۶ دلیل برای خرید نمایشگرهای جدید بهمنظور کاهش خستگی چشم
خستگی و درد چشم بر اثر استفاده طولانیمدت از نمایشگرهای مختلف مخصوصا نمایشگر کامپیوتر یک مشکل شایع است. در ادامه به بیان شش دلیل میپردازیم که میتوانند شما را برای خرید نمایشگرهای جدید بهمنظور کاهش خستگی چشم متقاعد کنند.
کلیک: اکثر ما هر روز حداقل چند ساعتی را پشت نمایشگرهای کامپیوتر میگذرانیم و برخی از کاربران هم به خاطر کار خود مجبور هستند هر روز چندین ساعت متوالی به نمایشگر کامپیوتر خیره شوند. خیره شدن به نمایشگر کامپیوتر برای مدت طولانی تاثیر بسیار بدی بر روی چشمان ما میگذارد؛ زیرا این کار باعث میشود چشمها فشار زیادی را تحمل کنند و خسته شوند و در نهایت باعث بروز مشکلاتی همچون چشم درد، تاری دید و سردرد میشود.
با ورود به دنیای فناوری این مشکل جدیتر شده است و زندگی دیجیتالی باعث شده است هر روز ساعتها از نمایشگرهای مختلف استفاده کنیم. یکی از راهحلهای مقابله با این مشکل، استفاده کمتر از نمایشگرها است که با توجه به شرایط کنونی راهحل چندان خوبی به نظر نمیرسد؛ راهحل دوم استفاده از نمایشگرهای جدید است که به لطف برخورداری از فناوریهای جدید و کاربردی کمتر باعث خستگی چشم میشوند. در ادامه به بیان شش دلیل خواهیم پرداخت که میتوانند شما را برای خرید نمایشگرهای جدید که مشکلات کمتری برای چشم ایجاد میکنند، متقاعد کنند.
روشن شدن دیودهای LED با فناوری جریان مستقیم
دیودهای LED نمایشگرهای LED موجود در بازار به دو شیوه مدولاسیون پهنای باند (PWM) و جریان مستقیم (DC) روشن و خاموش میشوند؛ در فناوری مدولاسیون پهنای باند که مدت زمان زیادی است که در نمایشگرها به کار گرفته میشود، لامپهای LED سریعا خاموش و روشن میشوند و هر چقدر بیشتر خاموش باشند، پس از آن با شدت بیشتری روشن میشوند. از این فناوری بیشتر در سیستمهای هشدار دهنده که در آنها از لامپهای LED استفاده میشود، به کار گرفته میشود. این شیوه باعث ایجاد حالتی شبیه به سوسو زدن نور (یا حالتی شبیه به این حالت میشوند) و مخصوصا زمانی که نور نمایشگر کم باشد، باعث خستگی شدید چشمها میشود.
روش دوم روشن کردن دیودها به وسیله جریان مستقیم است. در این روش میزان جریان ورودی به دیودهای LED تنظیم میشود و زمانی که جریان کمتری وارد این دیودها شود، روشنایی آنها شدید نیست. این فناوری باعث خستگی کمتر چشمها میشود. اما نمایشگرهای مجهز به این فناوری که معمولا برچسب PWM-free بر روی آنها دیده میشود، هم دارای قیمت بالایی هستند و هم احتمال زودتر سوختن لامپهای LED در آنها بالا است. امروزه نمایشگرهای LED با فناوری DC بهراحتی در بازار یافت میشوند.
تنظیم خودکار میزان روشنایی
نور زیاد صفحهنمایش باعث خستگی بیشتر چشمهای شما میشود و شما میتوانید با کاهش میزان روشنایی آن، این مشکل را بهراحتی حل کنید. بسیاری از نمایشگرهای جدید که مجهز به حسگرهای نور هستند، دارای فناوری تنظیم خودکار نور هستند. این فناوری باعث میشود میزان روشنایی نمایشگر به شکل بهینهای تنظیم شود؛ حتی در برخی از نمایشگرهای جدید کاربران میتوانند میزان نور را مطابق با میل خود تنظیم کنند.
کاهش تجمع و بازتاب نور
برخی از نمایشگرها بسیار درخشان به نظر میرسند و میزان بازتاب نور در آنها نیز زیاد است. این مشکل باعث میشود کاربر بیشتر بر روی نمایشگر خیره شود و تمرکز کند و چشمهای او بیشتر خسته شوند. خوشبختانه برخی از نمایشگرهای جدید مجهز به پوششهایی هستند که میزان بازتاب نور توسط آنها و تجمع نور در آنها را کاهش میدهد.
برخی از نمایشگرهای موجود در بازار مات هستند؛ البته رنگها در این نمایشگرها کمی رنگ پریده به نظر میرسد؛ اما تابش خیره کننده نور در آنها نسبت به سایر نمایشگرها کمتر است. از مزایای این نمایشگرها این است که مجهز به پوششهایی هستند که استفاده از آنها راحتتر باشد و جزییات نیز به خوبی در آنها دیده میشوند. این نمایشگرها برای استفاده در ادارات و یا مکانهایی که در معرض نور خورشید و لامپها هستند، بسیار ایدهآل هستند و بازتاب نور در آنها بسیار کمتر است. البته یافتن نمایشگری که اصلا نور را بازتاب نکند و یا مجهز به پوششی باشد که مانع بازتاب نور شود، کمی دشوار است.
صفحهنمایش منحنی
درحالحاضر استفاده از صفحهنمایشهای منحنی در تلویزیونها رایجتر از نمایشگرهای کامپیوتر و سایر نمایشگرها است. نمایشگرهای منحنی در ابتدای پیدایش خود برای مردم عجیب بودند و عدهای از افراد معتقد بودند که این نمایشگرها بیشتر چشم را اذیت میکنند؛ اما تحقیقات ثابت کرده است که این نمایشگرها کمتر باعث خستگی چشم میشوند.
هنگام استفاده از نمایشگرهای تخت زمانی که نگاه فرد از مرکز صفحهنمایش به قسمتهای اطراف آن تمایل پیدا میکند، فاصله چشم تا نمایشگر تغییر پیدا میکند و باعث میشود که فرد مجبور شود سریعتر و به میزان بیشتری بر روی صفحهنمایش متمرکز شود. چنانچه در حال خواندن مطلبی باشید یا برای کار دیگری به صفحهنمایش خیره شوید که باعث شود چشمهای شما بیشتر به سمت مرکز و اطراف آن حرکت کند، چشمها بارها و بارها مجبور به تمرکز کردن میشوند و در نهایت زودتر خسته میشوند. در نمایشگرهای منحنی فاصله کانونی یکنواختتر است که باعث میشود فرد کمتر مجبور به متمرکز شدن بر روی صفحهنمایش شود.
کاهش نور آبی صفحهنمایش
برخی از شرکتهای سازنده نمایشگر بهتازکی فناوریهایی در محصولات خود بهکار گرفتهاند که باعث کاهش نور آبی در آنها و در نهایت کاهش خستگی چشم میشوند؛ بهعنوانمثال شرکت BenQ فناوریهای جالبی در نمایشگرهای جدید خود استفاده کرده است که باعث فیلتر شدن نور آبی در آنها میشود.
شرکت ایسوس نیز نمایشگرهایی تولید کرده است که دوستدار چشم هستند و نور آبی به میزان قابل توجهی در آنها کاهش پیدا کرده است.
اپلیکیشن F.lux هم با کاهش نور آبی نمایشگر در هنگام شب باعث میشود خواب شبانه کاربران مختل نشود. در ضمن در ویندوز ۱۰ نیز حالتی به نام Night Mode وجود دارد که با فعال شدن آن نور آبی صفحهنمایش کاهش پیدا میکند. ممکن است کاهش نور آبی موجب شود صفحهنمایش کمی قرمز به نظر برسد؛ اما در عوض چشمهای شما کمتر خسته میشوند و استفاده از روشهایی که باعث کاهش یافتن یا فیلتر شدن نور صفحهنمایش میشود، شدیدا توصیه میشود.
افزایش قابلیت انطباقپذیری
در نمایشگرهای قدیمی مخصوصا نمایشگرهای CRT امکان انطباقپذیری تقریبا وجود نداشت؛ اما در مورد نمایشگرهای مدرن این چنین نیست و در آنها امکان تنظیم ارتفاع صفحهنمایش، زاویه دید و حتی جهت نمایش تصاویر برای کاربران فراهم شده است.
طبق تحقیقات انجام شده بهترین زاویه دید ۱۵ تا ۲۰ درجه زیر سطح افقی است. جالب است بدانید که نگاه کردن به صورت مستقیم به سمت صفحهنمایش فشار کمی به گردن شما وارد میکند؛ اما باعث خستگی بیشتر چشمهای شما میشود. زاویه دید کمتر از سطح افقی همانند زمانی است که در حال مطالعه کتاب هستید.
آیا خرید نمایشگر جدید ضروری است؟
اگر مدت زیادی است که نمایشگر خود را عوض نکردهاید دیگر وقت آن است که به فکر خرید یک نمایشگر جدید باشید؛ ممکن است بسیاری از دلایل مطرح شده در این مطلب برای خرید نمایشگر جدید کماهمیت به نظر برسند؛ اما تعدادی از آنها در کاهش خستگی چشم مخصوصا زمانی که مدت زیادی از نمایشگر استفاده میکنید، واقعا موثر است. ممکن است تنها زمانی که از یک نمایشگر جدید استفاده کنید، متوجه شوید که چشمهای شما قبلا خسته میشدند!
دیدگاه تان را بنویسید