پیشنهاد مهدویان به وزارت ارشاد
منوچهر محمدی تهیه کننده آثار سینمایی با اشاره به تعداد آثاری که در حوزه دفاع مقدس ساخته شده است گفت: بعد از شعر، سینما دومین هنری است که دین خود را به انقلاب و دفاع مقدس ادا کرده است.
خبرگزاری مهر: نشست هم اندیشی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در عرصه دفاع مقدس با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه چهارشنبه ۱۲ مهر ماه در مجتمع باغ زیبا در تهران برگزار شد.
در نخستین پنل این هم اندیشی که با موضوع سینما و با حضور مصطفی رزاق کریمی مستندساز، منوچهر محمدی تهیه کننده فیلم و محمدحسین مهدویان فیلمساز برگزار شد، منوچهر محمدی در سخنانی گفت: بعد از شعر، دومین هنری که به انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ادای دین کرده است سینما بوده است و ما باید به همه تولیدات سمعی و بصری در حوزه دفاع مقدس خودمان افتخار کنیم.
وی با اشاره به انبوه آثاری که در این حوزه ساخته شده است گفت: عراق در مجموع کلا سه فیلم سینمایی با موضوع جنگ با ایران ساخته است که به جرات می شود گفت این آثار در حد فیلم های دانش آموزان دبیرستانی است. ما باید اذعان کنیم که همه فیلمسازان ما از بهرام بیضایی گرفته تا شمقدری و از جمال شورجه گرفته تا مسعود ده نمکی، به موضوع سینمای دفاع مقدس ورود کرده اند و به آن پرداخته اند.
محمدی با اشاره به اینکه بیشترین جوایز فستیوال های فجر را آثار حوزه دفاع مقدس از آن خود کرده است، افزود: نباید این کارنامه را کم اهمیت بشماریم. من معتقدم اگر سالانه سه فیلم دفاع مقدس با ارزش های هنری و سینمایی ساخته شود این برای ما کفایت می کند.
در این نشست مصطفی رزاق کریمی مستندساز هم در سخنانی گفت: با پیروزی انقلاب و به خصوص بعد از شروع جنگ تحمیلی، همزمان با رشادت های رزمندگانمان در جبهه های جنگ رشادت هایی هم در عرصه فیلمسازی برای این حوزه آغاز شد و شکل گرفت.
وی با بیان اینکه سینمای مستند ایران در سال های اخیر جایگاه نسبتا مطلوبی کسب کرده است، در عین حال بر لزوم ادامه این مسیر تاکید کرد و گفت: به عقیده من آنچه در پرداختن به مساله ای به نام جنگ اهمیت دارد، بیان عبرت ها و نشان دادن ابعاد انسانی جنگ است.
همچنین محمدحسین مهدویان فیلمساز در سخنانی گفت: ما الان بیش از ۲۰ سال است که شهرک سینمایی دفاع مقدس داریم اما متاسفانه اداره این سازمان و همچنین سازمان ها و ادارات مشابه دیگر کماکان با یک نگاه تفکر کارمندی انجام می شود و فیلمسازان هم مشکلات خودشان را در ساخت آثار حوزه دفاع مقدس دارند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از فیلم های دفاع مقدس به بهره گیری از توان زرهی نیروهای نظامی و با کمک آنها تولید می شود، تاکید کرد: در چنین شرایطی یکی از کارهایی که وزارت ارشاد می تواند در این عرصه انجام دهد تامین و تجهیز نهادی مانند بنیاد سینمایی فارابی به تجهیزات و امکانات و ماکت های مورد نیاز برای تولید فیلم های جنگی است.
به گفته این فیلمساز این کار هم سرعت تولید فیلم را بالا می برد و هم هزینه های تولید آن را پایین می آورد و علاوه بر آن امکان نظارت مستقل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر فیلم های دفاع مقدسی بالا می برد.
کارگردان ایستاده در غبار هشدار داد: اگر این اتفاق نیفتد انگیزه های فیلمسازان نسل جوان برای ساخت و تولید آٍثار سینمایی با موضوع دفاع مقدس از بین خواهد رفت و این یک خطر جدی است.
دیدگاه تان را بنویسید