تشخیص محصولات کشاورزی سالم با ربات کروی

کد خبر: 508389

پژوهشگران دانشگاه اصفهان ربات کُروی را عرضه کردند که دارای کاربردهای تصویربرداری و تشخیص گازهای خطرناک است و اخیرا با پردازش تصاویر توانستند آن را برای جداسازی محصولات کشاورزی سالم از ناسالم کاربردی کنند.

خبرگزاری ایسنا: سمیرا اسیری مجری طرح با بیان این که در این مطالعات موفق به طراحی و ساخت ربات کروی شدیم، گفت: این ربات دارای مکانیزم داخلی بسیار جدیدی است؛ به گونه‌ای که با وجود چرخش پوسته، صفحه‌ای موازی با سطح زمین در آن تعبیه شده است.
وی با اشاره به کارکرد این صفحه، اضافه کرد: وجود این صفحه کاربر را قادر می‌کند که دوربینی بر روی آن قرار دهد و دوربین بدون آن که چرخشی داشته باشد، از پشت پوسته شفاف تصاویر را دریافت و به صورت آنلاین به سرور ارسال کند.
اسیری با تاکید بر این که این ربات مجهز به سنسور «جایرو» است، خاطرنشان کرد: این سنسور تصاویر دریافتی را ثابت می‌کند؛ از این رو تصاویر ارسالی از دوربین این ربات صاف و شفاف خواهد بود.
مجری طرح سنسور گاز را از دیگر اجزای این ربات نام برد و یادآور شد: این سنسور، باعث می‌شود که ربات گازهای خطرناک منتشر شده را تشخیص دهد و با استفاده از GPS موقعیت نشتی گازها را به اپراتور اعلام کند.
وی خاطرنشان کرد: این ربات با استفاده از سنسور گاز می‌تواند در نقاطی که انسان قادر به ورود نیست، وارد شود و گزارش نشتی را ارائه دهد.
اسیری با بیان این که این ربات تنها از یک نیمکره استفاده می‌کند، اظهار کرد: پوسته شفاف کره این ربات که از جنس پلی اتیلن است، از اجزای داخلی در برابر ضربه و عوامل شیمیایی مانند خوردگی محافظت می‌کند و به گونه‌ای حرکت می‌کند که اجزای قرار گرفته شده بر روی صفحه این ربات هیچگاه واژگون نخواهد شد.
وی به کاربردهای این ربات اشاره کرد و گفت: از این ربات برای کارخانجاتی که دارای نقاط کور هستند و دوربین‌های موجود که قادر به پوشش تصویری از آنها نیست، استفاده می‌شود، علاوه بر آن از این ربات برای مناطق ناهموار که دارای پستی بلندی‌های زیادی است و امکان واژگونی ربات‌های موجود وجود دارد، می‌توان بهره برد.
به گفته این محقق، این ربات می‌تواند از چاله‌هایی به ارتفاع یک سوم قطر خود، خارج شود.
اسیری از کاربرد تجاری این ربات خبر داد و در این باره توضیح داد: در این طرح از ربات کروی ساخته شده برای تشخیص محصولات کشاورزی سالم از ناسالم استفاده شد؛ در واقع این طرح برای محصول خیار اجرایی شده است.
وی ادامه داد: برای این منظور با پردازش تصویری که بر روی این ربات پیاده سازی کردیم، توانستیم از طریق دوربین ربات، محصولات سالم از ناسالم را جداسازی کنیم.
مجری طرح، کنترل این ربات را از طریق یک اپلیکیشن دانست و یادآور شد: با نصب این اپلیکیشن بر روی تلفن همراه، لپ‌تاپ و یا رایانه می‌توان حرکات ربات کروی ساخته شده را کنترل کرد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد