ابر هیبریدی چیست و چرا اهمیت دارد؟

کد خبر: 752113

زمانی‌ که سازمان‌ ها، همه سرویس‌ های محاسباتی و تعادل میان آن‌ها در محل، انتقال داده‌ها و زمان محاسبهٔ این داده‌ها را می‌خواهند، یک بستر میانی منطقی مورد نیاز آن‌ هاست؛ ابرهیبریدی!

ابر هیبریدی چیست و چرا اهمیت دارد؟

کلیک: برای مدتی، پردازش ابری تنها به فعالان حوزه IT و صنف آنان محدود می‌شد و توجه به مسائل امنیتی باعث می‌شد که برای انتقال داده‌ها به حافظه ابری تردید وجود داشته باشد؛ اما امروزه با فناوری جدید ایجاد شده در سرویس‌ های ابری، سازمان‌ها علاقه بیشتری نشان داده و مدل جدید آن یعنی ابر هیبریدی جای خود را میان کسب‌وکارهای مختلف پیدا کرده است.

ابرهیبریدی چیست؟

ابرهیبریدی ترکیبی از ابر عمومی (مثل سرویس‌ های شبکه‌ای شرکت آمازون، ابر گوگل یا جاینت کامپیوت) و یک پلتفرم ابر خصوصی است که مخصوص شرکت استفاده‌کننده طراحی شده است. ابر عمومی و ابر خصوصی به صورت مستقل از هم ارتباطات کدگذاری شده برقرار می‌کنند و با استفاده از فناوری، داده‌ها و برنامه‌ها را انتقال می‌دهند.

نکته مهم در ابرهیبریدی آن است که ابر خصوصی و ابر عمومی دو بخش جدا و مستقل از هم هستند. به‌این‌ترتیب سازمان‌ها می‌توانند اطلاعات محرمانه خود را در حافظه ابری خصوصی ذخیره کنند اما این امکان را نیز داشته باشند که داده‌ های خود را به وسیله منابع محاسباتی اصلی موجود در ابر عمومی دوباره احیا کنند. این قابلیت اما فقط در مدت کوتاهی وجود دارد چراکه اطلاعات را به صورت بلندمدت در قسمت ابر عمومی نگه‌داری نمی‌کنند.

باید بدانیم که با وصل کردن هر سرور جداگانه‌ای به ابر عمومی نمی‌توانیم یک سیستم هیبریدی بسازیم. ساختار بخش خصوصی باید بتواند سرویس‌ های ابری را اجرا کند. مثلاً شرکت NemakiWare، یک منبع باز از نرم‌افزارهای تولید شده توسط شرکت‌ های مدیریت محتوا (ECM) که با استاندارد CMIS سازگار است و یا مرکز داده‌ های JoyentSmart که یک پلتفرم مدیریت خدمات ابری برای ابر خصوصی و هیبریدی است.

مزایای استفاده از ابر هیبریدی

یکی از مهم‌ترین مزایای ابر هیبریدی آن است که زیرساخت‌ های ابر خصوصی کاملاً قابل‌دسترس است و می‌توان آن را در محل استفاده داشت؛ به‌عبارت‌دیگر حتماً نیازی به داشتن اینترنت عمومی نیست. این خصوصیات باعث می‌شود که در مقابل سرویس‌ های ابرعمومی، ابر خصوصی بدون تأخیر و با زمان کمتر به دست کاربران برسد.

یکی دیگر از مزایای ابر هیبریدی آن است که زیرساخت‌ های محاسباتی آن می‌تواند میانگین تراکم کاری شما را مدیریت کند. درحالی‌که احتمال خطا هنگام استفاده از ابر عمومی برای همین میزان کار به نسبت ابر خصوصی بیشتر است.

به‌طورکلی ابرهیبریدی به نسبت پلتفرم‌ های از قبل آماده شده ابر عمومی، کنترل بیشتری بر روی هر دو بخش خصوصی و عمومی به کاربران می‌دهد.

می‌توان با استفاده از منابع ابری عمومی سود بیشتری را در کنار سرعت محاسبه بیشتر داشت. برای کار های بلندمدت مثلاً کاری که نیاز به انجام عملیات محاسباتی در بخشی از یک سال را دارد، استفاده از ابرعمومی باصرفه‌تر از ابر خصوصی است.

همچنین ایجاد یک بخش خصوصی در ابر هیبریدی انعطاف بیشتری را طراحی سرورها فراهم می‌آورد. این قابلیت به کمپانی‌ها سرعت و فضای بیشتری برای ذخیره‌سازی آن‌هم با هزینه کمتر می‌دهد. ترکیبی از سرور جدید با درجه SSDs و گشتاور ۱۹ نیوتون متری و درایور ۶ TB هلیومی از شرکت HGST می‌تواند ذخیره‌سازی داده‌ها را چه سریع و چه آرام بدون استفاده از به کاپ آرشیو کند.

اگرچه ابرهیبریدی نسبت به ابر عمومی مزایای بسیاری دارد اما همچنان از دید منفی مردم نسبت به مسائل امنیتی مربوط به ابر عمومی آسیب می‌بیند. انتقال داده‌ها در طول شبکه ممکن است با داده‌ های دیگر برخورد کند یا دچار اختلال شود، بنابراین سازمان‌ها استفاده از این سرویس‌ها را نوعی خطر کردن می‌دانند که ضرورتی هم برای انجام آن وجود ندارد.

علاوه بر این ابرهیبریدی هم مثل ابر عمومی در پایان انتقال داده‌ها یک عملیات وابسته به زمان انجام می‌دهد. این عملیات، یک فرآیند جداکننده داده‌هاست که تأخیر در زمان پینگ‌ها در آن مشاهده می‌شود. برای مثال تاتسویا کیمورا، رئیس سازمان هواشناسی بین‌المللی (JMA)، به این‌که درباره توانایی انتقال داده‌ های مربوط به پیش‌بینی آب‌وهوا به ابرهیبریدی بداند، از خود علاقه نشان داده است.

درحالی‌که حاضر، سوپرکامپیوتر مورداستفاده در این سازمان، یک سیستم ۸۴۷ ترافلاپی، ساخت کمپانی هیتاچی است. این سوپرکامپیوتر به هواشناسان برای تحلیل نشانه‌ های بعد از زلزله که یک هشدار برای ایجاد سونامی محسوب می‌شود، کمک می‌کند. این سوپرکامپیوتر در پیش‌بینی زمین‌لرزه در منطقه‌ای به نام توکای در ژاپن که تحرکات تکتونیکی یا همان ساختاری گویایی در ارتباط با زلزله دارد نیز کمک می‌کند.

و اما مسئله هزینه مطرح می‌شود. سازمان‌ هایی که بودجهٔ IT محدودی دارند، شاید نتوانند بستری برای ابر هیبریدی ایجاد کنند. در واقع این هزینه برای ساخت اجزای مختلف سخت‌افزاری در یک فضای مشخص و مخصوص به آن است. شرکت‌ هایی با بودجهٔ کمتر می‌توانند از خدماتی که ابر عمومی در محل فراهم می‌کند، استفاده کنند.

کابران ابرهیبریدی چه کسانی هستند؟

ابر هیبریدی به طور گسترده‌ای در زمینه‌ های مالی مورداستفاده قرار می‌گیرد چراکه این سرویس، فضای فیزیکی کمی اشغال می‌کند و در نزدیکی محل کسب‌وکار قرار می‌گیرد. قرار دادن داده‌ها و پردازش و محاسبات مربوط به آن‌ها در فضای ابر عمومی، فضای فیزیکی مورداستفاده را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد و در نتیجه زمان انجام کارها نیز کاهش می‌یابد. این قابلیت از طرفی می‌تواند به امنیت داده‌ها خدشه وارد کند. الگوریتم تجارت مرزی یک شغل مستقل از دیگر بسترهای اقتصادی است که برای بیشتر این مؤسسات اقتصادی استفاده از خدمات ابری، ریسکی است که ضرورتی هم ندارد و ممکن است که مسائل درونی کار های آنان را از حالت محرمانه خارج کند. استفاده از ابر خصوصی برای انجام یک تراکم کاری معمول و محاسبه و انتقال یکنواخت آن به ابر عمومی، یک سازمان‌دهی بهینه و باصرفه‌تر است.

فناوری ابر هیبریدی به طور گسترده‌ای در حوزه بهداشت و درمان استفاده می‌شود. این سیستم، اطلاعات مختلف بیماران را میان مؤسسات بهداشتی درمانی و شرکت‌های بیمه انتقال می‌دهد. رعایت HIPAA (بیمهٔ درمانی و قوانین بهداشتی) یک مانع قانونی در برابر استفاده از ابر هیبریدی در این حوزه است. چراکه در اصل این اطلاعات محرمانه پزشکی توسط HIPAA دسته‌بندی و تنظیم می‌شود.

سازمان‌های دیگری نیز با همین دلایل از استفاده از ابر هیبریدی سرباز می‌زنند. آن‌ها داده‌ هایشان را معمولاً به صورت رمزگذاری شده نگه‌داری می‌کنند تا در برابر اتفاقاتی مثل خراب شدن سخت‌افزار، بحران‌ های طبیعی مثل طوفان که باعث خرابی محل کار می‌شود و یا به سرقت رفتن و دیگر مسائل شبیه به این از داده‌ های خود مراقبت کنند.

کسب‌وکارهای کوچک از دیگر صنایعی هستند که می‌توانند از خدمات هیبریدی استفاده کنند. انتقال و آنالیز اطلاعات فروش یک کار محاسباتی زیاد و پیچیده است. بر طبق گفته برایان کنتریل، مقام ارشد فناوری شرکت Joyent، بسیاری از مؤسسات این نوع کسب‌وکارها از پیشنهاد گوگل و آمازون برای استفاده از فضای ابری اجتناب می‌کنند. آمازون به این دلیل که بزرگ‌ترین رقیب برای کسب‌وکارهای کوچک فروش است، به نظر قابل‌اعتماد نمی‌آید. از طرفی این مؤسسات نمی‌خواهند آنالیز اطلاعاتشان را در اختیار گوگل که بزرگ‌ترین موتور جست‌وجوی دنیاست، قرار دهند.

چرا ابر هیبریدی یک گزینه خوب محسوب می‌شود؟

ابر هیبریدی برقراری ارتباط در محیط کاری را بسیار آسان می‌کند. کارهایی مثل مدیریت فایل‌ها، سیستم پیام‌رسانی داخلی، برنامه‌ریزی، آنالیز داده‌ها، اطلاعات مربوط به فعالیت‌ های مختلف موجود در محیط کار و دیگر مسائل مربوط به مدیریت روابط با مشتریان (CRM) از جمله فعالیت‌ هایی است که در محیط کاری صورت می‌گیرد. استفاده از ابر عمومی با دستگاه‌هایی مثل پرینتر، اسکنر، دستگاه فکس، سخت‌افزارهای امنیتی مثل دوربین‌ های مداربسته، دستگاه‌ های حساس به آتش و CO₂ پیشنهاد داده نمی‌شود. چراکه این دستگاه‌ها در سازگاری ابر عمومی می‌توانند اختلال ایجاد کنند. برای استفاده از سرویس‌ های ابری، باید وسایل تشخیص‌دهنده بحران‌ها را مثل تشخیص‌دهنده‌ های آتش‌سوزی و. از شبکه اصلی سازمان جدا کرد.

در مدل هیبریدی، کاربران مدیریت بیشتری بر روی هر دو جزء خصوصی و عمومی به نسبت پلتفرم‌ های از پیش آماده ابر عمومی دارند. به‌خصوص که اگر مدیریت کارهای مربوط به تجارت مدنظر باشد. این مجموعه از پیش ساخته شده که یک نرم‌افزار سرویس‌دهنده (SaaS) است همیشه با طراحی‌ های پیاپی و ویرایش‌ های مجدد مواجه است که اگر به درستی انجام نشود، ممکن است که سازگاری اولیه را نیز از بین ببرد.

نتیجه

ابر هیبریدی یک پاسخ درست به نیازهای امنیتی است. یکی دیگر از مزایای آن نیز آن است که فضای کمی را اشغال می‌کند. هرچند که در این مدل نیز احتمال بسیار کمی وجود دارد که کسی بتواند کنترل آن را از راه دور به دست گرفته و به امنیت داده‌ های موجود در آن خدشه وارد کند اما این خطری است که نه‌تنها در ابر هیبریدی بلکه در تمام ارتباطات شبکه‌ای وجود دارد.

درحالی‌که هزینه فراهم آوردن سخت‌افزارهای مورد نیاز برای بخش خصوصی ابر هیبریدی بالاست، مراکز و طراحان IT می‌توانند با انتخاب سخت‌افزار مناسب‌ تر و همچنین طراحی سیستم‌ هایی با سازگاری بیشتر با امکانات سازمان به این مهم دست یابند. استفاده از ابر خصوصی برای مدیریت حجم کاری متوسط و محاسبه و انتقال پیوسته آن به ابر عمومی می‌تواند یک سازمان‌دهی طولانی‌مدت و همچنین به‌صرفه از نظر اقتصادی باشد.

درنهایت، ابر خصوصی به سازمان‌ها اجازه می‌دهد که از امکانات ابر عمومی بدون نیاز به هیچ واسطه‌ای استفاده کنند. این قابلیت می‌تواند تحولی در فعالیت‌ های محاسباتی به وجود بیاورد. این در حالی است که اجزای مهم در محیط‌ هایی بدون امنیت شبکه‌ای نگه‌داری می‌شوند.

حرف معروفی از استیو وزنیاک در این جا مصداق دارد که می‌گوید: هرگز به کامپیوتری که نمی‌توانید صفحه‌اش را ببندید اعتماد نکنید. یک صفحه مخصوص به سازمانی که از ابر خصوصی استفاده می‌کند، داده می‌شود. کارفرمایان باید برای خارج کردن کامپیوترها از دایره مصرف خود، ابتدا با تسهیلاتی که گوگل به کارکنان خود می‌دهد هماهنگ شوند، قبل از آن‌که فناوری مرکزی داده‌ هایشان تبدیل به یک سرور بدون استفاده شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد