سرویس فرهنگی فردا: این هفته نیز همانند بسیاری از هفتههای پیشین خود دارای حواشی مختلفی بود که البته مثل همیشه سهم سینما نسبت به سایر حوزهای فرهنگی بیشتر بود تا سینمای ایران در دومین هفته از روزهای گرم تابستان امسال باز هم درگیر حواشی ریز و درشتی از جنس توقیف و دعوا میان کارگردان یک اثر با سرمایهگذاران آن باشد!
فیلمی که از اول قرار بود سریال باشد
حواشی پخش مینی سریال «ایستاده در غبار» و درگیری لفظی و مجازی میان محمدحسین مهدویان کارگردان این اثر با روابط عمومی سازمان اوج به عنوان سرمایهگذار پروژه یکی از اولین اتفاقات فرهنگی این هفته بود که مورد توجه اغلب رسانهها به ویژه رسانههای حامی جریان شبهروشنفکری قرار گرفت.
ماجرا از آنجا آغاز شد که مهدویان به شکلی غیرمستقیم نسبت به پخش نسخه سریالی «ایستاده در غبار» از تلویزیون ابزار گلایه کرد. مهدویان جوان در حالی مدعی است که براساس یک توافق قدیمی مجبور شده تا به ساخت نسخه سریالی این فیلم سینمایی تن دهد که اساسا از همان ابتدا قرار بر این بوده که یک مینیسریال درباره شخصیت حاج احمد متوسلیان تولید شود ولی بعد تصمیم بر این میشود که ابتدا نسخه سینمایی آن را پخش کنند و سپس با فاصلهای مشخص، نسخه سریالی آن پخش شود.
پشت پرده جنجالهای اخیر پیرامون «ایستاده در غبار»
نکته جالب درباره این اتفاق ذوقزدگی رسانههای حامی جریان شبهروشنفکری سینمای ایران از اختلافات پیش آمده میان مهدویان و سازمان اوج بود؛ موضوعی که در نوع خود جالب توجه بود.
باغ کتاب تهران؛ لنگ کفشی در بیابان توزیع محصولات فرهنگی در کشور!
اما این هفته اتفاقات مثبت و جالبی هم داشت. افتتاح باغ کتاب تهران یکی از این اتفاقات مثبت در عرصه فرهنگی بود. باغ کتاب تهران که از جمله عظیمترین پروژههای فرهنگی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی محسوب میشود؛ در حالی در این هفته کار خود را به شکل رسمی آغاز کرد که شهر تهران پیش از این به واسطه کمبود فضای مناسب فرهنگی و آموزشی برای کودکان و نوجوانان با چالش جدی روبرو بود و این پروژه میتواند در حل این مشکل تاثیر بسزایی داشته باشد.
۵ ویژگی باغ کتاب که منتقدین نمیخواهند ببینند
هر چند که گروهی از منتقدان این پروژه به بهانه تاثیر منفی آن بر میزان فروش کتابفروشیهای شهر تهران، از اساس این طرح ملی را زیرسوال بردند ولی به نظر میرسد با توجه به بحران توزیع محصولات فرهنگی در کشور و عطش مخاطبان برای دسترسی به محصولاتی جدید و جذاب در همه حوزههای فرهنگی باید افتتاح محلی دائمی برای ارائه متمرکز اقلام فرهنگی به ویژه کتاب را در چنین شرایطی همچون لنگ کفشی در بیابان غنیمت شمرد و قدر آن را دانست.
ادامه کشمکشها بر سر نوستالژیکترین عروسک تلویزیون
اما یکی دیگر از خبرهای مهم فرهنگی این هفته درباره سریال کلاه قرمزی و سرنوشت پخش آن بود. در حالی که در هفته پیش اخباری درباره انتشار قسمتهای آماده شده این سریال برای عید نوروز که در نهایت به واسطه اختلاف تهیهکننده آن با تلویزیون نتوانست پخش شود؛ از سوی شبکه نمایش خانگی منتشر شده بود در این هفته معاونت سیما در نشست خبری خود موضوعات تازهای را در این زمینه مطرح کرد.
میرباقری درباره مالکیت اصلی مجموعه «کلاه قرمزی» گفت: مجموعه کلاه قرمزی جزو برندهای سازمان صداوسیما است و مالکیت اصلیاش متعلق به تلویزیون است. ما درباره این موضوع یکی از متینترین مدیران فعلی سازمان را برای مذاکره با تهیهکننده این مجموعه فرستادیم تا درباره مسائل حقوقی و غیره صحبت کنند.
آیا کلاه قرمزی به سرنوشت جناب خان دچار میشود؟
وی ادامه داد: همچنان علاقهمند به حل و فصل کردن مسئله به وجود آمده درباره پخش این مجموعه تلویزیونی آن هم براساس ضوابط هستیم و به دوستان نیز توصیه کردهایم تا مسیری حقوقی، انسانی و کارشناسی طی شود. اینکه ما فضاسازی کنیم و از رسانهها استفاده کنیم مشکلی را حل نمیکند اما چیزی که هست اقدامات غیرحرفهای از جانب گروه تولید بوده که باعث خلل در کار ما شده است.
موسیقی رپ باز هم دردسرساز شد
حضور دو خواننده موسیقی رپ در دو نمایش در حال اجرا در شهر تهران نیز یکی دیگر از اتفاقات حاشیهای این هفته بود. حاشیهای که اولین بار توسط یکی از کانالهای تلگرامی به آن پرداخته شد ولی در ادامه فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد را هم وادار به پاسخگویی کرد.
طالبی در گفتگو با فارس در پاسخ به اینکه آیا مجوزی برای اجرای این دو خواننده سبک رپ صادر شده یا خیر گفت: اداره کل هنرهای نمایشی میبایست برای تئاترهایی که از اجرای موسیقی بهره میبرند، مجوزهای لازم را از دفتر موسیقی اخذ کند و برای این دو نمایش از طرف دفتر موسیقی ارشاد مجوزی صادر نشده است.
چرا وزارت ارشاد خودش را دور زد؟
طالبی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا مواضع دفتر موسیقی وزارت ارشاد در خصوص موسیقی رپ تغییری کرده یا خیر نیز گفت: نظر شورای موسیقی دفتر درخصوص مجوز دادن به رپ هیچ تغییری نکرده است.
درخواست نمایندگان مجلس برای توقیف دو فیلم!
اما آخرین حاشیه این هفته باز هم مربوط به یک موضوع سینمایی میشد؛ جایی که تعدادی از نمایندگان با ارسال نامهای به وزیر ارشاد رسما از او خواستند که دو فیلم سینمایی «مادر قلب اتمی» و «اکسیدان» که این روزها در سینماها در حال اکران است را توقیف کنند!
این نمایندگان به اشاره به محتوای این دو اثر، آنها را مصادیقی از توهین به جامعه ارامنه کشور معرفی کردند و ادامه اکران این دو اثر را باعث ایجاد اختلاف و تفرقه در میان پیروان مذاهب مختلف در کشور و برخلاف مصالح عمومی دانستند.
فیلمی که نقد شدن از سرش زیاد است!
نکته جالب توجه در ارتباط با این دو فیلم و درواقع وجه اشتراک هر دوی آنها تحریم شدنشان از سوی حوزه هنری است. هرچند که با توجه به استراتژی فعلی وزارت ارشاد در رفع توقیف فلهای آثار سینمایی بعید است که مسئولین این سازمان زیربار این درخواست بروند و فهرست فیلمهای توقیفی را طولانیتر کنند.
دیدگاه تان را بنویسید