آخرین خبر از ساخت دو سریال سلمان فارسی و موسی (ع)

کد خبر: 923878

آیا پروانه ساخت و تعدد فیلمنامه‌های پیشنهادی به سیمافیلم اجازه می‌دهد تلویزیون بر روی ساخت سریال‌های فاخر خود متمرکز باشد تا بنابر گفته‌های مرتضی میرباقری سال آینده «سلمان فارسی» کلید بخورد و به تعبیر جمال شورجه «موسی (ع)» جلوی دوربین برود؟

آخرین خبر از ساخت دو سریال سلمان فارسی و موسی (ع)

خبرگزاری تسنیم: تلویزیون جای خالی یک سریال فاخر احساس می‌شود و مدت‌هاست که پروژه‌های الف. گذشته خودش را دوباره روی آنتن می‌برد. «سلمان فارسی» و «موسی (ع)» را رسانه‌ها رایزنی می‌کردند تا اینکه تلویزیون با داود میرباقری و جمال شورجه برای ساخت این دو پروژه به توافق رسید. قائم‌مقام سابق سیمافیلم پس از گفتگو‌های متوالی با تهیه‌کنندگان و فیلمسازان دو پروژه درباره مشکلات اقتصادی سازمان صداوسیما در گفتگویی به خبرنگار خبرگزاری تسنیم، گفت: قبول دارم صداوسیما درگیری‌های اقتصادی زیادی دارد، ولی خوشبختانه این دو پروژه به زودی در شرایط تولید قرار می‌گیرد. پیش‌تولید سلمان به‌تازگی آغاز شده و در مرحله انتخاب بازیگر قرار دارد. بازیگر نقش سلمان، چون در دوران‌های مختلف می‌گذرد چندین شخصیت انتخاب می‌شوند که احتمالاً سلبریتی یا آدم‌های رایزنی‌شده نخواهند بود. بازیگران متفاوتی این نقش که متعلق به دوران‌های مختلفی است ایفا خواهند کرد.

مدتی بعد رئیس سازمان صداوسیما زنگ آغاز پیش‌تولید این سریال را رسماً به صدا درآورد و این سریال تلویزیونی را منشأ ساخت و هدایت دیگر سریال‌های تلویزیونی به ویژه به لحاظ طراز و محتوا دانست.

کارگردان سریال «مختارنامه» هم به قول امرالله احمدجو که به خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: داود میرباقری به او گفته "سلمان فارسی" آخرین پروژه سخت و سنگین او خواهد بود؛ تولید سریال «سلمان فارسی» را پیچیده‌ترین تجربه کاری‌اش در شکل، محتوا و اجرا عنوان کرد. میرباقری گفت: "امیدوارم تولید کار‌های ارزشی و پایه‌ای در حوزه فرهنگ، دوباره استمرار پیدا کند و نتیجه آن نیز زودتر مشخص شود".

مرتضی میرباقری معاون سیما در این باره به خبرنگار خبرگزاری تسنیم، گفت: دو گروه «موسی (ع)» و «سلمان فارسی» در مرحله پیش‌تولید هستند؛ مرحله پیش‌تولید یعنی همه بستر‌های لازم برای ورود به تولید اعم از آماده‌سازی لوکیشن‌ها که بخشی در خارج از کشور و بخشی در نقاط ایران خواهد بود، آماده شود. سریال "سلمان فارسی"، بزرگ‌ترین طرح ساخت سریال در جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و تلاش می‌کنیم ساخت این سریال با شتاب بیشتری انجام شود.

وی با اشاره به اینکه پیش از این گفته‌اند مثلاً برای سریالی، چون «سلمان فارسی» به ۱۲ هزار دست لباس نیاز است، افزود: این دو گروه به شدت در حال کار کردن هستند علاوه بر این برای هر مرحله تاریخی که می‌خواهند سریال را در آن برهه روایت کنند باید ابزار ادوات لباس و تمام موارد مربوطه را آماده کنند. تجهیز کارگاه ادوات و ابزارشان ادامه دارد و به زودی مهیای تولید خواهند شد. پیش‌تولید سریال‌های فاخری، چون «سلمان فارسی» و «موسی (ع)» با سریال‌های دیگر متفاوت است و براساس زمان‌بندی پیش می‌رویم. ساخت این دو اثر در اولویت تلویزیون است و دنبال کلید زدن سریال «سلمان فارسی» در سال ۹۸ هستیم و امیدواریم تمهیدات و طراحی‌ها هم به خوبی پیش بروند تا بازیگران و عوامل این کار همه در نیمه سال آینده فرآیند تولید این سریال را آغاز کنند.

میرباقری در پایان خاطرنشان کرد: سریال حضرت موسی (ع) هم لوکیشن‌های خودش را شناسایی کرده و در حال پیشروی است. برآورد‌ها و منابع مالی هم تأمین شده‌اند.

*البته برای توضیح بیشتر از احمد میرعلایی تهیه‌کننده این سریال جویا شدیم و او ترجیح داد فعلاً مراحل پیش‌تولید را طی کنند و در برهه دیگری گفتگویی درباره جزئیات و آماده شدن برای تولید انجام دهد.

*حسین طاهری، تهیه‌کننده سریال "سلمان فارسی" به این نکته اشاره کرد که همزمان باید لوکیشن‌های تیسفون، جی و حجاز در قالب ۳۰ کارگاه ساخته شود. در این کارگاه‌ها، از طراحی کشتی تا تمامی ظرافت‌های هنری دوران ساسانی، بیزانس و پیامبر اسلام (ص) ساخته می‌شوند. ساخت لوکیشن تیسفون، یک سال زمان می‌برد و نیازمند تأمین اعتبارات لازم برای ساخت این لوکیشن هستیم.

*در عین حال امروز سیما فیلم اعلام کرده که سریال‌های «سلمان فارسی» و «موسی (ع)» با فرمتی بالاتر از اچ‌دی ساخته می‌شوند. خبری که حسین کوبچی پشتیبان تولید نمایشی سیما فیلم داده که قرار است از این به بعد سریال‌های الف. ویژه سازمان صداوسیما با فرمت k۸ ساخته می‌شوند.

خبری که این طور آمده است:

حسین کوبچی پشتیبان تولید نمایشی سیما فیلم درباره فرمت جدید سریال‌های الف. ویژه این سازمان گفت: با توجه به سیاست‌گذاری‌های جدید مدیران سازمان صداوسیما از این پس مقرر شده است تا فرمت سریال‌های الف. ویژه این سازمان به ۸k تغییر کند.

وی ادامه داد: تاکنون سریال‌های تولیدشده در سیما فیلم تنها در فرمت اچ دی، تولید می‌شدند، اما از این پس سریال‌های الف. فاخر این سازمان در فرمت ۴K و سریال‌های الف. ویژه این سازمان در فرمت ۸K تولید می‌شوند.

کوبچی در توضیح این فرمت بیان کرد: کیفیت تصویر ۸K هشت برابر بالاتر از کیفیت تصویر موجود است که سریال‌های تلویزیونی پخش می‌شوند. تا به امروز در دیگر کشور‌های دنیا کمتر از تعداد انگشتان یکدست سریال در این کیفیت تولید شده است و صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران از پیشرو‌های سریال سازی در این کیفیت در دنیا است.

وی در ادامه تأکید کرد: صداوسیمای ایران همیشه در آسیا پیشرو بوده و این بار نیز باوجود شرایط سیاسی خاصی که بر کشور ما حاکم شده و تحریم‌های متنوعی که به ناحق اعمال‌شده است بازهم به افق‌های دور نگاه می‌کند و باوجود محدودیت‌های که این صنعت در دنیا دارد محاسباتی انجام داد تا سریال سازی در ایران مجهز به این تجهیزات شود.

پشتیبان تولید نمایشی سیما فیلم در ادامه بیان کرد: برای ضبط و آماده‌سازی و پخش ۲ سریال الف. ویژه سیما فیلم، چهار سال و نیم زمان داریم که در این بازه زمانی تلویزیون خانگی تغییرات زیادی می‌کند و قابلیت پوشش و پخش این کیفیت تصویر را نیز پیدا خواهد کرد، البته در شرایط فعلی نیز فرمت ۸K از تلویزیون باکیفیت پایین‌تر قابل پخش است.

وی بابیان اینکه در کشور‌های پیشرفته دنیا فیلم‌های فاخر باکیفیت بالا ضبط می‌شوند تا به فروش در بازار‌های جهانی برسند، ادامه داد: با بالا بردن کیفیت ضبط آثار فاخر تلویزیونی، به فروش بین‌المللی آن‌ها فکر می‌کنیم که قابلیت پخش باکیفیت خوب در همه کشور‌های دنیا را داشته باشد.

کوبچی در پایان گفت: تا زمان پخش سریال‌های الف. ویژه، بستر اینترنت برای پخش این فرمت آماده می‌شود و تغییرات بنیادینی در ارسال محتوا با افزایش پهنای باند در پخش‌کننده‌ها به مخاطب ایجاد می‌شود.

سریال‌های «موسی (ع)» به کارگردانی جمال شورجه و «سلمان فارسی» به کارگردانی داوود میرباقری از جمله سریال‌های الف. ویژه سیما فیلم هستند که با این سیاستگذاری جدید در فرمت ۸ k. برای پخش تولید می‌شوند.

باید منتظر بمانیم که روند این دو سریال تلویزیونی حداکثر چه زمانی به تولید ختم خواهد شد؛ آیا بنابر گفته‌های معاون سیما در تابستان ۹۸ «سلمان فارسی» کلید می‌خورد و «حضرت موسی (ع)» هم به تعبیر جمال شورجه، با شناسایی لوکیشن‌ها، بازیگران و رفع مشکلات مالی سال آینده جلوی دوربین خواهد رفت و یا مشکلات اقتصادی و پروژ‌ه‌های دیگری که هر روز فیلمنامه‌هایشان به سیمافیلم می‌روند و پروانه ساخت می‌گیرند اجازه نمی‌دهد تلویزیون بر روی ساخت سریال‌های فاخر خود متمرکز باشد. آیا اصلاً به صلاح بود که صداوسیما تمام سریال‌های خود را متمرکز در سیمافیلم جلو ببرد یا سیاست گذشته که شبکه‌ها هرکدام متولی ساخت پروژه‌های خود بودند می‌توانست تلویزیون را از این بن‌بست خارج کند. باید منتظر بمانیم...

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد