عامل بی‌اخلاقی‌های مجریان روی آنتن تلویزیون چیست؟

کد خبر: 901727

حسین سیدرضی در واکنش به برخی از اظهارنظر‌ها درباره آمار‌های ضد و نقیض افکارسنجی رسانه‌ملی، گفت: اولاً انتقادکنندگان، ادلّه علمی در مقابل این آمار‌ها بیاورند و ثانیاً بدانند که ۸۰ درصد مردم با تلویزیون جمهوری اسلامی ایران قهر نیستند.

عامل بی‌اخلاقی‌های مجریان روی آنتن تلویزیون چیست؟

خبرگزاری تسنیم: "اخلاق"، "نظارت" و "پژوهش" سه عامل مهم رشد رسانه‌ای محسوب می‌شود و در رسانه‌ملی جزو ارکان اصلی و موثر است. امروز یکی از نگران‌کننده‌ترین اتفاقات رسانه‌ای، الگوبرداری از برنامه‌های غربی و بهره‌گرفتن از ملزومات فضای مجازی است که باعث شده‌اند ادب، احترام و اسطوره‌سازی زیر سوال بروند.

اتفاقی که سرمنشأ آن صداوسیما بوده و هست، چون حسین سیدرضی به عنوان معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و نظارت رسانه‌ملی اعتقاد دارد که رئیس و معاونین سازمان صداوسیما اصرار دارند اخلاق در رسانه جاری و ساری شود. آیین‌نامه و چارچوب‌های عملی هم برای توجه به مقوله اخلاق در صداوسیما تدوین کردیم.

وی در پاسخ به این سوال که مهمانانی به تلویزیون دعوت می‌شوند یا برخی از عکس‌العمل‌های مجریان روی آنتن، منشأ الگو‌های نامناسبی است به عنوان یک مسئول ارشد در زمینه نظارت صداوسیما چه تدابیری را برای جلوگیری از این رویه بی‌اخلاقی و بی‌حرمتی اندیشیده‌اید به خبرنگار خبرگزاری تسنیم، تصریح کرد: ما چارچوب‌های عملی‌مان در حوزه رسانه کاملاً تدوین شده و روشن است. یعنی ما برای حوزه‌های عملی و اجرایی‌مان واقعاً معطل برگزاری همایش "اخلاق در رسانه" نیستیم. کاملاً چارچوب‌های عمل ما به لحاظ ضوابط و آیین‌نامه‌ها حتی در نحوه "پوشش"، "رفتار" و "نوع تعامل با مهمان" و همچنین در رابطه با ویژگی‌هایی که یک مهمان برای حضور در رسانه‌ملی باید داشته باشد، تدوین شده است.

سیدرضی در ادامه اضافه کرد: همه ضابطه‌ها تدوین شده‌اند، اما گاهی اوقات به دلیل ضرورت‌های آنتن یا شرایط خاصی که برای برخی از برنامه‌ها ایجاد می‌شود اشتباهی از سوی همکاران ما سر می‌زند و نکاتی را پیش می‌آورد. برخورد با این نکات هم دقیقاً براساس چارچوب‌ها و دستورالعمل‌های سازمانی است که گاهی اوقات منجر به برکناری بعضی از دوستان رسانه‌ای هم شده که ما از این اتفاق خوشحال نیستیم.

معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و نظارت رسانه‌ملی خاطرنشان کرد: ما در سازمان صداوسیما به دلیل سابقه و قدمتی که داریم خیلی از این موارد تدوین شده و مواردی هم که به صورت رسمی تدوین نشده تحت عنوان "رویه‌های عمل" همه از آن‌ها مطلعند و باید براساس آن‌ها عمل کنیم؛ منتها همچون دستگاه‌های اجرایی دیگر امکان دارد اشتباهی صورت بگیرد که متناسب با آن اشتباه، برخورد لازم مدیریتی انجام می‌شود.

وی درباره تأکید رئیس سازمان صداوسیما و اظهارنظر حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم درباره برخورد جدی رسانه‌ملی در برابر بی‌حرمتی و بی‌ادبی، گفت: ما همیشه با "بی‌ادبی و بی‌حرمتی" برخورد کرده‌ایم و برخورد خواهیم کرد. همچنان که در چند روز گذشته هم این اتفاق افتاد. بعد از هجمه‌های اخیر آیین‌نامه‌هایمان در حال بازنگری است که اگر ضعفی دارد برطرف شود. از یک طرف دیگر فکر می‌کنم باید همکاران ما (برنامه‌سازان و مجریان) در صداوسیما نسبت به آیین‌نامه‌های موجود، رویه‌ها و چارچوب‌ها، خیلی جدی توجیه شوند. چرا که یک بخشی از این اشتباهات به بی‌توجهی و عدم توجیه و آگاهی برخی از این تولیدکنندگان برنامه و مجریان نسبت به ضوابط و چارچوب‌های رسانه‌ملی، برمی‌گردد.

سیدرضی در پاسخ به این سوال که بسیاری نسبت به افکارسنجی رسانه‌ملی انتقاد دارند و این آمار‌ها ضد و نقیض می‌دانند مثلاً می‌گویند مخاطب تلویزیون، ۸۰ درصد نیست، افزود: ما افکارسنجی‌مان روشن و شفاف است. مجموعه نظرسنجی صداوسیما به عنوان قدیمی‌ترین مرکز نظرسنجی کشور همانی است که در انتخابات ریاست جمهوری اخیر را با اختلاف "دو دهم درصد" برنده انتخابات را پیش‌بینی کرد. سازوکار، تیم، چارچوب و رویه همان است. به نظرم می‌رسد دوستانی که یک چنین ادعایی می‌کنند بایستی آمار علمی در مقابل این آمار ارائه بدهند. یعنی صرف اینکه یک چیزی را استبعاد یا نقد کنند و در واقع ادله علمی نداشته باشند حتماً مورد پذیرش قرار نمی‌گیرند.

وی اضافه کرد: فرض کنید در این آمار‌ها اعلام می‌کنیم ۷۰ درصد مردم بخش‌های خبری را می‌بینند یا ۸۰ درصد مردم تلویزیون جمهوری اسلامی ایران را می‌بینند این بدین معناست که ۸۰ درصد مردم حداقل یک برنامه تلویزیونی را از تلویزیون جمهوری اسلامی ایران نگاه می‌کنند و این استبعادی ندارد. یعنی ممکن است این یک برنامه، برنامه خاصی باشد که مخاطب به آن علاقه‌مند است. ممکن است یک مسابقه ورزشی یا یک برنامه زنده باشد. ولی تعبیر این طوری است که ۸۰ درصد مردم با تلویزیون جمهوری اسلامی ایران قهر نیستند و تلویزیون جمهوری اسلامی را به یک نحوی از انحاء تماشا می‌کنند.

معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و نظارت رسانه‌ملی در خاتمه، یادآور شد: آمار افکارسنجی صداوسیما، آمار دقیقی است و ما مرتب هم این آمار‌ها و ارزیابی‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم و با ابزار‌های مختلف کنترل و تکرار می‌کنیم. چون واقعاً اعتقاد داریم اعتبار علمی مجموعه ۵۰ ساله در حوزه افکارسنجی را نباید با مباحثی که برخی از دوستان مطرح می‌کنند خدشه‌دار کنیم. واقعاً این آمار‌ها برای خوشامد کسی نیست ما اسناد علمی تولید می‌کنیم که مبنای عمل خودمان باشد و براساس این آمار‌ها سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری انجام می‌دهیم. این را هم بدانید که قاعدتاً اگر اطلاعات غلطی باشد خودمان به اشتباه می‌افتیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد