتی دیجیتال) خواهد بود. این فرمتی غیرفشرده از داده‌های صوتی بوده و نیاز به فضای بیشتری نسبت به به فایل‌های MP3، AAC و یا هر فرمت صوتی فشرده دیگری دارد. یک دقیقه موسیقی در فرمت CDDA همواره فضایی مشخص و ثابت از دیسک را اشغال می‌کند و به همین دلیل است که شما یک محدودیت زمانی برای رایت سی‌دی صوتی خواهید داشت. حتی اگر فایل‌های موسیقی شما در فرمت MP3 باشند، باز هم باید به فایل‌های CDDA با حجم بالاتر تبدیل شوند تا بتوانید از آن سی‌دی در دستگاه‌های پخش سی‌دی استفاده کنید.

این موضوع به نوع دیگری نیز صادق است. سی‌دی صوتی که شما از فروشگاه‌ها خریداری می‌کنید محدودیت حداکثر ۸۰ دقیقه اطلاعات صوتی را دارد و اگر بخواهید آن‌ها را با فرمت‌های MP3 یا AAC در کامپیوتر خود ذخیره کنید و یا به اصطلاح ریپ (Rip) نمایید، فضایی کمتر از ۷۰۰ مگابایت را بر روی هارددیسک کامپیوتر اشغال خواهند کرد. برای تبدیل فرمت CDDA به AAC، کامپیوتر شما از یک فرآیند فشرده‌سازی بهره می‌برد که طبیعتا طی آن بخشی از اطلاعات صوتی از بین خواهند رفت. از طرف دیگر اگر نخواهید این فرمت را تبدیل کنید و همزمان قصد جمع‌آوری کلکسیون بزرگی از آلبوم‌های موسیقی موردعلاقه‌تان را داشته باشید، باید فضای بسیار زیادی را به آن‌ها اختصاص دهید.

رایت فایل‌های MP3 در سی‌دی صوتی ایده‌آل نیست

اگر بخواهید فایل‌های موسیقی MP3 خود را در یک سی‌دی صوتی رایت کنید باتوجه به تبدیلی که صورت می‌گیرد، در واقع شما فایل‌هایی با همان حجم فرمت CDDA را خواهید داشت که از نظر کیفیتی در سطحی پایین‌تر قرار می‌گیرند.

زمانی که شما آهنگ‌های خود را از یک سی‌دی صوتی به فرمات‌های MP3 یا AAC ریپ می‌کنید، طبیعتا بخشی از اطلاعات صوتی را از دست خواهید داد. این از دست رفتن اطلاعات به این علت است که فایل‌های خروجی MP3 حجم کمتری داشته باشند. این فایل‌ها کیفیت پایین‌تری نسبت به فایل صوتی اصلی دارند و این افت کیفیت به نرم‌افزار اِنکودر و تنظیماتی که در زمینه بیت‌ریت انجام می‌دهید بستگی دارد. همچنین هدفون یا بلندگوهایی که صدا را از آن‌ها می‌شنوید نیز تاثیرگذار هستند، به این صورت که هرچه تجهیزات حرفه‌ای و حساس‌تر باشند، این افت کیفیت نمود بیشتری پیدا خواهد کرد.

به همین دلیل است که افراد جدی در حوزه موسیقی فرمت‌های غیرفشرده‌ای مانند FLAC را ترجیح می‌دهند. در این فرمت‌ها اندکی فشرده‌سازی صورت می‌گیرد اما تمام اطلاعات صوتی حفظ می‌شوند. اگر فایل‌هایی با فرمت FLAC را در یک دیسک رایت کنید، شما سی‌دی صوتی خواهید داشت که کیفیت یکسانی را با نسخه اصلی فایل‌ها ارائه می‌دهد.

اما اگر فایل‌هایی با فرمت فشرده شده مانند MP3 را در یک سی‌دی رایت کنید، ابتدا باید عملیات تبدیل MP3 به CDDA صورت بگیرد که در نتیجه فایل‌ها حجم بیشتری را در دیسک اشغال می‌کنند. اما اطلاعاتی که در فرآیند ریپ کردن سی‌دی صوتی به فایل‌های MP3 از دست رفته بودند دیگر قابل برگشت نیستند، حتی اگر بر روی کاغذ حجم فایل‌ها افزایش چندبرابری یافته باشند.

البته اگر از کیفیت فایل MP3 خود راضی بودید و یا از شنیدن آن لذت می‌بردید، پس از این تبدیل و رایت بر روی سی‌دی صوتی، هیچ افت کیفیتی را تجربه نخواهید کرد. اما نباید انتظار داشته باشید کیفیتی مانند نسخه اصلی و با فرمت CDDA را تجربه کنید.

بعضی پخش‌کننده‌ها از دیسک‌های MP3 پشتیبانی می‌کنند

برخی از پخش‌کننده‌های صوتی یک قابلیت خوب دارند که آن‌ها را قادر به خواندن سی‌دی‌های صوتی و سی‌دی‌های حاوی فایل‌های MP3 می‌کند. یک سی‌دی MP3 برخلاف سی‌دی صوتی که در جریان رایت آن، این فایل‌ها به فرمت CDDA تبدیل می‌شدند، یک دیسک دیتا حاوی فایل‌های MP3 است که در یک پخش‌کننده سازگار همانند کامپیوتر شما قابل اجرا خواهند بود.

برای این‌که بفمهید پخش‌کننده شما از سی‌دی‌های MP3 پشتیبانی می‌کند یا نه، باید به لوگوی MP3 بر روی آن دقت کنید. همچنین می‌توانید از دفترچه راهنما و یا بررسی مشخصات فنی دستگاه، این مورد را متوجه شوید.

برای ایجاد یک سی‌دی MP3 کافیست حالت سی‌دی دیتا را انتخاب کرده و فایل‌های موسیقی با فرمت MP3 خود را تا پر شدن ظرفیت ۷۰۰۰ مگابایتی دیسک، به آن اضافه نمایید. همچنین برای پخش آسان و منظم‌تر می‌توانید فایل‌ها را در پوشه‌هایی دسته‌بندی کنید تا هنگامی که سی‌دی را درون دستگاه قرار دادید، راحت‌تر آهنگ‌های خود را پیدا کنید. برخی نرم‌افزارها مانند آی‌تونز یک گزینه تحت عنوان"MP3 CD" را ارائه می‌دهند که مشابه عمل رایت یک سی‌دی MP3 با هر نرم‌افزار رایت دیگری است.

توجه داشته باشید از آن‌جایی که این نوع از سی‌دی‌ها در دستگاه‌های قدیمی قابل اجرا نیستند، بنابراین به‌عنوان سازگارترین روش محسوب نمی‌شوند. اما اگر دستگاهی دارید که از این سی‌دی‌ها پشتیبانی می‌کند، مانند اکثر پخش‌های ماشین، می‌توانید با رایت فایل‌های MP3 در سی‌دی، آهنگ‌های بسیار بیشتری را در یک دیسک جای دهید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد