سرویس فناوری فردا: انتقال شماره تلفن همراه که در اصطلاح به آن ترابردپذیری نیز گفته می شود، امکانی به حساب می آید که کاربر را قادر می سازد تا با شماره ای یکسان از خدماتی که به وسیله اپراتورهای گوناگون ارائه می گردد بهره بگیرد، یا به زبان ساده تر هنگامی که فردی مصمم می شود از یک اپراتور به اپراتوری دیگر مهاجرت کند، نیازی نخواهد بود که شماره اش را تغییر داده و در پی آن دردسرهای مربوطه را نیز متحمل گردد.
کمیسیون تنظیم مقررات در 7 اردیبهشت 93 در مصوبه 186، اصول حاکم بر نحوه اصلاح و ارتقاء پروانه فعالیتهای اپراتورهای تلفن همراه را تصویب کرد.
براساس مصوبه 186 کمیسیون تنظیم مقررات ورود اپراتورهای تلفن همراه به نسل سوم مستلزم اجرای شرایطی از قبیل، تعهدات پوششی، مالی و کیفیتی و اجرای رومینگ ملی از جمله تعهداتی است که در پروانه اپراتورها مورد توجه قرار گرفته است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز دراین باره گفت: این طرح از ۲۷ اردیبهشت سال ۹۵ به مرحله اجرایی می رسد. در فاز پایلوت این طرح فعلا هیچ قیمتی تعیین نشده است و مشترکان تلفن همراه با پرداخت مبلغ ناچیزی و با مراجعه به اپراتور دلخواه خود می توانند اقدام به تغییر اپراتور کنند.
با اجرای طراح ترابردپذیری اشکالاتی نیز حاصل میشود که یکی از آنها تشخیص ندادن مشترکین بین اپرتورها است. تشخیص تماسهای درون و برون شبکه قبل از برقراری تماس با مخاطبان سخت میشود. یعنی شما اگر شماره شما کد ۰۹۱۲ باشد و با شمارهای دارای همین کد تماس بگیرید شاید تماس برون شبکه حساب شود. هر اپراتور تلفن همراه کدها و شمارههای کاربردی دارد که کاربران در صورت تماس یا ارسال پیام میتوانند عملیات خاصی انجام دهند. این شمارهها و کدها در اپراتورها متفاوت است. در صورت جابهجایی شماره در اپراتورها، کاربران با این شمارهها و کدها ناآشنا هستند و مدتی طول میکشد که آنها را به ذهن بسپارند. پیش از این شمارههای رند همراه اول گرانتر از دیگر اپراتورها بود و قیمت شمارههای رند ایرانسل و رایتل ارزانتر بود. پس از ترابردپذیری شمارهها، تفاوت میان شمارههای اپراتورها از بین میرود و در این میان با حذف بازار سیاه کدهای مختلف، ارزش شمارههای رند افزایش مییابد.این افزایش قیمت شامل هر سه اپراتور میشود؛ اما شمارههای رند ایرانسل و رایتل افزایش بیشتری پیدا میکنند و ارزش شمارههایشان به نزدیکی شمارههای رند همراه اول میرسد. با
ارائه این سرویس به مشترکین شاهد خدمات جذابتری از اپراتورها خواهیم بود. با اجرای ترابردپذیری، اپراتورهای تلفن همراه ایران به خاطر اینکه مشترکان خود را از دست ندهند، به سمت ارائه خدمات متنوع و سرویسهای جذاب خواهند رفت. این طرحهای میتواند مانند دیگر کشورهای دنیا به صورت قراردادهای چند ساله به همراه باندلینگ باشد. البته این رقابت میتواند در زمینه کاهش تعرفه برخی سرویسها یا ارائه بستهها و خدمات نوین به مشترکان ارائه شود. این بازار رقابتی میتواند پیشترفت فنی و مالی اپراتورها را در بر داشته باشد. کاهش قیمت سیمکارتهای عادی در بازار سیاه با اجرای طرح ترابردپذیری از ارزش شمارههای تلفن همراه در بازار کاسته میشود و تفاوت شماره تلفن همراه میان همراه اول،ایرانسل و رایتل از بین میرود. با توجه به این موضوع شمارههای عادی کدهای مختلف سه اپراتور موبایل ارزش یکسانی پیدا میکنند؛ چون دیگر مشخص نمیشود که کدام شماره در کدام شبکه فعال است. به همین دلیل قیمت شمارههای عادی در بازار سیاه کاهش مییابد.
کاهش مشکلات ارتباطی اجارهنشینها آنتندهی نامناسب شبکه تلفن همراه در منزل جدید از دغدغههای اجارهنشینها است. برخی از مستأجرها سالانه مجبور به تغییر منزلشان هستند. مشکل آنتندهی موبایل در خانه جدید در بیشتر مواقع مستأجران را کلافه میکند. اما با اجرای ترابردپذیری شماره تلفن همراه، اجارهنشینها میتوانند با اطلاع از آنتندهی اپراتورها در محله جدیدشان، به راحتی اپراتور مورد نظر را انتخاب کرده و به شبکه مورد نظر کوچ کنند.
دیدگاه تان را بنویسید