تابلویی که آقای وزیر شیفتهاش شد +عکس
من مجموعهای از آثار تجسمی با عنوان «مدافعان حرم» خلق کردهام که در این نمایشگاه، چهار فریم از آن را به معرض نمایش گذاشتم که این آثار، ترکیبی از هنر دستی و دیجیتال در اندازه ۵۰*۷۰ بود.
خبرگزاری تسنیم: نمایشگاه گروهی «هنر معاصر ایران» با آثاری از پنج هنرمند تجسمی ایرانی با همکاری وزارت فرهنگ سوریه و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دمشق برپا شد.
در این نمایشگاه آثاری با موضوع هنر مقاومت از رضا شعبانی، علی تن، محمدعلی رجبی، حسین شیرکش و احمدرضا بیضائی به معرض دید عموم قرار گرفت.
رضا شعبانی نقاش و گرافیست درباره نمایشگاه «هنر معاصر ایران» گفت: پس از 7 سال جنگ و درگیری در خاک سوریه، «سازمان ارتباطات اسلامی» پیشنهاد برگزاری این نمایشگاه را ارائه کرد و این رویداد از طرف "رایزنی فرهنگی ایران در سوریه"، در شهر دمشق برگزار شد. پنج نفر از هنرمندان تجسمی از سراسر کشور در رشتههای خوشنویسی، نقاشی ایرانی، گرافیک و تصویرگری برای این نمایشگاه برگزیده شدند و بنده نیز آثاری در حوزه تصویرگری و گرافیک برای نمایش در این رویداد ارائه دادم.
شعبانی با اشاره به استقبال بینظیر مردمِ سوریه از این نمایشگاه، خاطرنشان کرد: این نمایشگاه اولین رویداد هنری پس از آتشبس و صلح در سوریه بود و تمامی هنرمندان چپی و راستی نسبت به برپایی این نمایشگاه ابراز علاقه کردند. مراسم افتتاحیه نمایشگاه «هنر معاصر ایران» با استقبال بینظیر از سوی مقامات سوری همچون وزرای فرهنگ و کشور سوریه مواجه شد.
لفظ «مدافعان حرم» صرفاً تداعیکننده کسانی که در سوریه برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) نیست بلکه این لفظ به معنای کسانی است که در هر نقطه از دنیا که هستند از حریم الهی دفاع میکنند.
وی ویژگی برجسته این نمایشگاه را دارابودن رویکرد هنر مقاومت دانست و افزود: بحمدالله در این نمایشگاه بنده به خوبی توانستم با رویکرد هنر مقاومت فعالیت کنم؛ من مجموعهای از آثار تجسمی با عنوان «مدافعان حرم» خلق کردهام که در این نمایشگاه، چهار فریم از آن را به معرض نمایش گذاشتم که این آثار، ترکیبی از هنر دستی و دیجیتال در اندازه 50*70 بود. یکی از این آثار تابلویی به نام «مجاهد فرهنگی» بود. این اثر در مرحله اول به صورت دستی و در مرحله دوم با دیجیتال پینتینگ کار شده است. این اثر مورد علاقه وزیر فرهنگ سوریه واقع شد و درخواست دریافت یک نسخه از این تابلو را داشت.
«مجاهد فرهنگی» اثر رضا شعبانی
این هنرمند ادامه داد: طراحی چهره این مجاهد فرهنگی با الهام از چهره شهید محمد غفاری انجام شده است که در جنگ با گروهک پژاک به شهادت رسید؛ هدف من از انتخاب این شهید بیان این مسئله بود که لفظ «مدافعان حرم» صرفاً تداعیکننده کسانی که در سوریه برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) نیست بلکه این لفظ به معنای کسانی است که در هر نقطه از دنیا که هستند از حریم الهی دفاع میکنند.
وی درباره علت انتخاب موضوع مجاهد فرهنگی تصریح کرد: پس از پایان جنگ باید جای اسلحه را با ابزارهای فرهنگی مثل دوربین و خودکار پر کنیم یعنی جنگ فیزیکی با همان ویژگی ظلمستیزی به جنگ فرهنگی تبدیل شود.
شعبانی یادآور شد: هنر مقاومت در کشور ما بسیار پویاست به حدی که میتوان گفت ایران تنها کشوری است که در این عرصه حرفهایی برای گفتن دارد؛ هنرمندان ما حدود چهار دهه در عرصه هنر مقاومت فعالیت و همواره آن را بروزرسانی کردهاند؛ در سوریه تا کنون اثری از هنر مقاومت به این صورت وجود نداشت بلکه هنر مقاومت آنها بیشتر حسی بود نه ایدئولوژیک. امروز هنرمندان ایرانی باید روی مسئله صدور هنر مقاومت فعالیت کنند و بتوانند آن را الگوسازی کنند تا هنرمندان در سایر کشورهای اسلامی نیز به صورت جمعی و سازمانیافته به این مقوله بپردازند.
دیدگاه تان را بنویسید