سرویس اجتماعی فردا: مرکز تحقیقات پیو (Pew Research Center)، یک مؤسسه معتبر آماری و پژوهشی است که در مورد روندها و نگرشهای جاری در کشورهای مختلف دنیا به ویژه آمریکا، تحقیق میکند. این مرکز به صورت مستمر درباره شیوههای استفاده شهروندان آمریکایی از شبکههای اجتماعی مطالعه دارد. اکثر آمریکاییها آخرین اخبار را از طریق شبکههای اجتماعی دنبال میکنند و تقریباً نیمی از آنها رخدادهای انتخابات اخیر را تنها از طریق رسانههای اجتماعی زیر نظر داشتند.
بر اساس آخرین نتایج پیمایش این مرکز، یافتههای پژوهشی از ١۵۲٠ بزرگسال آمریکایی در دورهای یک ماهه نشان میدهد که فیسبوک با اختلافی بسیار زیاد، همچنان محبوبترین شبکه اجتماعی است. (۷۹%) و سهم دیگر شبکهها به قرار زیر است: توییتر (۲۴%)، اینستاگرام (۳۲%) و لینکدین (۲۹%). اگر افرادی که از اینترنت استفاده نمیکنند، در این آمار در نظر بگیریم، خواهیم داشت: ۶۸ % از کل جمعیت آمریکا کاربران فیسبوک هستند. ۲۸% اینستاگرام، ۲۵ % لینکدین و ۲١ % توییتر. جالب است بدانیم ١١ % از مردم آمریکا اصلاً از اینترنت استفاده نمیکنند. بر اساس تحقیقات این مرکز، استفاده از فیسبوک نسبت به دوره مشابه سال قبل ۷ % رشد داشته که این رشد، مربوط به اقبال مسنترها از این شبکه است. به علاوه، سهم بازدید روزانه از این شبکه نیز اندکی بیشتر از سال پیش شده است (۷۶ % نسبت به ۷٠ % سال ۲٠١۵).
فیسبوک، همچنان محبوب
در آمریکا از هر ١٠ کاربر آنلاین، ۸ نفر از فیس بوک استفاده میکنند. حضور جوانان در این شبکه همچنان نرخ بالایی دارد، اما نرخ استفاده افراد آنلاین بالای ۶۵ سال از فیسبوک در سال 2016 نیز حدود ۶۲ % بوده که رشدی ١۴ درصدی نسبت به زمان مشابه در سال قبل را نشان میدهد. همچنین زنانِ کاربر اینترنت با نرخ ۸۳ % بیشتر از مردان که حضوری 75 درصدی دارند، در فضای فیسبوک به سر میبرند.
جوانان اینستاگرام را ترجیح میدهند
۳۲ % از کاربران اینترنت معادل ۲۸ % از جمعیت بزرگسالان آمریکا از اینستاگرام استفاده میکنند. نرخ کاربران بزرگسال اینستاگرام نسبت به سال قبل حدود ۵ % افزایش داشته است. در واقع می توان از میان شبکههای اجتماعی، اینستاگرام را شبکه دلخواه جوانان آمریکا نامید؛ چرا که در میان بزرگسالان ١۸ تا ۲۹ ساله آنلاین، از هر ده جوان، شش نفر از این شبکه استفاده میکنند؛ یعنی نزدیک به ۵۹ % از جوانان. این سهم برای افراد ۳٠ تا ۴۹ ساله، ۳۳ % و برای افراد بالای ۶۵ سال تنها ۸% است. بر اساس پژوهشهای این مرکز، همچنان زنان بیش از مردان از اینستاگرام استفاده میکنند (۳۸% در برابر ۲۶%).
توییتر، همچنان بدون تغییر
۲۴ % از کاربران اینترنت، معادل ۲١ % از جمعیت بزرگسالان آمریکا از توییتر استفاده میکنند. میتوان گفت سهم توییتر از کاربران آنلاین آمریکایی نسبت به سال قبل تغییر چندانی نکرده است؛ چرا که این نسبت در سال ۲٠١۵ نیز تقریباً همان یک چهارم از کل کاربران بود. حدود ۳۶% از کاربران توییتر را جوانان تشکیل میدهند، یعنی بیش از سه برابر افراد بالای ۶۵ سال (١٠%) کاربر توییتر. نکته قابل توجه در مورد توییتر آن است که این شبکه در میان افراد دارای تحصیلات تکمیلی محبوبتر از بقیه اقشار است و ۲۹ درصد از کاربران آن را افراد تحصیلکرده تشکیل میدهند.
فراوانی استفاده کاربران از شبکههای اجتماعی
فیسبوک همچنان محبوبترین شبکه اجتماعی در میان رسانههای اجتماعی است. کاربران فیسبوک گزارش دادهاند که به طور منظم صفحه خود را بازدید میکنند. تقریباً سه چهارم از کاربران فیس بوک (76%) روزانه صفحه خود را بازدید می کنند (55% چندبار در روز و 22% یک بار در روز). تقریباً ۵١ درصد از کاربران اینستاگرام به صورت روزانه به صفحه خود سر میزنند که حدود 35% از آنها روزانه چند بار بازدید میکنند. این نرخ برای توییتر، ۴۲ درصد در روز و ۲۳ % روزانه چند بار است. سهم بازار لینکدین اندکی بیش از توییتر است، اما کاربران آن برای بازدید از صفحاتشان کمتر وقت میگذارند.
هر آمریکایی، چند شبکه اجتماعی؟
کاربران شبکههای اجتماعی در آمریکا معمولاً از چندین شبکه استفاده میکنند. بیش از نیمی (56%) از کاربران، در بیش از یک شبکه اجتماعی از میان پنج شبکه رایج در آمریکا عضو هستند. همچنان بیشترین شروع کاربران (افرادی که برای اولین بار میخواهند از شبکههای اجتماعی استفاده کنند) با فیسبوک است. نکته مهم این است که ۸۸% افرادی که فقط از یک شبکه اجتماعی استفاده میکنند، فیسبوک را انتخاب کردهاند. از طرفی تقریباً تمامی افرادی که از چند رسانه استفاده میکنند، فیسبوک را نیز در لیست خود جای دادهاند. به عنوان مثال، 93% از کاربران توییتر در فیسبوک نیز اشتراک دارند؛ و همچنین 95% از کاربران اینستاگرام.
وضعیت مناسب پیامرسانهای موبایلی
شبکههای اجتماعی تنها مرجع استفاده کاربران آنلاین نیستند، بلکه صاحبان گوشیهای هوشمند (72% در زمان تحقیق) میتوانند از برنامههای پیامرسان که کارکردهایی مشابه شبکههای اجتماعی دارند، نیز استفاده کنند. برخی از این پیامرسانها هنوز خدماتی سنتی مانند چت و رساندن پیام را فراهم میکنند، اما در بسیاری از آنها ویژگیهای منحصر به فردی مانند ارسال پیام به صورت ناشناس، منقضی کردن پستها یا حذف بعد از مشاهده را ارائه میکنند. به طور کلی پیامرسانها بیشتر توسط افراد جوان مورد استفاده قرار میگیرد. 56 % از صاحبان گوشیهای هوشمند ١۸-۲۹ ساله از برنامههایی که به طور خودکار پیامها را پاک میکنند، استفاده میکنند؛ یعنی بیش از چهار برابر سهم افراد ۳٠-۴۹ ساله (13%) و شش برابر سهم افراد بالای 50 سال (9%). به طور کلی، استفاده از برنامههای پیامرسان عمومی مانند واتسآپ در بین جوانان ١۸-۲۹ ساله، 42% بوده و بسیار بیشتر از استفاده افراد بالای ۵٠ سال (حدود ١۹%) است.
دیدگاه تان را بنویسید