خودمان را برای استفاده بهینه از شبکه های اجتماعی آماده کنیم
از سال های دور تنوع منابع مطالعه برای بسیاری از جویندگان علم مشکل ساز بود. با این حال، امروزه نیز با وجود تکنولوژی و منابع متنوع و متعدد اطلاعاتی، کار برای بسیاری از کاربران پیچیده به نظر می رسد.
کلیک: کارشناسان بر این باورند که یکی از مشکلات و مسائل جدا نشدنی از تکنولوژی روز، سرازیر شدن حجم بسیار زیاد و متنوع اطلاعات به گجت هاست. به گفته دکتر گلوریامارک، استاد انفورماتیک دانشگاه کالیفرنیا، ذهن شما در روز به صورت میانگین در هر 45 ثانیه از زندگی خارج از فضای اینترنت به فضای آنلاین فکر میکند. بر این اساس ذهن در پی این گونه از جهش های ژیمناستیک وار و سرعتی، باعث خستگی،استرس های کاذب و در نتیجه تصمیم های لحظه ای ونادرست می شود. براساس یک آمارگیری، حدود 65 درصد از شرکت کنندگان اذعان داشتند با معضل بی خوابی مواجهند. همچنین 45 درصد از شرکت کنندگان از عوارض مصرف بیش از اندازه اینترنت، فعالیت های آنلاین و … به سردردهای مزمن خود اشاره داشتند. 30 درصد باقیمانده نیز از خستگی و گاهی دوبینی و اختلال در بینایی بر اثر استفاده مداوم از فعالیت های اینترنتی نام برده اند. در این آمارگیری، شواهد حاکی از اختلال در رابطه های نزدیک در میان کاربران است.
از آنجایی که جدایی تکنولوژی از زندگی روزمره غیر ممکن به نظر می رسد، حذف این نیاز ضروری از زندگی افراد می تواند چالشی عجیب باشد. پس برای حل معضل استفاده و حجم بالای مطالب دریافتی در طول روز نیاز به برنامه ریزی و از همه مهم تر، ایجاد ارتباط بین اطلاعات دریافتی و کاربرد آن با زندگی روزمره است.
در زیر به نکات قابل توجهی در این زمینه می پردازیم:
تعریف هدف برای اطلاعات
متخصصان علم روانشاسی بر این باورند اگر برای دریافت اطلاعات هدفی از پیش تعیین شده داشته باشیم، هرگز دچار سردرگمی در انبوه اطلاعات دریافتی نخواهیم شد و همین هدف تعیین شده، مارا در به یادآوری اطلاعات و رابطه آن با نیاز ما یاری خواهد داد. دکتر دافن شهام استاد روانشناسی رفتار در دانشگاه کلمبیا اذعان دارد که اگر در روز تنها به دنبال اطلاعات مرتبط با نیازمان گام برداریم، ذهن ما از پیچیدگی ها و درهم ریختگی هایی که بعضا به فراموشی منجر می شود جلوگیری می کند. برای مثال، اگر در طول هفته نیازمند خلاقیت زیادی در محل کار یا در انجام امور شخصی هستید، توصیه می شود از کتاب ها، فیلم ها و یا فایل های صوتی افراد برجسته و شاخص در این امر استفاده کنید.
داشتن شغل های متعدد ممنوع!
بسیاری از افراد به داشتن ویژگی چند کاره بودن و انجام همزمان چند وظیفه باهم به خود می بالند. اما امروزه روانشناسان و متخصصین اعصاب و روان به این نتیجه رسیده اند که در واقعیت امر چنین کاری غیر ممکن است؛ چرا که مغز تنها بر روی یک عملکرد تمرکز دارد و با این کار شما تنها با جهش به عملکردهای مختلف، ذهن را خسته می کنید.
وقتی شما همزمان در حال ارسال پیام، خواندن توییتر و چک کردن فیس بوک هستید ذهن شما به صورت ناقص عمل می کند. در این شرایط توصیه می شود در آن واحد تنها بر روی یک فعالیت تمرکز کنید. برای مثال دانش آموزانی که هنگام مطالعه پیام دادن را متوقف میکنند، اذعان دارند عملکرد بهتری در یادگیری دارند.
نرم افزارهایتان را سازماندهی کنید
ماری کوندو، نویسنده کتاب معجزه مرتب کردن، اعتقاد دارد برنامه هایی که برای شما لذت بخش نیستند و یا اطلاعات مورد نیاز شما را در اختیارتان نمی گذارد را حذف کرده و برنامه های مورد نیازتان را در یک فایل مجزا نگه دارید. با این کار شما برای دسترسی به یک برنامه خاص نیاز به چک کردن چندین برنامه بلا استفاده را نخواهید داشت.
مسائلی که می بینید، می شنوید و یا می خوانید را با شخص دیگری به اشتراک بگذارید
گاهی مسائلی را که در فضای مجازی می بینیم، می شنویم و یا می خوانیم در ذهن ما می ماند و کمتر امکان انتقال بوجود می آید. روان شناسان بر این باورند اگر در فضای مجازی با حقایقی که نیازهای روز ما را برطرف می کند برخورد کنیم، برای نگهداری آن ها در حافظه بلند مدت کافی ست حداقل 7 دقیقه با شخصی دیگر به بحث و گفتگو بنشینیم.
دیدگاه تان را بنویسید