خبرگزاری ایسنا: به نقل از رویترز، سالهاست که محققان به دنبال تولید و عرضه کیتهای خانگی تشخیص طیف گستردهای از ویروسها و باکتریها هستند تا اینکه سرانجام غول صنایع الکترونیک جهان اعلام کرد که به زودی کیت تشخیص ویروس با استفاده از تراشه سیلیکونی را به بازار عرضه میکند.
گروهی از برجستهترین محققان شرکت IBM به سرپرستی پروفسور جاشوا اسمیت با استفاده از فناوری تراشه سیلیکونی برای اولینبار دستگاه تشخیص انواع ویروس، DNA و سایر زیست شاخصهای نانومتری را تولید کردند. این دستگاه با استفاده از نمونه بزاق یا ادرار میتواند هرگونه تغییر در بدن که نشانه یک بیماری است را قبل از بروز علایم ظاهری و بالینی هشدار دهد.
اولین نمونه دستگاه آشکارساز میکروارگانیسمها یا DLD در سال 2004 طراحی شد که عملکرد تشخیص آن براساس اندازه ذرات بود. این دستگاه هیچ گاه قادر به تشخیص ویروسها و سایر ذرات در مقیاس نانو نبود.
با تولید نمونه نانومتری تراشه DLD میتوان با تنها یک نمونه مایع از بزاق یا ادرار، ذرات موجود در آن را تا مقیاس 10 نانومتر شناسایی کرد. این مقیاس تقریبا تمامی ویروسها را شامل میشود.
پروفسور اسمیت در مورد ویژگیهای تراشه DLD جدید اظهار کرد: تمام تلاش تیم سازنده بر به کارگیری قدرت فناوری شرکت IBM در تولید تراشههای پزشکی در مقیاس نانو متمرکز شده بود که خوشبختانه نتیجه کار کاملا رضایتبخش است، بهطوریکه قدرت جداسازی و تشخیص این دستگاه بسیار فراتر از نمونههای موجود است و ساخت آن فناوری بالایی را میطلبد.
دیدگاه تان را بنویسید